Blogger templates

19

Bukan sweet 19 (ada kah?) ya tetapi sudah 19 hari hubby starts course. Setiap hari tidak miss untuk call tanya berita. Alhamdulillah. 5 months, 1 week and 5 days until we can hugs like always. *Sila rujuk ticker di atas*

Dan setiap kali call soalan pertama yang diajukan mestilah "Kaisya dah jalan?". "Bila nak start jalan ni?". "Bawa dia pergi playground so dia boleh menapak nanti lama2 pandai jalan". Dan macam2 lagi. Dek kerana itu lah sejak akhir2 ini setiap petang lepas balik kerja mesti bawa dia ke taman untuk test drive. But being Alia Kaiyisah (did i mentioned before?) yang memang kurang cekal, asal jatuh sikit terus tak nak bertatih.

*Sampai playground bukan dia test kebolehan berjalan, tapi dok goyang punggung dan panjat gelongsor itu. Sabau aje lah~*
Lately Alia Kaiyisah tunjukkan perkembangan positif. Sudah dapat 4-5 tapak kedepan tanpa jatuh. Tapi, dia buat bila dia rasa mahu. Thats it. Lepas tu kalau aku suruh berjalan semula sambil nangis airmata darah pun dia takkan layan. Haha.
Its o
key baby, take your time. Ibu takkan paksa walaupun ibu dengki sangat tengok anak2 kawan ibu yg dah boleh berlari sendiri.
Diusia 1 tahun, 4 minggu dan 2 hari ini, Alia Kaiyisah mula minat makan bubur semula. *Syukur*. Sudah seminggu dengan menu ayam + labu + kismis, ikan merah + karot + kismis dan udang + tofu + kismis, nampaknya tiada tanda2 boring. Merasalah aku lepas ni mencari resepi baru untuk sajian anak dara itu, walhal ibu2 lain suah berderet list mereka. =)

Cuma aku masih berpegang pada nasihat nurse supaya campurkan sedikit minyak dalam bubur baby. Aku letak sesudu minyak zaitun, instead of minyak goreng ayam kita tu. Konon nak anak montel dan berketak2 badannya.
Tapi nampaknya macam ini jugak. =)


*Suka buat muka macam ini kalau ibu dia marah. Geram taw rasa nak gigit jew!*

9 busy bees:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said... Reply To This Comment

ann..takpe..lambt skit la tu
rafiq pon masuk 1 tahun 2 bulan baru jalan betul..
dah ade 4-5 langkah tu pon dah kira ok la tu..baru warming up..ehehe

ღnFashyaღ said... Reply To This Comment

hihi, xpe ibu, lamabat sket jalan xpe, nanti pueh nak ngejo bile die da start berlari nanti...

gambo last n second last comei sangat...gigit pipi boleh?hihi

AyAnG 'n' AbAnG said... Reply To This Comment

Dpt merasakan mikhail pn kurang cekal.....huhuhuhuhuhu...

chaiyok2.....untie pja dulu pn br leh jln ngn elok2 time umo 1 thn 2 bln...hehehehehehe

nanonano said... Reply To This Comment

wahhh siap buat ticker nk pelok2 tu yer..
huhuhu penantian itu 1 penyeksaan rite??
sabor yepp.. harap awok tabohhh.. huhu
alorrr, ank manja ni, jatuh sket trus xmo dah cube lg, hehe
xpe bru2 ni mcm trauma sket kot budak2..
tggu bile dia betul2 dah confident sok,
mule ar mengah berlari kejor dia kang..haha
gud luck kaiyisah!!

sharEna said... Reply To This Comment

ann, naurah pon 2 tapak je pastu jatoh. malas jugak mcm kaisya. hahaha..

entah ler wei. aku x kesah pon dia jalan cepat ke lambat. asal otak dia bijak, aku ok jer hihi. at least dia ade mencuba nk jalan2 tuh. dr x berminat lansong kan? time tu baru la kite perlu riso =)

kejap je lg 5bln+ tue..=B

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

picit..picit...
heheee...
takpelah...nanti sampai masanya kaisya jln nye.
masa tu baru tau jenuh lah nak kejar.

@ MaMa ALyA @ said... Reply To This Comment

takpe ann..sampai masa nanti berjalan tu kaisha..setiap budak perkembangannyer berbeza2 kan...jangan isau... nanti kaisha dah berjalan tak menang tangan ibu dia nak kejar sbb asyik nak jalan jer cam alya.. hehe...

Aishah Rahim said... Reply To This Comment

gambar terakhir adalah comel. kalau ibu tengah marah mesti tak jadi marah kan?

antalya said... Reply To This Comment

suka gambo dia tonggeng kt papan gelungsur tu hihihi.wahh sgt2 menyelerakan lah bubur alia kaisyah.kamu kreatif Ann.not like me.bubur simple kentang+ikan bilis jer

Post a Comment