Blogger templates

Bertambah sebulan lagi~

Wee. Alia Kaiyisah sudah lapan bulan. Alhamdulillah. Happy 8mth Birthday sayang. Semoga terus membesar dengan sihat dan kuat. Menjadi permata yang membahagiakan hati ibu dan daddy. We love you. Too much sayang. No words can describe. '' )


yeay. Saya dah besar. Gembiranya. Rasa mau geget2 hp ibu ni taw. :)
Kelmarin ibu dan daddy bawa Kaisya appointment. Check-up lapan bulan di klinik kesihatan. Weight progress sedikit tidak mengembangkan hati ibu. Dua bulan cuma bertambah 500 gram. Ibu ajukan soalan pada nurse. Dia kata itu normal bagi baby yang dah mula nak lasak. Dia tak nak makan/minum banyak tapi asyik nak main aje. Betullah tu. Sebiji mcm perangai Kaisya la ni.




Si anak dara yang pantang jumpa stereng kereta. Daddy budget anak dara dia nak jadi pemandu F1 besar nanti. tsk. tsk.

Ibu review progress Kaisya dalam dua bulan kebelakangan ini.

  • Dah sangat kenal pada ibu, daddy, ayah, mama, kakak Zati dan abg Fahmi. Dah makin familiar dengan muka mak sebelah rumah bbsitter (mama).
  • Lasak kemain. 3-4 hari ini ibu perhati dia suka time ibu atau daddy baring atas tilam. Nanti dia akan mula panjat badan mangsa and lanyak2 tanpa memikirkan keadaan mangsa pada ketika itu.
  • Gigi dah tumbuh. Sebatang je, sebelah bawah. So far, boobies ibu masih belum jadi mangsanya.
  • Pandai crawling sekejap2. Yang banyaknya adalah mengesot.
  • Dah mula nak duduk. Bila kita tiarapkan, secara automatik dia akan mengundur ke belakang dan berada dlm posisi duduk. Tapi, duduk yang terbongkok2 lah ya. Belum berapa stable lagi.
  • Yang paling ibu tak tahan, pantang nampak muka ibu sure nak berdukung saja. Daddy tak laku. Kalau ibu ada kerja nak buat, daddy kena dukung and bagi dia nampak ibu. Maka akan diamlah Kaisya sambil perhati apa ibu buat. Eii. Ngada taw!.
  • Dah pandai nak cebik2 kalau kita jegilkan mata, atau kita marah2 sayang kat dia. Pastu terus nangis ala2 drama queen.
  • Masih lagi BF secara separuh masa. Thehehe. Alhamdulillah. Num Enfapro 4oz 8 kali sehari. Cerelac untuk lunch and dinner. Farley Rusks untuk hi-tea. xoxo.


Ups. Ini dia budak motak yang tengah ralit main air. Bukan badan je yang basah, habis satu dapur banjir dengan air mandi dia. :S

10 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

Hepi 8 months Kaisya =) kiss anT sketttt...mmmuahhs...

nmpk cam da byk akal ini budak. naek half kg jer ek. ok la tue. dr Kudik aku tue...slim ajer. bile org tnya, aku ckp 6bln da, seme kate kecit...waaaa..sedey aku taw!!! =I

yaya+frdz+auf said... Reply To This Comment

mak aih pehaa.... hehe . :) happy 8month Kaisya.

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

dah 8 bulan ye kaisya.
cepat tol masa berlalu :)

nadia said... Reply To This Comment

ade gaya siket lagi hajiq potong berat kaisya cam ni..hehe..tp malangnye berat hajiq pon x brp nak bertambah jugak..yg konpem bertambah berat mak dia aje..adoi...

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

hepi 8 month kaisya. beza sebulan je dgn raina kan? raina 9 bln. Alhamdulilah kaisya dah ada gigi. lepas nie raihan bersiap sedia la kaisya gigit ye. hehehe

mamamarissa said... Reply To This Comment

happy 8th months sayang...muahsss

anyway, progress kaisya lebih kurang jer dgn marissa...mungkin sbb beza sebulan jer...ishhh, bila la kita dpt jumpa kan ann???

dah settle shopping raya ker???

antalya said... Reply To This Comment

wooo dia dh pandai cebur2 air ye..habis la basah ibu dia mandi sama jadiknya

nanonano said... Reply To This Comment

kejap je kan..
dh bsr ank dara ni..
hoho boobies blm jd mangsa lg ke?
dia tggu tumbuh gg byk sket,
bru sdp asah kot,
hehe

ღnFashyaღ said... Reply To This Comment

xsabarnya nak tgu husna 8bulan cam kaisya ni, banyak keje dia ye, dah pandai senyum2 gitu


happy 8th month kaisya :)

Ann said... Reply To This Comment

Sharena - tu yg wat aku risau tu. tp takpe lah since nurse pun kata ok, so ok lah kut berat dia tu.

dear, ko kena bg susu tu extra lemak sikit baru la kudik cepat demok. hihi.

Yaya - peha tu. hehe.

Zuris - time flies too fast lah dear. tak sempat nak kejar. :D

Nadia - alolo. Hajiq nak potong berat Kaisya dah ke. takpe. Hajiq jalan dulu nanti Kaisya ikot belakang. ngeh ngeh.

Nurul - Raina awal sebulan dr kaisya kan?. hihi. Gigi baru kuar sikit je nurul. tapi dah ada cubaan nk menggigit. kena extra hati2.

Jue - tq anT Jue. soping raya for Kaisya dah berlebih2. tp utk ibu + daddy dia tak settle lagi. haihh. ada jugak yg kena sarung baju anak pagi raya nanti. hihi.

Yun - bulan ibu je basah yun, dengan lantai dapor pun banjir. anak dara tu, mandi memang tak sah kalo dia sorang je basah. :B

Na - cubaan utk menjadi mangsa tu dah ada. cuma kita cecepat picit idung dia, so dan tu jugak dia lepas. haha.

Fashya - haha. tunggu nnt Husna dah 8 bulan. rasa sendiri mcm mana ligatnya budak kecit kalau dia dah start nk explore dunia dia.

Post a Comment