Blogger templates

Cerita Outing

xoxo.
Takde apa nak cerita. Cuma kisah outing kami se-famili ke Nilai untuk hantar Cik Nab pulang ke asalnya. Ngeeee. Sory Cik Nab.
Eh, iklan jap. Banyakk kali ke Nilai tp tak pernah pulak terserempak dengan Ibu Cik Bunga kita tu. Hik Hik.

Ini budak kecik kalau kita pakaikan baju cantek sure senyum meleret. Cam taw je kita nak bawa dia berjalan.
Kawasan kejadian adalah di Giant Nilai. Tempat feveret Ibu Naurah. Actually nak hantar Cik Nab balik, ada program esok so as a PIC kena setup macam-macam katanya. Jadi selepas subuh kami sefamili dah bertolak ceit cam jauh sangat kan. Sampai je terus cari brunch, sebab time tu dah pun pukul 10 pagi. Masuk Ayam Penyet, oh belum buka lagi rupanya sbb ayamnya belum lh siap dipenyek :) . So end up kat A&W lah kite. Terus daddy and Kaisya berdiri cam kat bawah ni....

hoh. Ingat senang nak suh daddy posing amik gambar mcm ni?.

Lepas je hantar Cik Nab, ibu ajak daddy singgah Ice-Room. Macam teringin sangatt sejak tengok gambar-gambar menarik dlm blog Jue. Tapi memandangkan si kecit dok merengek-cam-nak-tido, ibu batalkan je niat tu. Tepuk montot bg susu tak nak pulak dia tido. Lagi berdekah-dekah dia ketawa ada lah. Sabar jek.

Alia Kaiyisah ni dah makin noty. Suka taw wat muka nerd dia tu. Gewammmm ibu. *sila abaikan tangan ibu tu ye. Dah same besar dengan lengan Kaisya dah ibu tengok. Haha*
At last menyinggah juga kami. Tapi bukan ke Ice-Room. Tapi ke kedai yang lagi best dari Ice-Room. Ngeeeee. Kedai apa?.
...
...
...
...
Kedai kain. Hik Hik.
Bukan nak cari kain pun. Kunun nak tengok-tengok kain langsir je. Kesian kat langsir ibu dah bertahun tak ganti taw. Sekali bukan kain je dapat, dengan langsir dan hook-nya sekali. Tinggal gantung aje taw. Suka. Suka. Thanks daddy. Nanti ibu claim balik bil semalam yek. :)
Ibu suke lah tu dapat langsir baru. Kaisya pun suka jugak. Ada tempat baru leh geget-geget. Musti lg syedap dari langsir lama ibu tu. Ngeeeee. Noty taw!.
After dapat langsir, terus kami shoot pulang ke pangkal jalan. Ibu ada date dengan cokelat-cokelat kat umah. Ada dua tempahan chocolate box dari teman ibu. Singgah lah blog kedai untuk update terkini ye.
Oh. Gaya gelak mengekek. Pantang nampak menda depan mata sure crawling laju-laju-capai-and-hisap-masuk-molot.

14 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

area Giant Nilai tu mmg tempat melepak kami sekeluarga. sila jgn curik yerr...hahaha...

nmpk si Kaisya cam da besar sungguh. sihat walafiat jer. ishh..runsing arr Naurah naik 300gm je dlm tempoh 2 bln. camne ek? Dr. kate ok jer. tp aku mmg rase dia cam slim la pulak. ayah dia lg hampeh. siap ckp gemok2 x elok. bkn nk gemok, tp berisi. hiss payah ckp dgn org laki nih. susu badan aku x cukup lemak kot ek? =p

p/s: kite jumpe hari raya nnti jelah. jempot dtg rmh oke! huhuh

Ann said... Reply To This Comment

Sharena : eh. aku takmo curik la. haha. datang singgah sekali-sekala jek.

tp eh. ade kedai baby kat situ la. besar. ca, best. tp aku x sempat jenguk. kuciwa sungguh.

ala dear. selagi doc kata perkembangan dia normal, its ok la. jangan risau. kang beso2 sangat susah pulak karang. takut smpai ke beso pulak mok-mok nya. lagi hari. :)

oke. Insya-Allah raye ni kita jumpe eh. :)

mamamarissa said... Reply To This Comment

ann, mmg byk kedai yg lagi menarik di situ selain ice room...hehehe!!!

borong langsir jer ker??? :P

nanonano said... Reply To This Comment

jemput la dtg raya rumah sy jugek,
hihihi
*cam lari topik je ni?
:p

Ann said... Reply To This Comment

Jue : memang banyakkkkkk kedai yg lg menarik. tinggal tunggu poket jek la tebal ke idak. hik hik.

kite beli langsir jek. baju dah ada. tapi kalo diberi peluang tu mmg boleh lg tu. haha.

Na : no problem. nak gak berkenalan dgn mak awg dondeng nih. hihi.

*msk besh2 taw. Ngeeee*

Intan and The Boys said... Reply To This Comment

ya ampun..besor dah budak alia ni. hehe.

oh...shopping langsir eh...bestnya dapat langsir baru~

Ann said... Reply To This Comment

Intan,
Hehe. gumbira hari dpt langsir baru. Itu psl smpai buat entry psl langsir tu. Hehe.

Kejap je budak2 ni besar. Dulu melalak je pandai. Sekarang dh makin banyak akalnya, Alhamdulillah

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

nilai? kamu dan sharena tggl area nilai ye? saya ingatkan duduk area selangor or KL

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... Reply To This Comment

shopping manayak tak??
rabun mata kat situ kan?
tapi dulu pergi panas..
aduh saya ne puteri lilin haha

@ MaMa ALyA @ said... Reply To This Comment

sangat comeii alia..hehe..jalan2 shopping kat nilai yer?? baru gi hari tu gi sopping langsir jugak.. hehe..cantik2 kan langsir kat situ.. siap jer duitnyer kan.. :-)

Ann said... Reply To This Comment

Nurul : Saya kat pjaya, Sharena maybe dekat2 ngan Nilai. :)

Mama Amana & Arief : haha. putri lilin eh. saya pegi Nilai area yg berbumbung je. kesian pulak nk bwk budak kecit time panas2.

Mama Alya : alia comel?. tq mama alya.

kunun plan nk beli kain je, jahit sendiri tp bila nampak yg ready made lg cantik, terus grab. so x pyh pk nak jahit2 dah. senang. hehe.

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

raihan : ohhh putrajaya? area mana? dekat dgn umh tok wan n atok raina. leh jumpa. hehe

Ann said... Reply To This Comment

Nurul : Raihan duk dekat area Wisma Putra. Insya-Allah, kalau Nurul mai sini kita jumpa. Bole cubit pipi tembam Raina tu. hehe.

Hannah Johary said... Reply To This Comment

Comelnya diaaaaaaa!!!

Senyuman yang sungguh menawan hati. :D

Post a Comment