Blogger templates

Kaish at one month


pic masih dalam camera. belum sempat transfer. update : dah transfer siap edit lagi. ;p

hari ni anak dara aku and husband genap satu bulan umurnya. Alhamdulillah. Selamat Hari Lahir, sayang. moga cepat besar and jadi sihat dan kuat mcm daddy. ;p

tadi ada appoinment untuk Kaish. menumpang di klinik kesihatan daerah tempat aku berpantang. kesihatan Kaish adalah memberangsangkan. berat naik mencanak, ukur lilit and panjang badannya juga bertambah. *happy*. and dapat jab Hep. B dos 2. nurse kata jab yang ini tak membawa demam. lega. tapi runsing fikir tentang jab next month. baby biasanya akan demam and waktu itu aku semestinya sudah ready untuk kerja semula. haihhh.

Kaish behave well sepanjang berada di klinik. dua perkara yang aku aware ttg dia adalah, Kaish akan senyap and melilau tengok sana sini if dia berada disekitar orang ramai. second, dia akan titon lena selenanya bila dalam kereta yang terpasang aircond. sedap agaknya tido sejuk-sejuk. ohh. result untuk tiroid test Kaish adalah normal. Alhamdulillah. so tak payah runsing-runsing lagi lepas ni, dan tak perlu bazir airmata nangis-nangis fikir benda buruk yang mungkin berlaku pada anak dara aku tu. syukur.

daddy tengah siap-siap nak balik KL. sedih. dua minggu lagi baru jumpa.

lepas raya Cina adalah minggu final exam untuk student U*M. blur. since aku dah dekat sebulan lebih tak attend class. quiz and notes just dpt thru fax and email. belum tentu faham. macam mana agaknya aku nak menjawab nanti.

ok. me and Kaish nak salam-salam kiss-kiss daddy dulu. until then.

5 busy bees:

Intan and The Boys said... Reply To This Comment

raihan, kaish dah ok ke minum FM? raihan bagi dia FM apa? tengok kaish pon dah bam2 sket. takpe raihan, yang penting dia sehat. kan?

kite masa khalish kena jaundis, hari2 nangis tau. huhuhu~ sebab jaundis dia lama sagat. dalam 25hari camtu.

Ann said... Reply To This Comment

Intan, masih bagi dia Isomil. saya kurangkan sikit qty susu tu time membancuh. bagi cair sikit so poo-poo dia tak la keras.

memang ingat nak tukar susu lain, tp husband takut dia tak sesuai. so plan tukar bila dia dah 6 bulan, masa tu mungkin perut dia dah boleh tahan sikit kan.

Mama.Cira said... Reply To This Comment

kaish alah pada susu lembu ke?
kalau x alah better bagi susu lembu daripada susu soya
khasiat susu lembu lebih banyak berbanding susu soya..

nanti setiap bulan la bawak kaish cocok..
sedih wei tgk anak kena cocok..
kaish nangis tak??

baby mmg suka dok dalam keta..
tido je memanjang..
sebaiknya bawak baby keluar bersiar² dari kecil..
bagi biasa tgk dunia luar..
macam cira bulan ke 5 baru aku bawak jalan²..
menjerit la dia.. uwaaa...
x biasa ar tu..
tgk org pun takut²..

Mama.Cira said... Reply To This Comment

aku slalu tersalah taip nama kaish kepada KASIH..
huhuu..

Ann said... Reply To This Comment

laini, KASIH?. hehe. sedap jugak tu bunyi nya. ;p

actually, first time nk beli FM tu aku blur nk beli susu apa. so minta pendapat auntie yg keja kat KPJ. dia suggest Enfagrow and Isomil. bila aku p farmasi tade pulak Enfagrow tu yg terus ambik Isomil. skang ni Kaish dah biasa risau pulak aku nk tukar2 takut dia alah.

may be nak tukar susu time dia dah 6 bulan nnt. sbb masa tu mungkin perut dia dah tahan sikit.

Post a Comment