Blogger templates

Alia Kaiyisah and babysitter baru~

first day Alia dengan pengasuh baru. Alhamdulillah. setakat ni anak dara aku tu ok2 saja. takda mengamuk or cranky segala. *suka*

banyak jimat masa dan tenaga aku. and Alia pun tak perlu dikejut awal pagi, naik kereta and dok dlm carseat lagi. tunggu dia bangun jam 7.30 pagi then aku hantar ke rumah pengasuh. 5 minit jalan kaki. dekat sangat. and ibu pun senang. :)

syukur. masalah aku dah selesai. awal dulu nampak mcm tak ada jalan penyelesaian. tp Allah tu Maha Besar, ditunjukkan jalan pada kita sedikit demi sedikit. another year to go. harap daddy and Alia sabar. lepas tu ibu leh gomol korang berdua 24/7. eh?.

weekend bawak Alia jalan ke Alamanda. as usual. ada je yg ibu bawak balik untuk Alia. kebetulan pulak ada sale kat butik Anakku. terus ibu grab baju baru untuk Alia. ohh. takpa nak, ibu tak makan best-best pun tak apa as long Alia dapat apa yang Alia perlukan. ok sayang?.

layan craving daddy nak mamam Kenny Rogers. dine-in lagi. sebab nampak Alia in a good mood. biasa kitorang tak berani nk lama-lama dlm shopping mall. takut Alia melalak. haha. la ni mungkin dia dah besar sikit. dah kenal dunia luar. so dah kurang sikit menangis bila keluar jalan-jalan.



kesian ini budak. dapat tengok saja ibu and daddy mamam ayam syedap2. tengok je dulu sayang ya. nnt dah smpai masa ibu bg Alia mamam ayam okey? :)



kerja daddy. ajar Alia pegang botol sendiri. but still dalam pengawasan kami.

esok aku akan ke Pesta Buku di PWTC. harap dapat carikan something untuk anak dara aku tu~


9 busy bees:

myra miraei said... Reply To This Comment

heh..alia chubby xtmbuh rmbut g
da bsar sngat la tuh pgang btol susu sndri ;p

Ann said... Reply To This Comment

mun, bab rambut ni sensitip sket lah. haha. rambut malu nak tumbuh. nak sapu minyak sangat kang tumbuh ruam pulak. jd aku biarkan jek lah. sok2 tumbuh sendirik la tu.

@e_da said... Reply To This Comment

mai ke blog saya ada award tuk awak.. :)

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

umur alia bape?

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said... Reply To This Comment

bagusla semua dah setel..
alia pon dah selesa kot kat umah tu kan...

cute je dah leh pegang botol..tapi its better bagi minum sambil riba...:-)

Intan and The Boys said... Reply To This Comment

alolo...comelnya alia!
gerammmm....

ada award untuk awak.
sila ambil kat blog kite k.
:)

Ann said... Reply To This Comment

eda : thanks. thanks. akan ambil kemudian ya.

nurul : alia nak masuk 3 bulan (1.4.10 ni genap 3 bulan)

rose : Alhamdulillah. lega sangat. eh, bg minum smbil riba lg baik ya?. boleh tau tak kenapa?. mana tau kot ada yg tak baiknya bg minum susu sambil baring, kita nk tau gak.

intan : award lg?. arghh, terasa diri ini glemer sekejap. oh. ok, kita ambil kemudian oke?. thanks.

aLyNnZ said... Reply To This Comment

wahh..kebetulan alin n family pun br mkn kRS..Danish dah leh mkn so mmg rezki danish larr boleh merasa mkn ayam n segala yg diorder..

tu larr alin pun teringin gak nk g pwtc..nk cr bhn bacaan tuk danish..

Ohoo..alia dh bertambah bam bam larr..geram..

Mama.Cira said... Reply To This Comment

nanti dah pandai duduk susah ko nak makan..
hahaha..
sebab dia turut sama menggodek makanan ko..

Post a Comment