Blogger templates

Setengah Tahun Alia Kaiyisah - Part II

Salam all.
Rasa dah lama sangat tak update tentang Kaisya (lama ke. mcm baru update je. hihi). Ibu sibuk dengan GA dan kedai cokelat. Alhamdulillah kedai running smoothly. :)
Alia Kaiyisah dah masuk enam bulan. Alhamdulillah. Anak ibu ni makin sihat dan semangat. Peha kepsi dia dah sama besar dengan pergelangan tangan ibu. Camno?. hik hik. Maybe ini satu petanda yang ibu harus makan lebih banyak supaya jadi lebih besar. :D
Anak ibu ni dah starts with solid food. 2-3 hari yang pertama ibu gigih masak bubur beras perang untuk Kaisya. Tiap kali balik kerja, pengasuh mesti cakap yg Kaisya tak berapa nk mkn bubur nasi tu. Hari ke-4 ibu start with Cerelac Apple & Cranberry, uishh tak sempat-sempat ibu nak suap mulut dia dah ternganga-nganga dah. tsk. tsk. Hai anak, seusia kecik ni pun kamu dah pandai nilai mana sedap mana tak sedap ya.
So sehingga sekarang Cerelac Apple & Cranberry ini lah yg Kaisya makan 2x sehari. Lunch dan dinner. Tak banyak pun, sekali makan ibu buat dlm 1 sudu besar. Licinnnnnn.
Ok. Jom kita cerita milestone Kaisya at 6mth.
  • Makin semangat. Daddy yang gumuk besar tu pun dah tak larat dukung, inikan pulak ibu yg kurus ni. hihi.
  • Makin suka menyanyi. Macam-macam jenis lagu dan tak kira tempat. Last week pegi Jackel cari kain baju raya, 1 Jackel ketawa dengar sore dia menyanyi.
  • Sore dah makin kuat dan rancak. Ibu suka dengar. :)
  • Dah pandai gelak terkekek-kekek dengar lagu Baa-Baa Black Sheep ibu nyanyi. Maybe sbb ibu asyik nyanyi lagu tu so bila dia dengar je automatically dia akan senyum meleret.
  • Dah boleh gerakkan badan dia daripada 1 posisi ke posisi yang lain. Meaning yg dia dah boleh mengesot. Cayalah anak ibu!.
  • Posisi tido adalah sangat lasak. Kadang ibu + daddy bersesak sesak atas tilam tu sbb org lain tido memanjang dia tido melintang. boley?.
  • Dah sangattt jarang tido buai sbb space adalah limited takleh golek-golek.
  • Seminggu dua ni dia dapat akal baru. Dah pandai nak melonjak-lonjak time kita pegang dia dengan posisi berdiri. Dihenyak-henyak perut ibu + daddy dia tu tanpa belas kasihan.
  • Satu lagi favourite dia adelah...

dah pandai geget kaki. eiii, seram ibu tengok taw.


Kaisya gelak besar bila ibu marah dia geget kaki (sbb ibu takut dia minta adik. haha)



satu lagi adegan geget kaki. bersungguh-sungguh benar nampaknya.

Setakat ini dulu. Ibu banyakkkk kerja nak kena siap sbb esok adelah hari cuti untuk gomol Kaisya 24 jam. So kepada kawan-kawan ibu, happy working!.


Happy-happy selalu. Until then,

8 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

comellllllllll tang geget jari tuu.
hehe

mamamarissa said... Reply To This Comment

wah!!! alia dah 6 bln ya...sukanya pic alia yg last tue...comel sgt :)

Intan and The Boys said... Reply To This Comment

aaa...geram!!!
:)

yaya+frdz+auf said... Reply To This Comment

comel.....auf macam muka alia la versi boy...dgn rambut sikit dorang tu. hehehe....

OneSimpleMother said... Reply To This Comment

eeeiii.. comeynya alia.. gerem.. :D

sharEna said... Reply To This Comment

mak aihh..berisik betol Kaisya nihh. geget kaki mmg agak menyeramkan ;p

sukenyer tgk Kaisya gelak besor. bile Naurah nk gelak mcm tue ehh? asek serius jer si Kudik tuhh huhuh..

Ann said... Reply To This Comment

Nanonano : comel ye. ngehehe. ngeri tuu.

Mamamarissa : kejap je kan dah 6 bulan. tak lama lg marissa pun akan ikut jejak alia, kan.

Intan : sila jangan geram ya dear. hehe. nt baby dlm peyut pun ikut geram. :)

Yaya : tq yaya. hehe, ye la kan ade sikit2 iras sbb alia pun until now tade rambut sangat. :D

Kak Mas : tq kak mas. kalau geram sila cubit pipi luqman yea. :p

Sharena : Kaisya mmg dh semangat la ni. aku pun tak larat nk dukung. hihi. owh. gigit kaki mmg sngatttt menyeramkan.
ops. nt tunggu Naurah beso sikit musti dia pun akan pandai gelak beso mcm tu. :)

.:mUnies:. said... Reply To This Comment

hi..

rasenye mmg budak suke geget kaki bile umurnye 6-7-8 bulan..

pelik jugak kan, bile org cakap geget kaki means nk adik lagi..ape ek hubungannye ?hihi

Post a Comment