Blogger templates

Week 33


it's already in 33 week. how time flies!.

Alhamdulillah. masih diberi kesihatan yang baik sehingga saat ini. cuma work passion memang dah low gila. dalam hati berperasaan nak cuti saja. memandangkan cuti rehat yang hanya berbaki 1 hari *sila gelak* dan cuti sakit pvt yang berbaki 4 hari *gelak lagi* tak dapatlah aku nk bercuti-cuti sakan. alangkah bahagia kalau masa-masa ni dapat duduk atas sofa, letak pulak bantal kat belakang badan ni, sambil tinguk tv pekena teh panas dengan cekodok ikan bilis cicah sambal kicap. owh, heaven sungguh!~
see?. ticker kata another 49 days to go. phewww, ngeri!. beberapa org teman blog dah ada yang deliver baby masing2. and each of them ada experience yang berlainan. ada yang mudah, ada yang berhari-hari tanggung sakit, and ada gak yang tak sempat rasa sakit langsung. bahagian masing-masing, terima je seadanya. asalnya baby keluar dengan sihat dan selamat, syukurlah. opss, tahniah utk Hidd for her baby boy, Umar Arjuna. sangat classic nama itu. i loikee!!.
Semalam check-up di KKPJ. supposed appointment last week tp terpaksa ditunda sbb am being warded, kan. so far, Alhamdulillah. bby sihat. berat almost 1.8kg and bby's measurement abt 31cm. aku dinasihatkan supaya tidak banyak buat aktiviti berat since dah ada contraction before this. berat ibu baby naik kepada 54.5kg. haha. tak dpt dinafikan berikutan selera aku yang mencanak-canak naiknya. harap tak membawa mudarat kepada aku dan bby dlm tummy.
4D scan di Pantai Medical last weekend juga berakhir dengan perasaan hampa. baby langsung tak bagi kerjasama unless cuma tunjuk kaki dan jari2 kaki dia yang cumil tu. gerammmmm. dekat 1 jam doktor tenyeh-tenyeh pewot aku dgn gel, tak cukup tu dia tepuk2 suh baby pusing. tetap juga hampa. bila husband tanya gender, doktor cuma senyom. dia kata anak kamu ni secretive sangat. suma benda dia nk sorok. so, hr tu tak tercapai la hasrat kami nk tinguk muka bby and reconfirm jantina-nya. hehe, baby nk wat seperais kot kat ayah & ibu dia?.
owh. hampir lupa. takziah untuk husband atas kehilangan cousin-nya, juga pada 14 November tu. tak sangka majlis perkahwinan dia yang kami attend raya lepas adalah kali terakhir kami berjumpa dan berkenal-kenalan. Al-Fatihah untuk arwah, moga ditempatkan di kalangan orang yang beriman, Insya-Allah.
Kelas bermula minggu ini. tak tau lah masih larat ke tidak untuk attend setiap kelas sepenuhnya. syukurlah trimester ni dua subjek dpt 2 jam lecture sahaja. so, dapatlah pulang awal untuk rehat-rehat. satu subjek 4 jam lecture and another one is 3 jam. yang dua ini je nampak sedikit tough. semoga aku kuat untuk terus duduk tegak dalam kelas mendengar lecture yang for sure membosankan. haha. lecturer sama yg kami dapat before this, sbb tu aku boleh kata sure dia membosankan. ;p
Ohh, adik yang sorang tu dah pandai berblogging lah. dia dah ada blog sendiri siap minta aku register jadi follower pulak tu. hehe. syabas dikk. dah ada ruang untuk berkarya so buatlah entry baru tiap2 hari supaya kakak and abang di sini boleh baca, ya?. and not to forget, mak pun dah terror berinternet katanya. tahniah mak!. tak rugi celik IT ni, senang nk buat assignment suma. jangan smpai lupa masak dah lah ye, mak?. heheh.
Okie dokie. banyak cerita lagi nk share, tp rasa dah terlalu pnjag untuk entry kali ni. ehh, rindu sebenarnya aku pd rumah Johor. sejak raya hari tu tak jejak lagi *kalau tak silap perkiraan aku*. tak sabar tunggu AidilAdha ni. xoxo.
till then.

1 busy bees:

myra miraei said... Reply To This Comment

harharhar..un mak aii abis cti dikejekan ahaaa...

"teh panas dengan cekodok ikan bilis cicah sambal kicap"~ sidap tuh..join boleh??? ;p

eh xlme g kan... ish xrse seram kew kak ahaksss..pe2 pon jge dri bebaik k

Post a Comment