Blogger templates

Happy 4 Month Birthday, Dear Baby!

Alia Kaiyisah,
You are already four month old today. weet. weet. how time flies.

*Alia Kaiyisah & PeePot-nya*
*stop kejap. nyanyi lagu besday*
Alhamdulillah. Alia masih diberi kesihatan yg baik. even after jatuh buai hari tu. you are definitely a survivor, my dear!. ibu n daddy loves you. infinity.

*ibu loves you. very much*
Ok. bercerita ttg Alia Kaiyisah's 4 mth milestone. banyak perkara dah budak tecit ni belajar. selain daripada menyemburkan air liur, Alia juga dah terror meniarap sendiri tanpa bantuan aku atau hubby. dah makin susah time nk pakaikan CD or baju. dah pandai membebel sorang2, especially time nk tido. dah tak kisah if ibu n daddy dia p shopping/makan, dh pandai diam dlm stroller. pandai pegang barang sikit2 such as botol susu, teether and peepot.

*dalam stroller dah takleh dok diam. manjang nk mengiring*
Siapa PeePot?. itu la kawan baru Alia Kaiyisah. ibu baru beli semalam. since Alia pun da pndai pegang and gigit2 barang maka ibu hadiahkan PeePot untuk Alia kunyah. ngeheheee.
Alia sekarang tido dah pandai demand. selagi ibu tak nyanyi takkan dipejam mata dia tu. biasanya ibu nyanyi Asma'ul Husna utk Alia. tsk. sakit tekak ibu dok ulang2 smpai Alia tido.
*daddy & daughter bonding time. sila abaikan kaki itu. ntah kaki sapa ntah. wink*
Thats all for now. will update later once dah pegi Alia's 4th checkup. tata!








HAPPY F.O.U.R MONTH BIRTHDAY SAYANG. MAY ALLAH BLESS YOU WITH GOOD HEALTH & LONG LIFE. IBU & DADDY WILL ALWAYS PRAY YOU FOR THE BEST. MUAHH.








16 busy bees:

zaza said... Reply To This Comment

kejapnye ms berlalu kan?
zia pon dah nak masuk 3bulan..

happy 4th months old alia!

Ann said... Reply To This Comment

hai auntie za. thanks for the wish. Happy 3rd month birthday utk Zia ya!.


kissss utk Zia.

mamamarissa said... Reply To This Comment

alia dah 4 bulan...marissa pun akan menyusul nanti :)

sharEna said... Reply To This Comment

makcik, kaisha dh 4 bln still butak ekk? rambut bb yg dicukur mmg lambat tumbuh ke hah? Naurah pn same cam Kaisha. Tak sabo nk tgk rambut dia tumbuh kann huhuhh

kkdng aku tgk Kaisha nie da mcm Naurah pon ade..kekeke

Ann said... Reply To This Comment

Sharena : ha ah lah makcik. daripada hari ke-21 smpai la ni mcm tu jek rambut dia. panjang pun yg tengah2 tu jek. hehe.

sharEna said... Reply To This Comment

hahaha..seb baek Kaisha pn same. ingat Naurah sorang jer huhuu. ade kawan ok la kekeke

Ummi Aisyah || Cik Yah said... Reply To This Comment

salam,
keciannya Alia jatuh buai..nasib baek tak de pape kan

aLyNnZ said... Reply To This Comment

alia semakin bam2 lar..dh brp berat alia skrg? tomei..ibu alia plak semakin slim..jealous nyerr..

deena awanis said... Reply To This Comment

salam..jenguk2 kawan baru..=)
happy 4th month birthday alia..

Ann said... Reply To This Comment

Mama Marissa : tak lama lagi Rissa pun jejak 4 mth ya. Happy 4 mth besday Marissa!.

UmmiAisyah : Alhamdulillah. nasib baik Alia takde apa2. cuma maybe sikit tekejut hari tu. 2-3x jugak la tido x lena.

Alynz : wahh. ibu Alia makin slim kew?. tengkiu. tengkiu.

Alia lum timbang lg la alynz. last timbang ms dia jatuh hr tu almost 6kg la. so, kena tunggu khamis ni la baru tau berapa berat terkini budak bam-bam tu. ;)

DeenAwanis : thanks singgah. Salam kenal juga ya!.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said... Reply To This Comment

dah 4 bulan eh
eheheh..

hepi 4 months cayang..:-)

sat lagi tunggu la
mcm2 akal dia dpt n kenekan ibu dia..ehhe

Ann said... Reply To This Comment

Rose : itu lah. makin cerdik dia ni. Dah tau if dia nangis jerit-jerit lain mcm sikit tu time dia nak nenen ibu dia la tu.

hehe. da bole baca sikit2 pe'el dia ni.

myheart said... Reply To This Comment

salam, yea sy mmg tgh cari breast pump..knape yea?.

myheart said... Reply To This Comment

kite bincang kat emel yea..emel sy fitiriahmohdnasir@gmail.com

Ibu Aimy said... Reply To This Comment

alaa ontellnya alia.. nama pon beshh

yaya+frdz+auf said... Reply To This Comment

dah tegap kepala....

Post a Comment