Blogger templates

Splash Park Review~

Excited dengan 2nd gathering yang bakal diadakan pada 13 Februari 2010 ini. Maka dengan itu, memaksa diri serta adik dan Alia Kaiyisah ke Splash Park, The Mines semalam petang. Hujan renyai2 dari pagi sehingga ke petang. Niat ke The Splash Park masih menebal. Redah juga hujan, dengan Alia Kaiyisah yang cranky akibat tidak tidur petang. Niat di hati nak try bikini sepsi baru untuk Alia Kaiyisah. =)


* Muka budak tensi sebab kena ikat dalam stroller*
Naik tingkat 5. Muka girang nak masuk Splash Park bertukar kelat bila mana ada signboard depan pintu masuk bertulis "CLOSED FOR MAINTENANCE".
Huh, tensi!.
Rupanya tiap kali hujan, taman ini ditutup untuk keselamatan pengunjung. Salah satu sebab mungkin kerana taman ini berkonsepkan open air.

Sempat ambil beberapa gambar sebagai bahan bukti. Overall, tempat ini sesuai kalau nak bawa budak2 mandi manda, sambil mak2 bergosip sampai fengsan!.


*Tempat mandi2. Tiap pokok bunga itu akan keluarkan air hujan macam shower mandi kita*
Selain itu, ada ruang besar berhadapan taman itu untuk ibu bapa tunggu anak2 yang mandi di situ. Dan yang paling best, guard situ kata outside food are allowed. So, potluck maybe?.

Budak kecil ini happy sebab dapat pow ibu crocs tipu ada sticker Looney tunes Baby berharga RM10. Lepas itu, terus tak mahu duduk dalam stroller. Nak jelajah seluruh The Mines itu dengan kaki sendiri. Dibantu dengan tangan ibu. Ngehehe.
Sampai ke rumah excited-nya tidak hilang. Asyik ditunjuk tunjuk crocs-nya itu.

Sudahnya aku bagi dia pakai dan jalan2 dekat balkoni rumah. Nak keluar sepanjang hari hujan. =(
Petang nanti ibu balik work kita pergi playground bawah rumah ya sayang. Itu pun kalau tidak hujan.

16 busy bees:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said... Reply To This Comment

heheh..cute je croc tipu tu
rafiq pn ade satu..:-)

nak buat gathering kat situ ke raihan?

yaya+frdz+auf said... Reply To This Comment

cam best...cam best... hehehe. Hope hari gath tu tak ujan la.

*wahhh bikini.... * :)

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

ada tempat duduk tuk gosipp2 tak?
tu yg penting.hehee

nanonano said... Reply To This Comment

wahhh ape lg,
bley agih2kan la bahagian msg2 nk bwk makanan ape, huhuhu

Hannah Johary said... Reply To This Comment

Ala comelnya!

Nak beli crocs tipu tu juga! Ada size ya? Selalu ingat kaki kecik baby takde size.

Ann said... Reply To This Comment

Rose, haha selamba cakap crocs tipu. naseb lah kan sbb memang tipu. haha.


plan nk buat situ tp memanjang hujan mcm kena postpone!.

=(

Ann said... Reply To This Comment

Yaya, bikini?. huwarghhh..haha.


hopefully tak hujan lah yaya. semalam dr pagi hujan tima kami smpai tu park tutup..

Ann said... Reply To This Comment

Zuris, ai siap tanya guard okey. dia kata boleh gosip smpai pengsan. haha. bwk makanan luar pun boleh. mesti lg havoc gosip sambil makan2. haha.

Ann said... Reply To This Comment

Na : tunggu mung leh turun sini baru bawak makan2. tak aci okey sbb kitorang nk rasa air tangan mung tu. hihi~

*****

Hannah : sila dptkan for Myiesha. ai beli kat The Mines, size paling kecil 19. Okeylah, RM10 je. :p

sharEna said... Reply To This Comment

buatnye hujan gak time gathering kite tu nnti, camne ehh? kenelah tukar tempat..huhuh..dlm mines jugak lah huhuh

pot luck yer? huhuh...mcm lawak pulak pot luck dlm shopping centre...kekeke..

lylieiqmal said... Reply To This Comment

wa..siap bikini seksi lg...hihihi...mcm best la ann.....bersih x tmpt tuh...cm nk pegi juga la..hihih.....

antalya said... Reply To This Comment

eh luas rupanya kwsn persekitaran di situ.usha2 dlm blog org just tunjuk part kolam & shower jer.padahal ruang mak pak menunggu tersangatlah luas rupanya

mamaelly said... Reply To This Comment

hihi memang tempat menunggu luas kawan2..cuma tak de tempat duduk..kotor..hihi mcam kene bawak alas je...

Ann said... Reply To This Comment

Sharena : Itu sebab kita macam kena hold dulu gath ke Splash Park ni. musim hujan kena cari indoor park.

Dear, potluck pastu kitorang terjah umah ko, boley?. hehehe.

*****

Lylie : hahaha. bikini sepsi utk anak dara yg tak berapa nk sepsi. ann x pat tengok dalam lah yunk. masa dtg tu park tutup sebab hujan..

Ann said... Reply To This Comment

Yun : ruang utk mak bapak mmg luas yun tp tahap kebersihan tak dapat dijamin. mungkin kena bawa tikar/alas sbb takkan anak2 nk duduk atas lantai tu je kan..

*****

Elly : memang kena bwk alas lah elly. tp itu lah x taw lah gath ni jd ke idak. asik hujan ajer..

Anonymous said... Reply To This Comment

Pic no4 tu cute larh....
cm orng tngh pozing..
hahaha
-cek nad-

Post a Comment