Blogger templates

Contest Mrs. Teppei

Salam.
Contest lagi. Kali ini anjuran Ibu Naurah. Ada syarat penyertaan tp dek kerana hadiah yang menarik hati, kita join lah jugak ya. Ngeee ceit. nak hadiah pree aje. Hehe.

Gambar yang ibu pertaruhkan untuk contest kali ni. Mungkin nampak mcm tak berapa special pada mata orang lain. Tapi gambar ini sangat priceless bagi ibu dan daddy. Kali pertama ibu belikan buku hard-cover untuk Alia Kaiyisah. Dia nampak teruja once ibu buka and bacakan tiap-tiap page. Daddy pun selalu baca and ajarkan word by word supaya Alia Kaiyisah faham butir perkataan yang daddy sebutkan.

Sekarang Alia Kaiyisah sangat susah nak pandang kamera. Puas ibu dan daddy panggil-panggil untuk ambil shot terbaik puteri ibu ni. Dia leka dengan buku baru dan lepas 2 minggu jadi rutin, Alia Kaiyisah sekarang dah boleh selak satu page ke satu page lagi tanpa bantuan ibu atau daddy, and of course ada sesetengah page yang dah koyak dan basah bermandikan saliva dia.

Beberapa hari ni juga ibu noticed yang Alia Kaiyisah pandai meniru apa yang selalu daddy dan ibu ajarkan. Bila ibu sebut 'wheelbarrow' dia akan ikut dengan bunyi 'eeeeee'. Bila daddy sebut 'octopus' dia akan sambut dengan bunyi lain pula. Lapang dada ibu. Mungkin Alia Kaiyisah dah mula faham apa yang ibu dan daddy cuba terangkan. Good girl, anak ibu. Keep up your good work. eh?. boley ke mcm ini?. hehe.

Ok. Sehingga ke hari ini, ibu sangat berlapang dada dengan pencapaian Alia Kaiyisah yang ini. Sebab itu ibu pertaruhkan gambar di atas. Mana tau rezeki Alia Kaiyisah untuk menang, kan?. Boleh tambah koleksi CD Alia Kaiyisah kat rumah tu. Lagipun Alia Kaiyisah memang suka pakai CD Sunny Baby. Lembut dan nyamannnnnnnnnn. :)

Pesanan penaja : Amacam auntie?. Ada harapan nak memang tak?. Cian ibu shaye tak tido malam draft essay ni. Kalau anti tak bg menang sure ibu shaye dera mcm ni lagi. Saja je suruh shaye share Bumbo Seat ni dengan Mr. Bear. Shaye takmo. :(

12 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

hihi rasekan ibu cik bunga tuhh..
nk sgt buat contest..
kang dah pening nk bg markah..
sume pertaruhkan ank2nye tuk mintak simpati..
ekekek
amacam ibu cik bunga???
:p

Ann said... Reply To This Comment

na,
itu strategi tambah undi tu. haha. kesian ibu Naurah. tak tido mlm la dia pasni dok memilih pemenang. ;p

sharEna said... Reply To This Comment

same je mcm ibu awg dondeng. susah2 soh Naurah jelah yg pilih pemenang. boleh ibu lepas tgn ckp bdk tecit tu yg buat pilihan kekeje =p

anda adlh peserta ke-4.

Ju@Lucky^Mummy said... Reply To This Comment

huhuhu.. comel nye..

deena awanis said... Reply To This Comment

good luck!!=)

ღnFashyaღ said... Reply To This Comment

wah, dah makin ramai pesaing ni,,huhu

Ann said... Reply To This Comment

kawan-kawan ibu,
some comments tetiba hilang after ibu click publish. tak taw kenapa. sorry if comment korang tak appear kat sini yer. ibu sedang cuba selidik motif kejadian. :D

mamamarissa said... Reply To This Comment

ann, tiada saat yg paling indah skrg ini melainkan melihat perkembangan anak hari ke hari kan...sama la marissa, mcm2 yg dia pandai skrg nie...paling tak tahan mulut bising dia tue la...hailaaaa

paling penting, kaisya makin comel...muahssss

antalya said... Reply To This Comment

aan nk tanya la kat mana beli bumbo seat tu? bape rega nya

Ann said... Reply To This Comment

Jue : setuju dear. lagi seronok agaknya if dpt tengok anak2 membesar depan mata. cuma takde rezeki lg. :)

Marissa pun apa kurangnya. makin comey mcm mama dia. and chubbbyyyy too. gewam tengok badan debab dia tu. rasa nk cubit2 jek. :D

Antalya : saya beli di mothercare. harga $199 ada disc 10% jek. kalau nk beli better beli kat Little Whiz. hr tu survey kat website dia $179 utk 1 set, include tray dia sekali. kalau kt mothercare juai asing2 n tray tu saja costs $60+. rugi. rugi. :(

sayahappyslalu said... Reply To This Comment

salam,
munchkin fresh food feeder boleh beli dari littlewhiz..

@e_da said... Reply To This Comment

dah bulat dah dak alia ni.. geramnya... ibu amia sy ada email order choc ya.. tq

Post a Comment