Blogger templates

At home at last....

yeah. sudah pulang ke Putrajaya since last Monday. baru hari ni sempat on9. see, how busy i am?. heheh.

tiga paper for final exam dah selamat ditempuh. score?. tak. boleh jawab?. mungkin.

semalam juga Alia ikut aku ke UPM untuk sit for test yang aku tertinggal masa baru-baru deliver hari tu. kesian anak ibu. thanks to daddy sebab jaga Alia dalam kereta. nasib dia tak cranky.

kehidupan dan rutin baru benar-benar mencabar. fizikal dan mental. hari pertama bersama Alia Kaiyisah betul-betul menguji. bila dia menangis tak henti-henti aku pun jadi nangis sama. bukan apa, dah biasa ada orang tolong, and selalu rumah bising dengan suara mak, abah and adik bongsu. tiba-tiba semua tak ada, sunyi sepi.

masuk hari ketiga, aku dah sedikit ok. nenek, atuk and maksu Alia asyik call tanya baby ok ke tidak. menangis ke tidak. sedih.

atas sebab rutin yang berubah secara drastik inilah yg buat aku tak sempat-sempat nak melawat blog kawan-kawan. rindu nak baca entry korang.

minggu depan dah start kerja. aku dah mula rasa tak senang duduk , tak sanggup nak tinggal Alia dengan pengasuhnya. but have to. keperluan Alia dah prepare and esok kena hantar ke rumah pengasuhnya. hope Alia akan dijaga dengan baik, Insya-Allah. aku and suami hanya mampu doa supaya anak dara kami tu dijaga dalam tangan orang yang betul.

haihh. kalau lah ada kemampuan untuk tidak kerja, memang lama aku hantar resignation letter.

maaf. entry kali ni agak emosi. and tanpa gambar. internet lembap so malas tunggu masa loading yang berjam-jam itu. lain kali mungkin.

and thanks pd yang tinggal comment. salam kenal untuk semua. Insya-Allah ada masa nanti aku terjah and reply comment korang yea.

until then.






* hati tersentuh. aku yg tinggal sebumbung dengan suami pun terkial-kial nak bela sorang baby. apatah lagi yang tak tinggal bersama. harap korang tabah *



3 busy bees:

myra miraei said... Reply To This Comment

sob..sob.sob..sedih hhihihi...
xpe kak nnt laki akk jd jutawan leh ar resign..jge alia ari2

cmne test ari2?? ader hrpan dpat A x??? =)

aLyNnZ said... Reply To This Comment

alin fhm apa yg rasakn skrg..
mmg rs cam dh xnak keje nak ngadap baby jerr kan? tp apakan daya..
xper lama2 nanti ok larr..

alia will be ok don't worry..

Ann said... Reply To This Comment

mun : tak nak laki aku jd jutawan. nnt ramai orang kejar. haha.

alynnz : hopefully Alia akan okey. memang rasa sedih. tp apa nk buat kan. kita cr rezeki untuk dia.

Post a Comment