Blogger templates

Happy 3rd Month Birthday, sayang!

ibu dan daddy sentiasa sayang Alia Kaiyisah. sampai syurga!.

hari ni anak dara kami cukup 3 bulan. syukur sangat dengan kehadiran anak kecil ini. hari-hari kami semakin terisi dan kebahagiaan bertambah. Alhamdulillah.

monthly checkup di KKPJ went smoothly. dah makin berakal dah anak aku tu. jd dia dah kurang cranky compared dengan checkup 1st and 2nd month dulu. asal nampak cam nak melalak je hubby sua kan toys yg ada depan nurse. so tak jadi nangis.

injection dos ke-dua pun dah ambil. harap tak demam. Alia kan kuat. ;)

berat naik 1.2kg. patut daddy selalu ngeluh kata Alia dah semangat. haha. rupanya anak dara daddy ni dah lebih 5 kilo. tapi takpe. ibu tak kisah. asalkan Alia sihat dan membesar dengan baik, itupun dah cukup baik bagi ibu.

nampaknya Alia dah rasi dengan Enfalac tu. so mungkin aku akan teruskan je smpai dia besar nnt. kesian asyik nak tukar2 susu je. hari tu tukar Isomil ke Enfa pun seminggu jugak anak kecik tu terkulat-kulat telan susu.

baru perasan Alia ada sikit rashes kat tangan. apa ubat yg sesuai nak hilangkan ye?

ok. let see Alia's 3rd month milestone.

- dah pandai senyum, ketawa mengekek sampai pejam2 mata.

- dah belajar mengiring. asal aku jaga dari tido je mesti dia dah berpusing 90 darjah.

- baru sekali meniarap. tu pun secara tak sengaja. yg frustnya aku tak sempat snap gambar!.

- kaki dah makin kuat. suka menendang and dah boleh tampung berat badan sendiri.

- dah pandai berbual. suka sangat ajak ibu and daddy berbual. kadang dengan toys dia pun jadi.

- suka baca buku. especially yang colourful.

Alhamdulillah dengan semua perkembangan positif Alia. harap kamu terus sihat ya sayang. tak sabar ibu and daddy nak main kejar-kejar dengan kamu. :p

* lunch di Saba' Restaurant td. dapat makan kambing. sangat sedap dan lembut*

6 busy bees:

myra miraei said... Reply To This Comment

erm happy 3rd month alia...hope makin chubby ;p

boh laa pict alia kak bru n3 menarik hihihih

Intan and The Boys said... Reply To This Comment

uwaaa!!!!!!!!!!!
tak aci tao makkan kambing tak ajak kite. huhuhuhu~

alia ada rashes ek? ubat ruam paling baik adalah tepung ubi. cubalah!
:)

happy 3 month alia sayang...

Pink dan Biru said... Reply To This Comment

hi..saya takde headband dan legging tp ada dress n jumpsuit..kalau nak saya bagi discount yg sgt byk!!
thanx for dropping by my blogshop ya!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said... Reply To This Comment

epi 3 mos alia..

sharEna said... Reply To This Comment

Naurah byk rashes tau ibu alia. kt muka & leher dia abes merah2. bwk g klinik kes.salak tggi & Dr.kate sbb alahan & panas sbb peluh pn same. kesian tgk pipi merah2. sapu ubat Dr. bagi adelah kurang sket. but still masih ade. cuaca skrg kan x menentu. sedih sbb tgk anak org laen bersih2 jer. kt kepala dia pn ade kerak sket2 :(

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

wahh dah 3 bulan anak dara kamu

Post a Comment