Blogger templates

.Hujung minggu kami.

Tak kemana pun. Since daddy Kaisya sibuk outstation ke selatan tanahair.
Tsk. Tsk.
Jom kita tengok aksi budak tecik ini bila dapat pegang lappy. Ceh. Memang tak boleh kasi can dia nampak itu lappy. Kalau tidak, habislah ranappppppp harta ibu yang satu itu.



Mula2 baik je lagaknya. Tengok VCD Barney dengan tekun dan tepuk2 tangan sebab happy. Lepas dah bosan dengan Barney, dia panjat pulak lappy ibu. Lepas itu, dengan usb broadband sekali dia nak cabut.


Mad deal at Pureen Warehouse Sale.
Erghhh. Tak sia2 mengangkut Kaisya pagi2 buta ke PJ. Sampai jam 8 am walaupun tahu gate buka starts at 10 am. Rezeki Kaisya agaknya, ada abang (staff Pureen) ajak masuk awal. Apa lagi, teruslah kegirangan muka husband yang sebelum tu masam mencuka sbb orang dah beratur panjang tapi gate masih belum buka bila mana dpt offer tu lantas terkedek2 lah kami masuk ke dalam. Apa pun, terima kasih ya bang. Lain kali leh la offer kami masuk awal lagi. Hehehe.
Memang heaven lah sedara2 mahupun kawan2 staff Pureen yang dpt masuk awal sebab stock baju2 memang masih cantik dan tersusun elok dalam tray. Cuba kalau tunggu public masuk, sure ko tengok yg tinggal saki baki je. Ceit!.
Stock di atas adalah untuk separuh tahun. Since next year am planning for half year unpaid leave so kena lah bersiap sedia dari awal. Lega sikit bila stock baju, toiletteries, pampers dan menda2 kecil yg lain dah ada. Tinggal stock susu aje. So daddy, pls take note yea!.
Oh. Apa yg kami dapat untuk Kaisya kali ini?.
  • Pampers M size 12 packs. Ops, ini pampers jenama biasa2 saja ya. Don't estimate yg Mamy Poko atau yg seangkatan dengannya untuk harga RM25 (2 packs of M75). Oleh kerana punggung anak daraku itu tidaklah sensitif mana, so bolehlah beli.
  • Body wash, shampoo, liquid cleanser, berus gigi dan bottle brush. Semua itu dalam kuantiti yang memadai, cukup utk enam bulan. Thehehe.
  • Rusks tu tidaklah untuk stock enam bulan ya kawan2. Since Kaisya not into Rusks sangat, so beli pun ala kadar je. Sebab murah. 2 box besar RM13. So, rembat 4 box.
  • Selipar a.k.a sandal comel cinonet 2 pasang RM1. Yang ini saja2 beli sebab murah. Kira sepasang 50sen. Hehe. But, accept it as it is lah kan.
  • Wet tissues 12 bottles. Harga murah sikitlah dari market price.
  • 25 helai baju size M dan L (probably utk usia 12mth ke atas lah).

Harap cukuplah stock ni untuk setengah tahun, ya nak. Kalau tak cukup jugak, kita pakai kain lampin old fashion punya dan mandi pakai Dettol ibu aje lah ya. Hik hik.

Umphh. Anyway, thanks daddy sbb teman ibu gi shopping even esoknya daddy kena ostesen lagi. Love you to bits!.

14 busy bees:

ummi nia said... Reply To This Comment

fuhhh...byk nya borong..

cik_ah82 said... Reply To This Comment

banyaknya borong..napa nk amek cuti tahun depan?6 bulan lak tu..hehe..kalo pun ada sale cenggini, hasben bukan nak ikut sangat..dia malas kalo ramai2 org..huhuh..

Ann said... Reply To This Comment

Ummi Nia,
hehe. borong untuk stock separuh tahun Ummi. lepas ni dah tak pikir nak beli2 lagi dahh.

Ann said... Reply To This Comment

Cik Ah,
cuti saje2 je Cik Ah. nak rasa bela anak sendiri. hihi.


hasben?. agaknya lelaki mmg mcm tu kan. itu pun hasben boleh senyum sbb dpt masuk cepat. kalau idak, mencuka jugak dia tuu.

sharEna said... Reply To This Comment

wo....bestnya. kite mule2 nk pegi, pastu x jadi pulak..habi ckp next time la..tggu duit kepuk2 sket..adoii..bile la agaknye tu yer?? tsk tskk

besh ar dpt masok awal..huhuh

Intan and The Boys said... Reply To This Comment

bila tgk baju anak dara tu kusss semangat! urut dada auntie tau yang! hehe.

Ann said... Reply To This Comment

Sha, takpe. dia wat sale every 4 mths. next time leh pegi. Next 4mth aku dah tak bergaji so kena lah pegi time ada gaji. huhu.

Ann said... Reply To This Comment

Intan,
terkejut smpai urut dada ye Intan. hihi. stock baju utk setengah tahun tu yang.

Hannah Johary said... Reply To This Comment

OH EM JEE!

Banyaknya! Membuntang mata tengok! Ruginya tak pergi. Huhuhuhuh.

Next time ni mesti pergi. MESTI PERGI.

Banyak tu shopping, berapa RM habis? Just nak estimate, nak kumpul duit. Haha.

Ann said... Reply To This Comment

Hannah,

Utk semua tu costs us arnd 500 lah. Itu pun sebab me ambik baju yg harga rm6 above. kalau rajin pegi pilih yg harga starts fr rm1 lagi banyak jimat. even murah baju2 still cantik lg.

nanonano said... Reply To This Comment

perghhhh genyeh2 mate tgk org borong sakan,
huhuhu :p

Ann said... Reply To This Comment

Na. sila genyeh mata kuat2 sikit. hohoho.

Dayu said... Reply To This Comment

ann nak amik unpaid leave?
kenapa??
pampers rm25 je?? mmg patut boroong byk2..

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

wahh...mmg sakan borong ek.
tp biasanya warehouse sale camnie mmg lah murah2 kan.

Post a Comment