Blogger templates

Warehouse sale sana sini. But the first thing to remember adalah anak.

Warehouse sales adalah terrrsangat banyak sekarang ni. IKEA, Metrojaya, Aussino, Mid Year Home Furnishing Clearance, Sogo Member Card Day, belum campur sale sempena Hari Raya lagi (ceh. puasa pun belum start okey), Mid-Year Sale dan bermacam macam lagi.
Ummmph. Niat dalam hati memang macam macam nak beli. Nak cari baju baru, untuk daddy dan untuk diri sendiri, nak beli parfume baru yg dah lama habis dan tak berganti, sandal dan kasut kerja baru (yang ni nafsu semata mata ya kawan kawan). Handbag?. Tak perlu sebab birthday present dari husband hari tu adalah handbag so consider masih baru lagi. :)
Nampaknya niat dalam hati memang tinggal niat le jawabnya. Sebab baru terperasan ada sale yang lagi havoc dan best untuk anak dara tecik tu. Weeeeeee.

Ini sale memang best. Harga murahhhhhhhhhhhh sungguh. Tengokla berapa punya banyak h tu maknanya mmg murah lah. Ngeh ngeh. Pernah pegi sekali before deliver, last yr to be exact. Macam macam ado tp yang paling best sbb baju baju dia yg murah. Kebanyakan baju basahan Kaisya dibeli kat w/house sale ni. Price starts from RM1 taw. Jangan lah tak percaya.
Satu lagi, diaper dia. Kalau punggong jenis tak sensitif cam anak dara tecik tu, memang sgt lah sesuai utk beli. Last year beli 4 pack sekaligus. Pureen Premium (kalau tak silap. plastic biru) dengan harga RM24/pack. Tak kira saiz S ke, M ke, harga semua sama. Kiralah sendiri berapa banyak jimatnya, kan. Kan. Kan.
Lain lain, mcm nappy liner, baby wipes, liquid detergent, dan macam macam lagi lah. Kalau nak tau kena lah pergi and rasa sendiri. Ngeeeeee.

Satu lagi. Oh. Yang ini tak pernah terjah lagi. Kalau tengok pada brand name, sale ni mcm quit havoc jugak lah. Cuma lokasi adalah sangat jauh.
Hmm. Nampaknya penangan anak dara tecik ni lagi kuat daripada kehendak dan keperluan ibu dan daddy nya. Tapi, apa boleh buat, right?.
Hihi. Jangan boring eh daddy. Asik soping untuk anak je, kan. Takpe. Takpe. Kan ke kita dah plan nk berhabis di MATTA Fair September ini?. Harap awak masih belum lupa, ya...




11 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

alahai jelesnye la..
kt kuantan tadek..
jualan gudang biase2 je..
tp boley la stakat nk borong baju ank 5-6lai tu..
huhu

Momma Qiestina said... Reply To This Comment

hye mama alia..

slm kenal :)

memang besh kan sopeng utk anakk..saye pon macamtuu..brg sendiri ngan papanya tak ingat nak beli dah.hahaha...

btw kiss utk alia yeh from qiestina.i link urs eyh?

sharEna said... Reply To This Comment

mcm besh je Sale Pureen tue heheh

tp rasanya xleh nk g sbb esk da plan nk shopping kt Jusco Cheras Selatan. Plus amek kangsir raya yg dh siap kt Kamdar, Kajang. tak sompek rasanya huhuuh =p

Ann said... Reply To This Comment

Na : ala. jualan gudang pun jualan gudang lah, na. janji leh beli baju dengan harga murah. setakat baju harian je kan.

Yat : thanks drop by. terharu ni Mama Qies leh masuk sini n comment.

kiss utk qies jugak, eyh. ok, will link yu back. ;D

Sharena : hoho. langsir dah siap kew. bestnya, leh gantung terus eyh. hihi.

tak sompek takpe. shopping kat Jusco lg best ape. kekeke.

mamamarissa said... Reply To This Comment

ann, betul la...kuat kan penangan anak dara kita tue, sampai mamanya lupa shopping utk diri sendiri :D

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

hehee..penangan anak kan?
sama lah zuris nie.
tak kira lah sale ke tak sale,asal masuk shopping complex je mesti tuju tempat baby dulu.

ada sale metrojaya ek?
bila ye?
;)

antalya said... Reply To This Comment

alahaii nape la time2 sale sy pokai huhuuu

Momma Qiestina said... Reply To This Comment

alahaii ape lak terharunya mama alia..mama qiestina org biasa2 saja :)

suke tgk ur lil alia.so cutee!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... Reply To This Comment

saya tak penah pg sale2 mcm ne
teringin nak pergi sekali...

ummi nia said... Reply To This Comment

haiii..salam kenal..btul, bila dh anak..anak yg diutamakan..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... Reply To This Comment

saya dah dapat hadia h ga tue
saya ada review ini linknya

http://kokoadik.blogspot.com/2010/07/yeyedah-sampai.html

Post a Comment