Blogger templates

Baby, flu & CD

Salam.

Alia Kaiyisah flu. since last Saturday. so, sesi berjimba dengan rakan-rakan and niat nak jumpa blogger moms tak kesampaian. *sorry*.

Kali kedua Kaisya kena flu. so dah taw apa perlu buat selain beri dia ubat. *ubat tak digalakkan ye kawan-kawan sbb baby kecit lagi. kalau dah terdesak tu lain cerita*. so sesi duduk rumah kali ni buat ibu Kaisya rajin masuk dapur sebab ada tetamu, kalau tak malas jugak.

Kesian anak ibu. flu. jadi banyak ragam n asyik nak baring ditepuk-tepuk je.

Asam pedas, daging black pepper, chicken pie dan oh-macam-macam-lagi yang ibu masak.
Kaisya geram dengan PeePot. habis di-gegetnya sampai tanggal poket PeePot.

Hujung minggu lepas Putrajaya adalah sangat sesak. Jalan tutup sana sini. Grrrr. Nak keluar rumah beli barang dapur pun makan masa 2-3 jam. Bengang. Jalan keluar masuk rumah kami dah jadi tempat parking kereta. Punyalah ramai manusia.
Ibu dan Kaisya. Jalan-jalan buang duit ke Alamanda.

Kaisya sekarang dah terror meniarap. tanpa bantuan. la ni dah sibuk nak angkat vontot pulak. tolak-tolak kaki tangan segala. sekali tengok kepala dia kat kepala ibu, dua kali tengok sebelah kepala ibu ada kaki dia. tak ke magic tu?. haha.
bizi dengan PeePot-nya. Plastic keras yg ada tu ibu dah tanggalkan sbb Kaisya suka gigit takut gusi luka.

Sekarang ni waktu tidur Kaisya semakin tak tentu. dia lebih suka main. letak ke atas tilam mula la dia nk berceloteh. nganga..bububaba..gegegege..macam-macam bunyi keluar. nasib baik daddy suka layan Kaisya babbling. Kalau harapkan ibu, alamatnya esok pegi kerja mata ibu cam burung hantu la. ngehehe.
gaya tidur terbaru. pegang kelopak mata dengan jari sampai tidur. haha. abaikan selimut busuk ibu tu ya.

owh. Alhamdulillah. rasanya dah 1m+ Kaisya pakai CD secara separuh masa. jimat sangat. pampers dah dua bulan tak beli. jimat. jimat.

First CD ibu beli untuk Kaisya.

Koleksi CD pertama yg aku belikan untuk Kaisya semua plain colour. Murah sikit. Lagipun masa tu aku tak tau samada Kaisya rasi ke tidak. takut karang beli yang mahal tak serasi rugi lah pulak, kan.
Hujung minggu adalah hari yang sangat sesuai untuk cuci CD.

10 helai CD Kaisya yang meriah and syomel-syomel masih dalam perjalanan ke Putrajaya. tak sabar rasanya nak cuci-sidai-cuci-sidai-cuci-sidai smpai 3x then boleh la pakaikan kat puteri ibu yang syomel ni. lagi-lagi dengan cuaca yang panas mcm sekarang ni kan. sangatla heaven kalau dapat pakai cenggini kat umah...
Kaisya with CD QQBaby dengan barut 3 segi hadiah dari office-mate ibu. sejuk je walaupun dah tengahari. tu psl bole senyum smpai telinga.

8 busy bees:

OneSimpleMother said... Reply To This Comment

comeynya kaisya senyum2 tu.. akak ada beli 3 cd tu tapi tk pakai2 lagi. takut bocor.. :D

lylieiqmal said... Reply To This Comment

owh...alia kena flu...alya saye x penah kena lg...takut jgk coz x tau nk wt cm ner ti...kalau blh share la cm ne nk handle bb kena flu...

comei alia ngan cd tue...jimat ek...x penah try la...x pndai...hihihi....

sharEna said... Reply To This Comment

aiseh..rindu la auntie kat Kaisya. Ibu Kaisya nie malas update blog. Kaisya tlg cubit ibu bg pihak auntie ek! ;p

ko g alamanda gak ke hari sabtu. apsal xde jumpe? dh 2 kali kite g tempat yg same tp x jumpe kan? ape nie? ape nie? bile jodoh kite nk sampai? huhuh

cd aku da basoh 2 kali tp x try lagi kekeke. cam bz sket arr (logik ke alasan nihh? huhuh)

@ MaMa ALyA @ said... Reply To This Comment

nurul ade jugak ati nak pakaikan alya cd.. tapi belum cukup rajin lagi nak membasuh cd tu.. hehe.. boleh pulakkan.. hehe.. tu yg still dengan kuchi-kuchi pampers heee.. hehe..

mamamarissa said... Reply To This Comment

ok tak kaisya pakai cd tue??? anyway, kaisya makin comel la...muahssss

deena awanis said... Reply To This Comment

ada gak cita2 nak pakaikan cd for baby nanti..tp x tau laa darjah kerajinan mampu dicapai ke x untuk uruskan cd's tu..hhehee

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

rajin kamu membasuh cd ye. mama raina ni pemalas pakai pampers je. hihi

Ann said... Reply To This Comment

Kak Mas : tengkiu. selamat mencuba CD2 tu. Insya-Allah tak bocor.

Lyle : Alhamdulillah. bagusnya x pernah flu. Alia saya kalau aircond lebih sikit je mula la hidung berair. sensitip sikit.

Sharena : adoi. Kaisya da cubit da. hehe.

ha ah. aku g alamanda hari tu. memang jodoh kita blom smpai la nampaknya. pg tempat same tp x pernah terserempak. haha.

Naurah. cam bizi sangat la mak awak tu kan. CD pun tak sempat nk pakaikan. ;p

Mama Alya: Nurul, memula rasa mcm susah kan. sebenarnya tak. Raihan cuci 3 hari sekali. Kalau dia poo-poo je la renyah sikit keja.

mamaMarissa : Kaisya syomel?. tq auntie.

so far sangat OK pakai CD tu. jimat sangat. ;)

Post a Comment