Blogger templates

.11 bulan Alia Kaiyisah.

Entry basi. Kaisya sudah pun masuk 11 bulan 2 minggu. Baru nak up cerita milestone.
:S
Budak 11 bulan. Sudah pandai 'ngeteh' kat mamak.
Pada usia 11 bulan, pembesaran Alia Kaiyisah mungkin lebih kurang sama dengan kanak2 seusianya. Sudah makin ligat berkemas. Makin lasak explore dunia. Makin bijak bermain dengan ekspresi dan memberi reaction pada ibu & daddy-nya. Dan yang paling ketara ialah, Kaisya dah tidak takut pada orang asing. Kalau dia dah tenung lama2 then dia tak akan nangis kalau diambil dr ibu atau daddy-nya. Syabas beta!. Lepas ni harapnya mudahlah ibu nak tinggal awak dengan anties2 comel yg sedang on-the-way dtg rumah untuk babysit awak ye!.
Sudah pandai buat memek muka. Lately, suka moncongkan molot, as if kita bau busyuk tu kan. Mcm itu lah. Cuma tak sempat ambik gambar.
Mungkin [mungkin, ya?] ini hari terakhir Alia Kaiyisah dihantar kerumah bbsitter. Kenapa?. [Tak perlu cerita di sini]. Anties2 comel Alia Kaiyisah sedang dlm perjalanan dari Johor untuk babysit anak sedara diorang yang jugak comel [perasan] ini. Then, bulan January birthday Alia Kaiyisah [tetiba], then daddy kursus for six months [uwaaaaaa], then ibu pulak cuti [takde gaji ya Alia, jadi awak takleh mintak macam2 dari ibu] 4 months, kita duduk rumah nenek so that bolehlah ibu fokus pada final year & kita boleh jenguk daddy dalam kem tiap2 minggu.

Gambar bertiga. Wedding di Intekma Resort, semalam. Nampak seperti Alia Kaiyisah dipaksa bergambar disitu. *Abaikan kualiti Legria hubby*
Dan. Separuh dari jemputan untuk rakan blog sudah pun diedarkan melalui pos semalam. Semoga anda semua dapat meluangkan masa untuk sama meraikan majlis Alia Kaiyisah. [Daddy kata majlis penutup rumah. Sebab starting March pintu kasi kunci takde orang 6 bulan. Hihi]
Kad undangan. Seksaited mcm anak nak kawin.
Dua-tiga hari lepas, Alia Kaiyisah sudah menunjukkan perkembangan untuk berjalan. Sudah dapat 5-6 steps tapi lepas itu dia baring mcm kan penat sangat berjalan 5-6 tapak itu. Haha. Harapnya awak sudah boleh berjalan masa majlis awak tu nanti, so idak ler ibu dok kelek awak sana sini. [Oh. Impian ibu utk buat pony-tail dihari jadi awak tidak terlaksana nampaknya. Rambut awak masih malu nak tumbuh].
Muka girang nak berjalan. Dalam lif pun tak nak didukung. Eksaited dgn kasut munyik2 hadiah dari daddy-nya.
Setakat itu saja lah perkembangan Alia Kaiyisah. Bab gigi, masih 6 batang seperti sebelumnya. Dah menolak makan bubur, mahupun Cerelac. Sekarang nak makan nasi dengan sup ikan saja. So, hari2 ibu kena masak sup ikan. [Sabo la eh daddy. Anak awk tengah galok nk makan ikan]. Esok2 kita buat sup ayam ke, sup sayur pulak ke eh. Karang awak kenal ikan saja, menda lain awak tak nak makan pulak.
:D

20 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

wahhh dah nk smbut besday dah dia,
syok2, mudah2an diringankan tulang kaki tu, dpt berjalan sblm besday,
so nanti besday gurl dpt melayan para2 tetamu sane sni..heheh

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

dah nak setahun kaisya :)
tak lama lagi berjalan lah tu.bagus2..

Ann said... Reply To This Comment

Na, mcm kan dah becau sangat kan nak melayan tetamu. hahaha.


Zuris, harap2 jalan lah tak lama lagi. bukan apa, kita yg letih dok layan dia eksaited nk jalan sendiri.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said... Reply To This Comment

gigih omak eh nak ngepos

kita dah email
sori lmbt..lupe daaa eheheh

byk perkembangan dia ye..suka baca..:-)

sharEna said... Reply To This Comment

bestnya. lame weh ko cuti tanpa gaji. 4 bln ek? perghhh...bestnya. aku pn mcm nk cuti tanpa gaji gak la. tp bile pk balik sape nk bayo installment kete bulan2, terus x jadi. kekeke...

oo da nk berjalan. umor nk masok setahun ehh. ok aku tggu Naurah lagi sebulan lebih. maybe dia ikot Kaisya nk jalan lambat kset heheh =B

aku Insyallah dtg party Kaisya hari sabtu 1hb tue. da ckp dgn habi. dia kata klu xde pape, blh je pegi. yesss!! pas rmh ko maybe ke rmh Nurul pulak kt seri kembangan. Yaya besday lak..tak kompem lg...tp priority rmh ko dulu la. sbb lebih dekat =B ngeh ngehh

Ann said... Reply To This Comment

Rose,
kalah anak nak kawen Rose oiii. hahaha.

Ann said... Reply To This Comment

Sha,

aku dah pos ko punya invi card sekalik. hahaha. address opis lg taw. ngeh ngeh.


itula, aku baru taw nurul wat tarikh yg sama. kalau dan, Insya-Allah aku dtg. kalau idak, boleh lah aku pass hadiah yaya kat ko ek. hehehe.

@ju said... Reply To This Comment

Kaiyish,
jgn lupa acik zura yer....
kita kan nak celebrate sesama...hiks!

antalya said... Reply To This Comment

wahh syoknya cuti lelama.tp part yg tak syok ialah 'tanpa gaji' tu la kan

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

eh ada kad jemputan kah aan? nape kita tak ada? ececeh

kaisya dah jalan? dah 11 bulan kan? dah boleh jalan tu.

hepi 11 months kaisya

Ann said... Reply To This Comment

Acik ajue,
oh. oh. oh.


kita dah reserve tempat acik duk sebelah kita ms potong kek itu nanti ye <--- kata Kaisya


hihihi.

Ann said... Reply To This Comment

Yun,
nak buat mcm mana. itu aje pilihan yg ada. mula2 dulu berbelah bagi jugak nk ambik, tapi tahankan aje lah. sacrifice for future orang putih kata kan. hehehe.

Ann said... Reply To This Comment

Nurul,

kita jemput awk thru FB sbb kita malu nk minta address. hehehe. tp kalau nurul tak kisah, bolehla tinggalkan address kat email raihan. atau PM kat FB nanti raihan send kad.

sharEna said... Reply To This Comment

dear, aku sempat bukak FB kt rmh in law. nmpk gak invitation ko tue. aku dah klik yes. oo kad pon ade eh? alamat opis je senang wey huhuh =p tp x smpilg nih. esok kot. x sabo2 lak aku nie =p

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

kalau boleh nak maps rumah. ada kah? hehe.

Ann said... Reply To This Comment

Sha,

aku send sbb takut ko tak on9 FB. ngeh ngeh,



Nurul,

Takde map. hehe. sila refer google map saje. :p

Amiizaa2001 said... Reply To This Comment

salamss ann,

sekejap jerk alia dah nak 1tahun:)
dah berjaya proses bf ke1thn, tahniah juga:)

Dayu said... Reply To This Comment

nak sgt gi bday kaisya
1/1 eh ann
hhhmmm... boleh kot
try antar email kat ann tp tak lepas

ann publish peta kat sini je la boleh?
ke antar ke email je
dayuyuna@gmail.com

Ann said... Reply To This Comment

Mieja,

kita tak fully BF. terasa malu pulak nak terima ucapan tahniah tu. :(


nway, thanks.


Dayu,

map nan ado. nanti kita email address ya. kalau cr thru google map mungkin boleh nampak.

K-Baby said... Reply To This Comment

Salam Mommy,
Jom menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
mykedaibaby.blogspot.com

Post a Comment