Blogger templates

The day after ~


.......the final exam is over!. wee-hoooooo!!!.
Alhamdulillah. Allah had given me His greatest help. manage to answer well for all papers. wee-hee. tak tahu dari mana datangnya kekuatan itu. yang nyata, semua takkan ada tanpa bantuan dari-Nya.
Semalam last paper, and its was a calculation's paper (Math of course!). thanks for the easy-peasy q's, doc!. ;p
Dengar berita ttg kemalangan di Persiaran Selatan, Putrajaya semalam. hari ni baru tau rupanya yang terbunuh adalah famili kepada rakan se-jabatan. sedih sangat. kematian 4 beranak ni disebabkan kecuaian orang lain. aku bukan cuba untuk menidakkan takdir tapi kadang-kadang masyarakat kita ni bersikap ambil mudah, pentingkan diri sendiri. apa-pun, a greatest condolence untuk famili kamu. semoga Allah cucuri rahmat ke atas ibu, kakak-kakak dan anak saudara kamu itu, Insya-Allah. (gambar adalah pengkebumian jenazah awal pagi tadi)


semalam juga merupakan minggu baru bagi dearest baby dalam tummy. sudah menjejak minggu ke-30 (less than 10 weeks to go, mummy!). baby dah sangat-sangat-sangat mahu menonjolkan diri dia dengan pelbagai aksi yang menyenakkan perut aku. memang sometimes tak tertahan, but have to. kadang dah tengah malam pun masih bergusti. so, hubby la yang jadi tukang pujuk supaya si-baby tido and sambung main esok pagi. haha. kelakar. cara hubby bercakap mcm baby tu dah ada depan mata dia. tp yg pelik, by the time aku bangun pagi, memang si-baby pun akan bangun juga untuk sambung main. gud girl. dengar cakap. memang sah lah anak bapak ~.
semalam juga (juga-lagi) hubby beli beg saiz XXL sebagai preparation untuk kami bertiga (insya-Allah) travel nanti. sedikit terkejut. bukan apa : ikut perancangan, paling awal pun kami akan travel to Sabah bulan 4 next year : tapi hubby dah beli beg - 6 bulan before kami nk fly. haha.
Sekarang adalah masa-masa sibuk di pejabat since semua orang kena prepare untuk SKT. termasuk aku. baru la terpikir : apa aku buat sepanjang tahun ni : cukup ke 7 hari kursus aku dah pegi : berapa banyak latihan dah ikut : apa kegiatan/aktiviti luar aku dah juin : dan banyak lagi, semata-mata untuk dapatkan markah yg "cemerlang ; gemilang ; terbilang" kununnya.

tak sabar nak tunggu hujung minggu. balik kampung jenguk bakal atuk and nenek kepada baby dlm perut. dengar cerita nk buat kenduri doa selamat untuk anak and bakal cucu diorang ni. ;p

opss. perasan tak banyak sangar perkataan "semalam" yg aku gunakan dalam entry kali ni?. heheh!.
till then**








7 busy bees:

myra miraei said... Reply To This Comment

easy-peasy q's??? adeh kak asal xdtang awal smlam leh tlong ajar2 sket...

wohaaaa gempak laa sem neh... ishkhh kak de hrpan kot bby akk nnt jd jguh tinju tuh hikssss

Ann said... Reply To This Comment

manyak ko punya jaguh tinju?. kalo lelaki takpa la, takla gegar sangat jantung aku nengok dia bersuar pendek. ni kalo pompuan, tak ke haru?. mintak simpang la dik oi..


hehe. kengkonon je tu cam easy-peasy la kan. tapi, aku rasa tak sesusah soalan test 1 dulu la. mebi sbb dia cmpur dengan soalan subj sikit kot. hehe.

myra miraei said... Reply To This Comment

Ahaaa..orait pe
glemer..girl ptama yg jd jguh tinju feling2 1 msia hihih... waa kak xlme g kan..adeh msti nebes kan..tk cre erk kak

ye kew... rse mcam nak tcbut jew pler neh jwab.. dier psing soklan jew lngsung xpat jwab...last2 msuk rmus ikut suke jew hhuhuhuhuh

Ann said... Reply To This Comment

haa..yang tu satu kelebihan tu dik. ko ingat senang ke nak merumuskan suatu formula tu?. haha. lagi2 time otak tengah jammed.

takpa dik. ada 2 minggu utk ko bertawakal dan berdoa sebelum result keluar. ;p

ops. cerita ttg nebes; bukan setakar nebes je kadang smpai terbawak2 dlm mimpi. takpa la. ko buat2 je la paham. nanti2 kalo ko dah lalui baru ko tau situasinya mcm mana.

myra miraei said... Reply To This Comment

ha ye laa tuh... kalo rmus ikut pelr otak sndri..haru laa jawabnyer kak oii

2 laaa... msih ade waktu untuk btwakal biar rsult tuh xde laa truk sngat huh...

mimpi?? adehh kritikal laa tuh..xpe laa buat2 pham daa ar... hope waktu tu akan tibe xlme g ahhaaa

Mama.Cira said... Reply To This Comment

aku balik sabah raya lepas..
1 beg besar semua barang baby je..
pakaian aku tak tau nak letak mana..
ehehe..

minggu 30 baby mmg kat tendang..
tapi x nampak lagi kan lutut², siku² dia kat tummy?
Hehehe..
nanti minggu² akhir nampak la tu..
mmg x nampak lutut ke siku..
teka² je..
record tau..
aku record gak..
nanti bila dah due boleh tgk lagi..

*rindu nak rasa baby tendang² dalam perut*

Ann said... Reply To This Comment

Laini ~ mebi sbb tu laki aku dah ready bli beg besar2 utk kami kut?. hehe. sangat advance, kan?

mmg tak nampak mana satu siku, lutut segala. tp tiap kali dia tendang2 memang bagi perut aku senak. tak cukup dgn tu, di garu2nya prot aku smpai asik rasa nk shi-shi manjang.

btol gak idea ko utk rekod suma tu kan. mesti kita akan rindu saat-saat tu bila bby dah pop-out nnt.

Post a Comment