Blogger templates

.Hujung minggu kedua.

Hujung minggu kedua tanpa daddy. Paksa hati kuat. Demi anak.
All and all, hujung minggu berdua memang sangatttt mencabar. Mencabar fizikal, mental dan juga kesabaran seorang ibu. Thanks to my sis yang sanggup datang rumah dan babysit Alia Kaiyisah bertemankan ibu dia yang sudah FLAT!.
Sejak kena tinggal dengan hubby, Alia Kaiyisah macam perasaan seseorang tak ada. Kadang2 macam tercari2. Itu sebab adakalanya dia akan pergi ke pintu bilik and knock the door like somebody's inside. Macam ketuk suruh keluar gitu, kan.
Dan sebab itu lah tiap kali aku tak ada depan mata, dia akan jadi begini~
Nangis!. Dan apa yang dia mahu hanyalah aku dukung dan bawa dia ke mana pun aku pergi. Termasuklah masa memasak. *Pengsan*
Dan sekarang Alia Kaiyisah juga sudah pandai buat perangai dalam kereta. Tahan diletak dalam carseat dalam 20 mins. Selalunya 20 mins tu dia layan baby songs dia. Bila dah ulang2 dia jemu, then mulalah melalak. Kalau drive berdua saja memang boleh pengsan aku dalam kereta.
Ini kejadian hari Sabtu. Sewaktu hantar makcik Alia Kaiyisah pulang ke US*M.

Alahai anak. Kalau bertiga pun dah buat gaya gini, berdua apa lagi kan.
So, besar kemungkinan selepas ini memang aku tidak akan drive berdua lagi dengan Alia Kaiyisah. Kecuali dalam keadaan yang memaksa.
Tapi 2nd gath ni kena pegi juga. Harap Alia Kaiyisah behave that day. *Pray*
Erk. Bicara tentang mukabuku, hari ini aku berjaya tahan nafsu daripada on FB. Sebab last week seronok sangat dengan FB sampai kerja tertangguh. Satu lagi bila dah selalu sangat masuk, dan banyak comment yang nak dikejar, PC ku telah jadi hang.
Terima kasih kepada semua mummy2/mama2/ibu2/emak2 yang memeriahkan group Blogger Momma itu.

TQ anties semua meriahkan group Blogger Momma. Kalau boleh add Nuffy mesti ibu saya dah kaya raya. Miahahaaaa..

22 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

cehh,.
gtu gaye ade hati nk jemput org sane sni konon, hahahha
ehh means ann ngn alia skrg mmg duk berdua je la hr2 ehh??
tdo mlm pun??
humm bley ar na teman tdo kot mlm 12hb nanti?? keh3
*ehh sebuk nk teman org tdo, nk g sane cmne ntah xtao lg..hahahaha

Ann said... Reply To This Comment

Na, hajat hati memang besarrr punya tp bila anak jerit sikit dah gelabah. haha.


silakan lah datang ke teratak comot ai kalau nk dtg gath nanti. at least ada jugak kawan2 yg kenal. hehe.

pi cepat!. cari tiket nanti ai ambik. :p

sharEna said... Reply To This Comment

anak makin membesar, makin byk karenahnya. mmg letih kan melayan anak nie..huhuh..tp kepuasan itu x boleh disangkal lah.

dia boleh buat kite menangis. juga dgn senang boleh buat kite ketawa semule. dia racun dia penawar. mmg tepat =)

hrp ko tabah yer. mmg susah jd single parents nie. temporary or not. mmg mencabar...

Ann said... Reply To This Comment

sharena, setakat ini masih okey lagi. mungkin ambik masa untuk adapt new situation. kita dah biasa manja sangat. la ni toilet pun kena cuci sendiri. mana tak flat?. haha.

F A R H A N A said... Reply To This Comment

my Adam yang 6 bulan tuh pon dah wat gaya alia yang kat stereng...dok dlm kerete tak moh senyap!!

boleyh lah geng kan diorang due tuh!!

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said... Reply To This Comment

hehhehe..rafiq alhamdulillah sgt behave dalam carseat


FB kite..taip je nama penuh

roslina muhamad..nnti add kite eh

nadia said... Reply To This Comment

adoi..kite yg jaga hajiq 24 jam je ni pon kekadang flat jugak.kalo badan yg bertukar flat takpe la jugak..tu br kerja rumah ngan jaga anak aje..kalo tambah kerja opis + hb jauh ,pergh...jadi zombie kot..;p

ganbatte ann..

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

susah kan tiada hubby di sisi nak uruskan si kecil tu sama2.kalau dulu2 boleh lah.nie time tengah membuas,jenuh.huhuu..
tabi..ann berjaya harungi gak.tabik :)

lylieiqmal said... Reply To This Comment

hahaha..sian awk ann. dpt byang kn awk drive ber2 coz alya pn dlm kete lasak sgt.....nk duk atas riba....

Ayuraza said... Reply To This Comment

OMG..tak sanggup rasanya nak handle anak wout somi disisi..mau berat jadi half dri skg 42kg...hahah :P
xpe..mudah2an alia fhm situasi ibu yg struggle ngan dier sensorang..
b tough ok laling...

Ann said... Reply To This Comment

Farhana : ur Adam sangat cute. enam bulan sudah buat perangai mcm Alia?. wah wah. memang patut geng kan aje tu. kita tengok siapa lg hebat buat perangai. haha

*****

Rose : Kita tengok Rafiq in real pun bolw tau dia memang behave punya type. senang nak handle tp tak tau lah Rafiq mcm mana sb dia boy kan.

Ann said... Reply To This Comment

Nad : nak tambah sikit lagi. hehe.
hubby jauh + kerja opis + kerja rumah + jaga anak + pergi claz + buat assignment + exam. uwarghhh, matik!

*****

Zuris : paksa hati jugak ni zuris. pikir positive yg kita ni jauh sbb nak ubah masa depan. kalau tidak, memang patah semangat lah.

*****

Lylie : agaknya usia2 mcm ni diorang tengah excited nk explore dunia. so habis 1 kereta dia nk pusing. ur Alya pun mcm tu eh.

Ann said... Reply To This Comment

Ayu raza : thanks laling. masih dlm proses to adapt new sutuation. harap2 seminggu dua lagi semuanya akan back to normal. Insya-Allah.

::( ';')جو أمير(';' ):: said... Reply To This Comment

nnt kite g same2 lah Ann..nak tak?
tu pun kalo Ann sudi lah.. kite gerak same2 lah mase 2nd gath nanti.. :)

Ann said... Reply To This Comment

Jue : thanks anyway. malu je nak tumpang barang alia yg banyak + stroller lagi. haha.


*Encik somi dah bg green lite ek. best best*

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

baru semalam nurul drive berdua dgn raina nasib baik raina bantai tido tp selalunya nurul layan raina berborak tak faham bahasa dia bantai je borak hehe

hari ni nurul pun kurang layan blogger momma siap kerja last week huhu

Ann said... Reply To This Comment

Nurul : Alia Kaiyisah kalau kita layan borak dia lagi nak kita angkat buh riba. haha. solution mungkin kena cari banyakkk CD/VCD utk dia. tp tengah drive nk tukar2 CD/VCD tu yang payah tuuuu..


kena buat keja dulu kalau tak nt bos marah. tak pasal takleh buka Blogger Momma lagi nanti. hiks.

AyAnG 'n' AbAnG said... Reply To This Comment

cian nye...

dh la ibu dia kurus...

mau dukung plak time masak2...

huhuhuhuhuh...

antalya said... Reply To This Comment

kaisyah tgh melasak. mmg memenatkan nk handle dia sorang2.insyaallah after 2weeks Ann & si comei tu dpt membiasakan diri dgn situasi br ni k

::( ';')جو أمير(';' ):: said... Reply To This Comment

salam Ann..anda di TAG.. sile ke blog Jue yer.. pastikan sebelum 6 Febuari 2011 .. :)

ღnFashyaღ said... Reply To This Comment

macam tu la fashya rase kalo bawak husna g jalan2 naik kete, kadang2 letak atas riba, kadang dok tgh2 antara kerusi, kadang2 biar aje die melalak dalam car seat. mencabar betul

wardah @ fie shah said... Reply To This Comment

Ann, group blogger momma tu dlm FB ke? ketinggalan sungguh kita ni. nnt kita add ye. :)

hope to see u at 2nd gath nnt.

Post a Comment