Blogger templates

Suatu ketika dahulu..

Zaman bujang. Dengan kawan2 bujang jugak.

Kami satu batch di Glory Beach Hotel, PD untuk kursus induksi. Masa ni govt masih banyak duit, so tak ada lah belanja berhemah sangat. Makan-minum ditaja 4 kali sehari (kalau aku masih tak silap) selama 7 hari.

Yang ini di PD jugak. Rezeki dapat kursus induksi khusus dengan batch yang sama. Best.

Teringat insiden selipar putus tatkala berjalan di tepian pantai. Terus rasa saham jatuh sbb kena jalan kaki ayam cari kedai jual selipar. ngeh ngeh ngeh.

Aktiviti wajib bila tak ada kerja. Join team futsal office. Jangan tak percaya aku pernah wakil jabatan di temasya sukan Makswip. Menang kalah belakang cerita. Yang penting itu bola kasi hayun kuat2. haha.

Sekarang ni jangankan sepak bola, nk bawak bola dlm sudu pun pikir banyak kali dok teringat kat anak memanjang.

Rindu zaman bujang. Tapi untuk kembali kepada masa itu, mungkin tidak. Sebab aku lebih menghargai nikmat yang sekarang ini aku perolehi.

Nikmat berkeluarga dan nikmat kasih sayang.

Terima kasih semua atas kasih sayang anda!

6 busy bees:

@ju said... Reply To This Comment

zaman bujang memang beh...tapi best lagi zaman dah ada anak kan Ann..

Ann said... Reply To This Comment

Kak,

sampai jugak akak kat belog ni. selalu jarang tinggal comment. :S


itu lah. zaman ada anak lg besh lah. kalau tau mcm ni punya best, lama dah mintak emak kawinkan awal2. ha ha ha.

Intan and The Boys said... Reply To This Comment

hehe. memang lain la bujang ngan kawen. skang ni macam2 kena pikir. dulu2 free and easy je!

@ju said... Reply To This Comment

selalu baca....tak komen je..hehe..
baik komen terus face to face...hiks!

lylieiqmal said... Reply To This Comment

btl la ann..rindu zaman bujang yg blh bersosial dgn kengkawan kn.....x perlu pk ank yg nk menyusu or suami yg blm mkn....ape pn hidup sekarang lebih bermakna...same2 kite tempuh k....

antalya said... Reply To This Comment

dulu pon kena induksi kt glory beach jugak.satu mlm tu ribut kuat sangat.takut

Post a Comment