Blogger templates

Name-hunting and IKEA

Monday. entering week 29. Alhamdulillah masih diberi kesihatan yang baik. masih boleh makan dan menjalankan kegiatan-kegiatan harian dengan sempurna. study pun dah di akhir-akhir trimester. so, cuti pun akan menjengah tak lama lg. exsaited. apa pun, exam kena tempuh dulu, baru boleh enjoi sakan.
Masa berjalan sgt pantas. dan hari ini bos baru akan memulakan tugas secara rasmi. bye-bye bos lama. harapan kami semoga tuan bergembira di negeri bawah bayu itu. and ohh, berita yang tak berapa gembira diterima last week. after almost three years here, mungkin aku akan di-teransfer-kan ke tempat lain atas sebab-sebab yang tak dpt aku ceritakan disini. hopefully perpindahan ini akan membawa lebih kebaikan kpd aku (dan kawan-kawan lain yg terlibat).
Sabtu adalah hari cuti. adik yg sorang tu datang rumah atas alasan nk tumpang baca buku utk exam. so, bila dia ada aktiviti berjimba-jimba di luar perlu dikurangkan. so, sebagai alternatif, me and hubby hunting for the baby's name. buku dah lama beli cuma tak pernah sempat nk baca and diskas. Alhamdulillah, dah dapat nama yang terkenan di hati. dan semalam we started calling the baby's name. haha. mcm weird, sbb biasanya we just called her 'baby-baby-baby' but yesterday kami panggil dgn nama yg bakal kami beri pd dia, once dia lahir nnt.
Semalam kami penuhi undangan rakan ke majlis penutup Hari Raya AidilFitri tahun ini. foods?. sedap especially the sambal ayam. ikut hati nak tambah berkali-kali tp segan. then kami shoot ke IKEA. melaksanakan janji hubby yg asyik tertangguh. first time smpai ke sini buat kami berdua looks like jakun. haha. memang banyak brg best-best, and yg penting it comes with a reasonable price. in less than 1 hr, aku berjaya cari chest/drawer for our lil junior. mmg itu lah niat sebenar ke sana. cons : aku sangat puas hati. tinggal nk minta hubby assamble today.


pic : IKEA.com.my
Dah panjang sangat menulis. patut lepas habis exam baru boleh type entry baru. janji pd diri sendiri yg tak tertunai. perlu habiskan baca buku dulu or else, aku akan hadapi masalah utk menjawab nnt. doakan supaya aku dipermudahkan dalam segala hal. will update soon after the final is over.
okie-dokie. take care peeps!.






5 busy bees:

intan izani said... Reply To This Comment

wah, blog awak pun dah hijau
nicee

jaga kandungan molek2...
;)

Ann said... Reply To This Comment

intan :: mood 'ke-ibu-an' tu dah datang. haha.

Insya-Allah. doakan semoga semuanya baik-baik saja ya.

myra miraei said... Reply To This Comment

kak smentara nak tngu ur baby kuar nak pinjam chest/drawer untk 2 months booley... nak ltak bku2 yg bsepah2 tuh ahhaaaa

*Miss Geli^ said... Reply To This Comment

salam kenal jugak eyh...

due by disember jugak ke?

Mama.Cira said... Reply To This Comment

drawer kena beli yang besar..
baby mmg kecik
tapi barang banyak
beli towel banyak sikit
lampin x yah beli
membazir je
x pakai pun
dulu nak bagi nama baby
zara insyirah
tapi tok laki x nak
nak jugak fatihah insyirah
yang penting dua² setuju
dan makna yang baik²..

Post a Comment