Blogger templates

Kehendak atau keperluan.

Salam Ahad.
Erghh, sure ramai blogger ke gathering di MV hari ni, tsk. tsk.

Hari ini mahu bercerita sedikit. Mengenai kehendak dan keperluan. Mahu juga minta pendapat kalian yang singgah di sini. Memandangkan anak dara aku sudah makin bijak tawaf 1 rumah, dan pernah sekali aku ternampak dia ke dapur dan dok tarik2 wayar tong gas. Ops, utk pengetahuan, rumah tu sediakan paip gas yang disambung terus ke dapur tapi aku tak pakai.
Jadi, adakah wajar aku pergi mendapatkan safety gate. Even anak dara tu terlepas ke dapur baru sekali. Atau aku nak tunggu dia pandai berjalan dulu baru beli dan install di pintu dapur itu. *sure jiran ai Jue boleh imagine mana nak bubuh sebab bentuk rumah kita kan sama*
Banyak tempat aku survey untuk safety gate ini. Kebanyakannya adalah di online shop sebab aku memang suka shopping dengan kaedah begini. Harga untuk safety gate ini boleh dikatakan sedikit mahal. Range from Rm170 above. Yang murah pun preloved item. Yang kadang2 buat aku fikir banyak kali sebelum nak beli. Tapi semalam masa browse Little Whiz, terjumpa pulak satu safety gate ini. My Dear, harga RM159.90, no discount. Yang ini pula ada discount. Brand Little Bean. RM179.90 only for the next 15 days.
Maaflah. Aku nak attach-kan gambar tapi tak boleh pula nak save direct daripada web. So korang terus lah ke link itu kalau berminat.
Jadi, pada pendapat korang?. Ianya kehendak ataupun keperluan?.



Ada idea mana nak dapat harga yang lebih murah dari yang di atas tu?. Sila share.
:)






6 busy bees:

::( ';')جو أمير(';' ):: said... Reply To This Comment

Pada jue.. Utk ibu2 yg ade anak cam kite..nak2 yg jenis aktif tawaf satu umah..safety gate adalah satu keperluan..cam si Alif.. Die pun mmg sgt rajin masuk ke dapur..kadang2 sampai ke tempat basuh kain tue die pg..toilet tengah tu pun tempat pebret die..so jue pn ingat nak cari jugak satu utk keselamatan my boy..jom kite beli sama jom..

AyAnG 'n' AbAnG said... Reply To This Comment

beli je an....pja pn mau beli gak safety gate ni....tp nk tanye mak dulu..mane la tau dia nk tukar baru ke safety gate kt nursery dia....leh amik yg lame...wahahahhha...

the bloggers gathering....jeles sbb x dpt join...huhuhuhuhu...nape la p janji ngan org nk dtg umah ari ni...huhuhuhu

sharEna said... Reply To This Comment

aku pon plan nk beli gak. tp preloved jelah kot. ade yg elok2 lagi. tp kdg2 rase mcm x perlu pulak. sbb kitorang laki bini mmg suke tgk naurah panjat tangga. cute. hahaha...bisa??? =p

nanonano said... Reply To This Comment

hehe kalau ann rase tergugat,
better beli la kan..
utk keselamatan ank dara tu sorg,
mcm na xdapek la..
pintu umah mak na semua bsr2,
xde size,
lgpun hero tu playpent pun dah bley nk angkat kaki manjat,
setinggi2 tuh??
safety gate lg la rendah rasenye..huhhu

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

keperluan kot.tp tengok juga lah.cam perlu sbb kysha dah start panjat tangga.semalm dah naik 3 anak tangga!omg.nasib baik...huhuu...

antalya said... Reply To This Comment

if u tanya tentang toys dh tentu lahh kehendak ekeke.jadi sila la beli safety gate utk ank dara comei tu yer.penting!!

Post a Comment