Blogger templates

Rindu...

..nak type entry baru. bukan tiada masa, tp kerna penyakit malas dah bersarang dlm jiwa.
First of all, Alhamdulillah atas nikmat dan kesejahteraan yg dikurniakan. sehingga ke hari ini masih mampu jalani kehidupan dengan baik.
Minggu ke-35. baby membesar dengan baik, Insya-Allah. malah ibu baby juga terpercik dengan pembesaran baby-nya. sehingga semalam, berat adalah sebanyak 56.6 kilogram. naik 3kg compared to the past two weeks. Alhamdulillah. hati senang maka perut pun ikut senang. dua minggu berturut melantak ais. seminggu yg lepas asyik dengan BR. mana tidak berat badan mencanak-canak naiknya.
Semalam check-up untuk kesekian kalinya di KKPJ. tak banyak perkara dibualkan cuma nurse tu agak terkesima dengan keaktifan baby dalam tummy. jantung baby pun bergerak laju smpai ada yang tegur betapa kuat bunyinya. *malu*. tp tak apa, biarlah malu sikit janji ibu tau baby sihat. ukur-lilit semua normal. next week dah start check-up once a week. syok!. *big grin*
Oh. dah puas merasa si kecik ni dok flying kick sana-sini. kadang tak sempat nak bernafas. especially waktu malam, to be exact time nk tido tu. hadoiii..nk memujuk suh stop and sambung balik the next day, bukan senang. tak sabar menanti D-day, nk gomol2 and kick baby pulak. biar dia tau mcm mana ibu dia rasa taim dia kicking2 ibu dulu. haha. *kidding*
Hari Raya AidilAdha dah pun berlalu. Alhamdulillah, dapat jugak makan masakan air tangan mak. kempunan sejak Hari Raya hari tu since kami beraya di sebelah sana. oh!. bercerita tentang raya, kami selamat sampai di Batu Pahat pagi Jumaat tu jam 6 pagi. lepas lebih kurang 8 jam di jalanraya. dah macam balik Kelantan rasanya. sempat merasa tidur di tepi lebuhraya, di Hentian R&R dan juga di tepi toilet after keluar dari tol. kesian darling dear. pengorbanan-mu sangat dihargai. lebiu more!. ;p -upss..rumah nenekku sangat besau dan cantik pas di-renovate. suka!-
Mud kerja dah tak ada. sekarang ni rasa macam jasad je yg bergerak ke pejabat tapi hati tertinggal di Malaysia rumah. ikut perasaan nak apply je cuti 2 minggu awal. nak rehat, lepak kat rumah tinguk DVD atau layan PS2. tapi nanti sure akan ada complaint boring dok rumah sorang and mangsanya for sure the husband. hmm...
Gewam dengan baby cot kat Jusco. kami nampak before Raya Haji hari tu. mcm nak sambar je that time tp dok fikir tentang komitmen lain yg perlu didahulukan. lagipun, masih teragak-agak sama ada nk beli atau tidak. takut beli karang tak diguna. tak ke membazir tu namanya?..
Sebelum terlupa, Selamat Pengantin Baru buat my cousin, Abdul Raof dan isterinya Hasnah ohh, sangat ke-emak-kan nama isterinya tu. Majlis semalam adalah ok especially makanan-nya. nasi putih dengan lauk lemak nangka, smbal belacan dan asam keladi adalah sangat heaven.
Entry ni tak di-publish kerana kunun2 aku nk upload gamba Hari Raya yg lepas. tp smpai la ni asik lupa bwk cable camera. ditambah dengan blogger yg asik bermasalah taim nk upload gambar. maka-nya, tiada bergambar lah entry kali ini. ;p
till then, hv a gud day all!.




5 busy bees:

Intan and The Boys said... Reply To This Comment

nape tak amek cuti je start skarang? hehehe. tapi kalau kite, kite keje je. sampai betul2 waktu nak beranak. sebab bila baby dah kuar, laaaagi malas nak keje tau.

:)

semoga awak dan baby ok2 saje.

Ann said... Reply To This Comment

ikut hati memang nk cuti je. tp semua org kata rugi, sbb katanya better cuti after ada baby. so, terpaksa bertahan sikit lah. hehe.

thanks atas doa. saya pun berharap semua akan berjalan dengan baik, Insya-Allah.

send regards to bby Khalish..

RijaalunZ said... Reply To This Comment

cuti jer....bkn jaoh pon tmpt keje...hahaha

yg pastinya berat bdn ko dah melebihi berat badanku...hahaha..just 0.5 je...xbnyk pon....

Ann said... Reply To This Comment

faez-ce'gu-to-be : iye ya dik oi. cuti bukan dikira dr segi jauh atau tidak tpt kerja, tp dilihat dr baki cuti yg ada. kalau cuti pun nan-ado, mcm mana nak cuti. haihhh...

haha. takpe. takpe. tunggu la nnt selim balik. takde la ko nk compare2 berat bdn lagi yerk.

RijaalunZ said... Reply To This Comment

itulah......
moral of the story.......



jgn cuti sesuke hati....hahahaha

jgn marah.....

Post a Comment