Blogger templates

Finally.

After a long hiatus. Manage to get some time to update.

Alia Kaiyisah, as usual. Growing up healtily, Alhamdulillah. Semakin notty and excited with her new skills. Ibu dah tak terkejar. Lepas crawling, dia berdiri. Then memanjat. Bila berangan terlebih, dia cuba pulak lepas tangan sebelah. Once ibu tegur, dia senyum nakal. Cair hati ibu.

Birthday party Nasreen, anak office-mate ibu. Orang lain makan kek, dia makan paper cup.
Alia Kaiyisah sekarang sudah mula memanjat. Favvy dia tolak-tarik buaian dia tu. Kalau leka sikit, mula lah dia pegang besi2 buaian tu nak berdiri.
Budak-busuk-masam baru bangun tidur. Tengah tunggu ibu prepare air panas untuk mandi.
Budak ini juga baru baik demam seminggu lepas. Alhmdulillah. Dua tiga kali pergi klinik, baik private mahupun kerajaan. Ubat yang terakhir dapat tu ada sikit kuat. Mungkin sebab itu terus baik. Nak bagi pun mudah. Tak payah bersilat handle tangan dan mulut anak yg menolak. Cuma masuk kat lubang belakang, tolak sikit, siap. :D

Seminggu demam. Kain tu dapat dari hospital. Untuk redakan panas badan.
Sekarang dah beransur baik. Cuma batuk masih bersisa. Tapi yang pelik, mcm mana sakit sekalipun, aktiviti dan skill terbaru tetap diteruskan.

Yeay!. Saya dah boleh berdiri sendiri. Tak lama lagi saya nak berjalan. So, sila beli kasut jalan untuk saya okey!. <--- pesan untuk daddy.
Oh!. Gambar bawah sekali ni ditujukan untuk atuk, nenek dan Mak Su Nad yang sangatttt rindu kat Alia Kaiyisah. Nanti bila daddy free, and final exam ibu dah habis, Kaisya balik okey. Muah. Muah.

Budak bijak yang dah tak mahu duduk dalam stroller.


10 busy bees:

nadia said... Reply To This Comment

wah2 dah berdiri dah ye?kang next entry sure dah laju jek berjalan..alhamdulillah dah baik demam..nerbes jek baca pasal baby demam nih sebab xde experience lagi..huhu..

nanonano said... Reply To This Comment

heheh ank dara ni sorg..
xlame dh nk dpt kaki..
main kejar2 plak ar ngn ibu yek..
huhu


owhh gmbr atas tu..
kaiyisah buat latihan akrobatik ker???
huhu

Ann said... Reply To This Comment

Nadia : Baby tak pernah demam lagi?. Alhamdulillah. Letih sangat bila anak emam ni Nad. Lepas dia baik, sure kita pulak rasa nak demam. :(

Na : Ibu dia pun dah tak sabar tunggu dia dpt kaki. Senang sikit nk bawa berjalan. Ngeh ngeh.

Oh!. yang gambar first tu ya. memang dia selalu buat aksi2 mcm tu. sampai ada yang kata dah besar nnt boleh jd gimnas. ceh!.

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

sonoknye nengok gelagat kaiyisah
nomey aje.

mamamarissa said... Reply To This Comment

an, sama la dgn marissa...belum merangkak lg tapi dah sibuk nak berdiri...pantang kalo kita baring kat sebelah, mesti dia cpt2 nak berdiri & panjat kita...skrg nie, jue suka letak dia dlm cot...mmg tak de keje lain...berdiri jer la kejenya, pas tue cuba2 nak lepas tangan sebelah...bukan per, tangan yg nak lepas tue sibuk pegang bearbear @ nak tata mama...geram jer!!!

sharEna said... Reply To This Comment

klu jumpe ngn naurah, boleh panjat sama2...mmg poneng dibuatnye kann?
letih sungguh melayan bdk ligat & lasak nieh. nk tgk tv pon x senang..kekekek =B

antalya said... Reply To This Comment

kaisya dok atas kusi biru tu nampak mcm dh besar sgt je dia

@ MaMa ALyA @ said... Reply To This Comment

alahai..alia pun demam yer.. yaya pun baru jer baik..huhu..musim la sekarang kan... tapi yaya mcm alia.. demam2 pun still cergas & aktif lagi.. so tak la risau sangat kan..

btw alia semakin hari semakin tomeiii...:-) bilalah agaknyer dapat temukan dua yaya ni kan...alya meet alia.. hehe..

lylieiqmal said... Reply To This Comment

da besar da kaisyah....cepat jew masa berlalu kn ann...pas nie tau2 je kaisyah da berlari.....

kakyong said... Reply To This Comment

salam singgah..

semakin bijak dah si dara comel ni... ;)

Post a Comment