Blogger templates

Hospital Bag

Salam. hari ni nak bercerita tentang hospital bag. since i've got 2 weeks more before officially entering 9 month, i think i should starts to prepare baby's hospital bag *ready* and also mine *not yet. still berlonggok atas meja* by now.
Actually, idea untuk memblog about hospital bag ni diberi oleh my dear husband. sbb dia tau wife dia adalah seorang yg asyik 'sekejap' and 'oh..lupa' sahaja. same case with my baby's hospital bag yg dia prepare secara tergesa-gesa masa aku admitted last week. kalau tak kerana kejadian tu, smpai la ni both hospital bags memang tak ready.
Ok. since baby's hospital bag dah ready, i just write what hubs put inside. pic later-lah sbb me not in a mood of capturing picture(s).
What inside my baby's hospital bag :
- Disposable diapers ( 5's )
- Mittens and booties ( 2's )
- Receiving blanket
- Binder ( 3's )
- Baby Wipes
- Baby cotton buds
- Toiletries
- Towel
- First outfit ( 5's )
- Minyak telon
- Nappy rash cream
Mummy's Hospital Bag
- Buku Pink
- Kad Appointment Hospital
- Socks ( 2's )
- Maternity pads
- Disposable panties
- Batik
- Slippers
- Nursing brs ( 2's )
- Breast pads
- Towel
- Toletries
- Tissues
- Comb
- Going back shirt
- Getah rambut ( 2's )
- Sweater
- Tudung
- Thermos
- Air selusuh/zam-zam/kurma
- Al-Quran
xoxo. my hospital bag nampak mcm lg banyak barang je compared to baby. haha. kalau ikut semua nk masuk dalam tu including megazines, camera and etc..etc.. tp takpe, those things husband boleh bawa later since rumah dekat je dengan hospital.
Settle abt hospital bag. tentang hospital untuk bersalin pun, i think i've made up my mind. may be..or in other way, 75% memungkinkan aku deliver di government hospital saja. sbb dah ada history contraction tu yg aku takut nk pegi ke private hospital. ntah kenapa. but still, 25% lagi goes to An-Nur. we'll wait and see-lah nanti.
Class semalam a bit bowing. lecturer tu keep talking non-stop mcm lah students dia ni mesin perakam suara. tp yang best, dia takda masalah dengan my maternity leaves. if i can score well in mid-term and final, then she's ok with my two months leaves itew. syok.
Hv some work to do. urgent pulak. till then. hv a good day, peeps!.

10 busy bees:

myra miraei said... Reply To This Comment

uit kak mlampau laa tuh nak cti 2 monthss... nnt ktorg rndu plak harharhar..un btol ;p

p/ss dlam claz eknmetrik hihihi

Ann said... Reply To This Comment

munir.....ah : ahaks. jgn jeles dik. dua lecturer ai tanya dah, derang suma takde hal if ai nk coti 2 bulan. haha.

class smlm oke je, tp lagi berbaloi-baloi oke-nya kalau dia buat dlm lab jek. tak yah masok kelas pun takpe. leh wat keka sesambil cek belog and fesbuk. hihi.

myra miraei said... Reply To This Comment

ceit.. eyh lpe nak soh akk tnyekn..kalo sy cti 2months gak boleh x.. ahhaaa

hikss i agree with u laa... smlam siap kne hlau ngan pak guard gara2 ktorg xreti2 nak kuar ;p

sharEna said... Reply To This Comment

mcm kenal..mcm tak hehe..ko dulu keje cyberjy gak kan dulu..ishh hilang ingatan lak aku nihh :p

Ann said... Reply To This Comment

mun : aku dh agak korang musti kena halau. aku kuar tu ninguk muka pak gad dh kelat2 jek. pes taim aku nengok korang tak berebut2 nk balik. haha.


teppei : ha.btol tu. ms aku kenal ko kat VF tu aku msh keja Cyberjaya rasanya. tp la ni dh berhijrah ke Putrajaya plak. hehe. tak sangka ko dh kawen, dh preggy plak tu. tahniah.

myra miraei said... Reply To This Comment

hari ini dlam sejarah... ;p.. best ar blaja dlam lab hihih.. tu laa dier siap ttup lampu xsbar nak soh ktorg kuar daaa

sharEna said... Reply To This Comment

PTB: akhirnye jumpe balik kite kt alam maya ekk..ade jodoh kuat nihh :p ehh..ko dh beli breast pump blm? ko beli jenama ape ekk? aku tgh confused giler nihh tsk tsk

Ann said... Reply To This Comment

teppei : aku beli cap spectra 3 saja. tu pun atas suggestion officemate. dia pakai until anak 2 and BF smpai anak dia umo 2 tahun plak tu. tu yg bersemangat haku membeli.

and aku bli yg electric punya. mmg sedikit pricey la compare dgn yg manual. tp takpe la kan, kira pelaburan jugak apa. hehe.

eh..kalau ko minat, ada blogger yg buat installment utk spectra ni. nnt aku carik2 balik address dia. ko boleh buat bayaran max 4 kali. kira ok la tak terasa sangat kuar duit banyak2 sekaligus kan..

sharEna said... Reply To This Comment

PTB: klu camtu aku pn beli cap tu gaklah. opismate aku pn rmi yg suggest beli BP tu. juz bile dh terlalu byk sgt survey kt blog & forum, jd lalok nk pilih yg terbaek. thanks yaar :)

nk byr installment cam da x sempat jer weyy..xpelah, aku goda2 hubby soh top up sket jer nnti hua hua :p

RijaalunZ said... Reply To This Comment

taw xpe......bukan hospital kat jb pon....hahaha

Post a Comment