Blogger templates

t.u.j.u.h b.u.l.a.n


Alhamdulillah. hari ini genap d.u.a.p.u.l.u.h.t.u.j.u.h minggu. dah masuk trimester terakhir. sepakan penjuru dan penalti dari junior ni dah semakin dirasai. feeling?. teruja sangat. sampai kadang-kadang smpai ke tahap memaksa darling dear untuk perhatikan perut itu. ;p
Semalam sehari suntuk mengemas. berjaya bertukar bilik walaupun hanya kami berdua yang kerjakan. memang penat sangat. tapi hati puas. bilik satu lagi tu memang luas. masih muat kalau aku nak masukkan baby cot dan drawer untuk barang-barang our dearest nanti. sabar. hujung minggu hubby janji nk ke I.K.E.A. cari apa-apa yang patut, katanya.
Sabtu lepas bercanda-canda di PD dengan famili. mak rindu aku sebab tu dia sanggup turun separuh jalan untuk kami bertemu. oh, itu namanya kasih ibu. dan aku sangat sayangkan mak aku. ;p
Minggu depan ada appointment lg di klinik. sakit jiwa kalau selalu sgt kena pergi klinik kerajaan. tp apa boleh buat. untuk kepentingan baby. harap-harap masalah Hb yang low ini akan membaik. tak sanggup nak kena datang cekap tetiap 2 minggu. letih.
Dan ohh. million congrats to PrincessKura-Kura dan Incik Alang for their newborn baby boy (rasanya aku belum ada entry ttg ini lg - kalau tak silap!), baby Khalish Dani Fitry. nama dia sgt gorjes-lah dear!. i loikeee!!. (ups..i dah bercadang-cadang nama Qalesya untuk baby ai. tak terrsangka pulak nama baby u bunyi-nya dekat-dekat sama jek. hehe!).
Niat utk buka rumah sempena Hari Raya macam tak jadi. badan dah tak larat. dan undangan ke rumah terbuka sangat-lah banyak. setakat ini cuma jemputan rakan pejabat yang berjaya dipenuhi. yang lain-lain : belum ada kelapangan sejak badan dah memberat. maaf. harap anda faham. ;p
Sejak-sejak ni sangat obses dengan hubby. ntah kenapa. hormon kot. ;p
Entry kali ni sedikit panjang. stress sikit sbb banyak assignment dan presentation before final exam, next two weeks. doakan yang terbaik untuk kami (me and baby).
Dua bulan lebih lagi untuk aku carry perut ini. lepas tu, momen-momen penantian selama ini akan muncul. dah bersedia-kah kami?.

10 busy bees:

myra miraei said... Reply To This Comment

uit kak patut laa perut daa bsar hikhikhik... ishh mesti seramkan nak kuarkan orang dlam perut tuh... apepon tk cre kak =)

intan izani said... Reply To This Comment

lagi dua bulan je eh
jeng jeng jeng

Nama ku Nur Azeani Kamarudin said... Reply To This Comment

da sarat nih...byk2 jaga diri ye kak ;p hope dlm masa terdekat nih...dpt goodnews...teringin nak preggy jgk...

susudalambotol said... Reply To This Comment

semoga baik-baik semuanya. nanti jgn lupa buat scan 4d yea ;)

Ann said... Reply To This Comment

cik myra ::
owh. selama ni ko dok peratikan prot aku je yek. patut la tetiap kali aku masuk je pintu kelas ko dok gelak. ko gelak prot aku yek. haha. nk buat mcm mana dikk. nak tak nak kena gak keluarkan bila smpai masa. hopefully everything akan oke. doakan-lah ya!.

intan ::
dua bulan lebih je lg. seram!!.

wife to Firdaus Ghazali ::
dah terasa perut makin memberat. tima kasih atas doa. Insya-Allah, banyak-banyak doa mana tau ada rezeki awak pulak. ;)

Hidd ::
Insya-Allah. awak jugak, sekejap je lagi tu bby nk pop-out. jgn lupa stori pengalaman nanti ya.

ohh. 4D scan mmg dah ada dlm kepala. tunggu masa je nk pigi. ;p

myra miraei said... Reply To This Comment

ish jngan sangka buruk tau... orag gelakn sbab bnde lain huhuh... i'allah... hope baby n mak baby nnt ok2 ajer k... ohh jangan pantng g claz smpai 2 bulan daa laa nnt kne drop plak hihihi

Ann said... Reply To This Comment

cik Mun ::
cehh. yo lah tu.
psl kelas tu aku masih lg berfikir-fikir sama ada nak extend 1 sem atau nk cuti sekejap je. nak extend mcm sayang, tapi aku cam fobia plak nak pantang kejap-kejap ni. ntah la dik oi. tak decide lg. nk tanya pendapat ko pun ko tak beranak lg. hakhak!.

myra miraei said... Reply To This Comment

Extend?? alahai kak xpt la grad smer taun 2011 nnt.. ala kalo akk bsalin normal ok kot mcam akk claz bba tuh... 2 mngu daa dtang claz blik.. eh org cakap mcam daa de experien bsalin plak hahaha... xpelaa kak.. pkir laa tg tbaik hikssss =)

Ann said... Reply To This Comment

tu lah pasalnya. aku pun tatau lah. akak BBA yg ko jumpa tu kebetulan 2 minggu cuti final sbb tu dia tmbah lg 2 minggu aje. jd sebulan jugak dia cuti2 melesia.

fenin ai dik oi. nk tanya exec off tp kang dia tau dia suh aku extend tros kang. naya.

m@Ri@ said... Reply To This Comment

semoga semuanya ok..jaga diri ek

Post a Comment