Blogger templates

1st outing without daddy~

Alhamdulillah. Berjaya juga bawa di kecik itu keluar berdua. Meet up with auntie Mijah di Parkson Alamanda jam 11am.
Lepas itu, auntie babysit Alia Kaiyisah. While mother busy shopping. :p
But ada rasa sikit lain. Biasanya keluar mesti gaduh2 manja nak makan kat mana, tapi kali ini tak ada. Biasanya keluar jarang sakit2 pinggang, kali ni sakit satu badan sebab Alia Kaiyisah asyik nak berdukung. Dan banyak yang lain lagi, tapi malas mention sini nanti sedih sendiri.
Alia Kaiyisah sudah sedikit kebah dari demam rindu. Ikut nasihat ibu2 blogger yang sarankan aku supaya tidak skip waktu makan ubat. Itu pun sudah habis ikhtiar nak bagi ubat masuk mulut.
Semalam tangan ibu gatal bagi Alia Kaiyisah minum susu coklat for kids itu. Sekali this afternoon perasaan badan dia ada naik sikit rashes. Sikit di badan dan leher. Bintik2 macam itu.
Ah, sudah!.
Sapu cream allergic dari Annur Specialist. Kita tengok esok macam mana. Kalau makin teruk perlu bawa ke hospital. Makin hubby tak ada di sisi, makin banyak pulak dugaan yang datang. :(
Oh!. Blogger momma group di FB semakin meriah. Ramai yang sudah di add sampaikan ada yang aku sendiri tak berapa kenal. So agenda selepas ini adalah marathon setiap blog untuk sesi pengecaman muka momma dan anak. Karang pergi 2nd gath di The Mines ni ternganga2 dok fikir, dia ni siapa ya..yang ini pulak..eh, ini..
Dan, ucapan terima kasih kepada Nurul Jamian yang sanggup organize satu lagi gath semata2 nak kumpulkan blogger mom yang tak berkesempatan ke MV last week. Nurul kalau this time pun tak boleh join kena ketuk ke?. Ngeeeee...


Eh, jenguk apa tu sayang..

*

*

*

*

*

*



Terliur?. Pi cari sendiri di Penang Village tempat kalian. Itu pun kalau ada. :p

14 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

Penang Village ehh? nmpk cam yummy..hehehhh

mesti la rase lain klu habi xde. aku pon klu dia xde, menggelabah giler. sbbnye dia lg buat byk keje dr aku. hihi...aku more to jaga anak jer. lain2 byk dia handle =p

x sabo nk g mines huhu

mamaelly said... Reply To This Comment

ann dok putrajaya ke..

Ann said... Reply To This Comment

sharena, taw takpe. pujuk ati je ni. kalau tak sebab anak, lama dah bawak hati balik kampung. ngeh ngeh.


tak sabo gak g mines. harap kaisya sihat2 aje..

Ann said... Reply To This Comment

elly, ha ah. putrajaya. elly pun dok putrajaya kan..

nanonano said... Reply To This Comment

1st time ke??
sedey..eheh seb bek ank dara tuh sorg sgt behave orgnye yer..
ehh yer ke? hehehe
behave la berbanding hero na tu kot?
tp na dah biase g mane2 pun berdua je,
sbb encit somi kerja xtentu masa, huhu sadisss

Ann said... Reply To This Comment

Na, behave?. nan ado..

biasa kalau keluar bertiga dia okey. tp semalam memang pengalaman lah. nak berdukung saja. orang tengok sikit dah melalak. mencabar keimanan haku sunggoh. nasiblah dapat mak sabo. haha.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said... Reply To This Comment

hehheh,..mmg mencabar skit if kuar tanpa suami
tapi takpe.lama2 nnti ok la tu..:-)

dapnye nasi goleng tu heheh

antalya said... Reply To This Comment

mmg patot la pon ank dara tu menjengah kt atas meja.nasik goreng tu menggiurkan teramat lah

nadia said... Reply To This Comment

gambar header atas tu cantik nmpk loving sgt..eh ke dah ade lama kite br perasan ek?hebat la ibu alia dah boleh outing tanpa hb..kalo kite sure tunggang terbalik nak lipat stroller ape sume..tp practise makes perfect kan..:)

lylieiqmal said... Reply To This Comment

ann.....susuah kn berjalan berdua ngan ank tanpa hubby..harap ann akn lebih tabah..ann pegi ke 2nd gthering tuh...hihih......nk jumpe kaisyah la......

Ann said... Reply To This Comment

Rose : memang mencabar sangatttt keluar tanpa hubby. haihhh

****

Yun : dia pun sibuk nak makan Yun. tu yang terjengah2 apa ada atas meja. :p

****

Nad : mood menukar header sudah datang so mari kita tukar header beramai2. haha. itu gambar masa birthday Alia Kaiyisah. kita pun suka gambar tu. :)

****

Lylie : masih bertahan buat masa sekarang ni. kalau tak tahan karang x keluarlah kami. duk rumah diam2 aja. hehe.

Insya-Allah kalau Kaisya sihat kami akan datang. Jumpa Alya kat sana ya. :)

@ MaMa ALyA @ said... Reply To This Comment

sejak hubby takde.bbelum penah lagi kuar berdua ngn yaya..hehe.. so kalau lepas 2nd gathering ni lah 1st time bawak yaya.. kalau diizinkan.. hehe..

lylie..jom kita temukan our alya's..
alia kaisha, alya irdina & alya sofea...:-)

Ann said... Reply To This Comment

Mama Alya, jom jom kita temukan our Alya. lepas tu ambik gambar banyak2 dan masuk FB. bagi FB hang dgn gambar2 hot anak2 kita nanti. haha.

nurul aziyana said... Reply To This Comment

hi slama kenal..kita tinggl jejak kt cni..feel free to visit mine :)

btw uniknya nama ur dotter

Post a Comment