Blogger templates

Setengah Tahun : Alia Kaiyisah dan updated GA Ibu~

Salam.
Selamat Ulangbulan ke-setengah tahun, Alia Kaiyisah. Sepertimana yg ibu & daddy wish setiap bulan, doa kami untuk kamu masih seperti itu, nak. Semoga kamu membesar dengan sihat dan sempurna, diberikan kesihatan yg baik dan sentiasa dilindungi Allah, Insya-Allah.
Sekejap sangat masa berlalu. Ibu masih rasa lagi sejuk aircond Hospital Putrajaya tempat kamu dilahirkan. Ibu masih terasa sakitnya tangan ibu dodoikan kamu yg tak nak tido malam. Ibu masih ingat lagi betapa gigihnya daddy kamu keluar tengah-tengah malam cari puting tipu (pacifier) sebab kamu tak nak stop menangis, which ends up daddy beli puting utk botol susu (oh. disini ibu rasa nk gelak guling-guling. haha.).
Bila besar nanti kalau kamu terbaca apa ibu tulis ni, harapnya kamu faham betapa kasih dan sayangnya ibu dan daddy pada kamu.
Ok. Semalam Alia Kaiyisah dah cucuk utk 6 bulan. Dah pandai nak merajuk bila kena cucuk. Nangis sambil pegang-pegang baju ibu. Bila suakan botol dia tak nak so terpaksa la ibu masuk bilik utk breastfeeding. Alhamdulillah. Itu saja lah senjata yg aku ada untuk pujuk bila Alia Kaiyisah merajuk. :)
Alia Kaiyisah pun dah start solid food. Weeeee. Ibu masak bubur nasi kosong then blender. First week ni ibu try bubur kosong dulu supaya dia tak confuse. Next week Insya-Allah ibu start dengan puree buah pear/kurma yg ibu dah buat n simpan dlm fridge. xoxo. Sangat geli hati tengok dia punya face expression bila first sudu ibu suap dlm mulut dia. Terkulat-kulat juga tp habis satu bowl kecik dia tu. Hebat anak ibu!.
Oh. Hari ni 1hb Julai. Kedai ibu dah buka lah. Ngehehe. Mai la jenguk, ibu bagi diskaun untuk sesiapa yg nak order. :D
Dan GA ibu dah tamat ya. Senarai peserta GA pun ibu dah list out. Semua sekali ada 67 peserta. Cabutan ibu akan buat menggunakan Random.org dan hadiah akan dipos selewat-lewatnya minggu depan ya kawan-kawan.
2. Nanonano http://anyambakul.blogspot.com/
3. Mama Zharfan http://suzie284.blogspot.com/
4. Mama Amana & Arief http://kokoadik.blogspot.com/
5. Eda Mama Mika http://lakaranhatii.blogspot.com/
6. Mamalyna http://ejanblog.blogspot.com
7. Leiza http://qashkimi.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
8. MAMA http://myprecious07.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
9. Ibu Ayra http://rosrusli.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
10. Kak Ngah http://gengggkapak.blogspot.com/2010/06/ibu-kisya-giveaway.html
11. Anin http://seindahbayu.blogspot.com
12. Putera Fakhry http://puterafakhryshaqir.blogspot.com/2010/06/getaway-dapur-kak-long.html
13. L.O.L.I.P.O.P http://oneiezzz.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
14. Zai Kulim http://zaiikulim.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
15. Adushariz http://adyshariz.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway_23.html
16. Syakila http://nurnuha-syakila.blogspot.com
17. Alin http://alinworld.blogspot.com/2010/06/contest-i-join-ibu-kaisya-giveaway.html
18. Ogy http://ogy2112.blogspot.com/
19. Norhayati Rostam http://cahayamylife.blogspot.com/
20. Qistinamy http://qistinamy.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
21. Tiefazati http://tiefazatie.blogspot.com/
22. UsagiNana http://usaginana.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
23. Fatin Hanani http://atinanani.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
24. Yaya http://imlilbitcrazy.blogspot.com/
25. Mamamiya http://itulahkehidupan.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
26. Tiha http://fasham87.blogspot.com/
27. Are-Qu http://lifestoryaku.blogspot.com/2010/06/join-ibu-kaisya-giveaway.html
28. Ayu http://ayuayu101.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
29. Yuxan Lee http://yuxanlee.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
30. Eima http://eima-contest.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
31. Ira http://luvisus.blogspot.com/
32. Zqah Ail http://mimpisibunga.blogspot.com/
33. Ayu Arjuna http://ayuarjuna.blogspot.com/
34. Nida http://along-nidar.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
35. Yana Nuar http://yananuar-contest.blogspot.com/
36. Cicak Girl http://cicakgirls.blogspot.com/
37. Arol DHSW http://arolpunyeblog.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
38. Ummu Umar http://lovelyblogshops.blogspot.com/
39. Ann @ hatiberbunga http://hatiberbunga.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
40. Shidasyakirin http://loveblogcontest.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
41. Syuzana http://syu-zana.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
42. Kak Yong http://www.kakyong.com/
43. Cik Ah http://roddypoody.blogspot.com/
44. Eija Zaquan @ Sweetmama http://mamakerry.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
45. Ummi Sofiyyah http://zahirahsofiyyah.blogspot.com/
46. Jieda http://jieda79.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
47. Mama Hannah http://gewecun-myhime.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
48. Fazilzura http://afazilzura.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
49. Kasih Suci http://dedebukasih.blogspot.com/2010/06/join-giveaway.html
50. Suhida http://fazdarazat.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
51. Mouwn http://mouwnblurbs.blogspot.com/
52. Alinac Lover http://alinaclover.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
53. Fieza http://fiezwan-syakil.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
54. Mummy Alesya http://versus-all.blogspot.com/
55. Nadya http://ciknadyana.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
56. Segalanyer kuterima http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
57. Usharapa http://usharapa.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
58. Nea Flerida http://neaflerida.blogspot.com/
59. Azura Samsuddin http://azurasamsuddin.blogspot.com/2010/06/ibu-kaisya-giveaway.html
Sampai jumpa lagi. Take care.

11 busy bees:

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

selamat ulangtahun ke stgh thn. rupanya beza dgn raina sebulan je.

Ann said... Reply To This Comment

Nurul, awak baru perasan eh. Hehe. Raina dh 7 bln tp rambut banyak, Kaisya punya rambut tak tumbuh2 lg. :)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said... Reply To This Comment

dah 6 bulan eh raihan..adeh..rasa cam kejap tol masa berlalu..

tiefazatie said... Reply To This Comment

selamat ulangtahun ke setengah tau...=)

mamamarissa said... Reply To This Comment

bln depan, si bam2 plak 6 bln...selamat ulangtahun 6 bln kaisya....muahsssss

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... Reply To This Comment

ADA JUGAK NAMA SAYA DALAM LIST HEHE

Aan Andes said... Reply To This Comment

Happy 6months Alia! Cepat je dah besar kan.. Congrats on ur shop! Terlepas the giveaway, duk tangguh2..tengok2 ehh dah 1 july hehehe.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... Reply To This Comment

oooooo
dah link blog tue dalam blog list saya

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... Reply To This Comment

kak long
memandangkan blog yg dapaur tue tak boleh masukkan komen
sebab tertutup dgn order foam bila nak masukan verification word tue so saya komen di sini jela


boleh tak kak long letkkan senarai harga
sekurang2 bvoleh budget berapa yg perlu kami kuarkan kalau nak tempah

sekian, mekasih

Ann said... Reply To This Comment

Mama Amana : Comment box tu berfungsi mcm biasa. Cuba lg sekali if tak boleh juga tinggal msg dlm cbox tu then sy akan reply semula. thanks inform ya!.

cik_ah82 said... Reply To This Comment

wah..selamat setengah tahun alia..sekejap je dh besar kan..dh bley mamam la..yeay!

Post a Comment