Blogger templates

HaSue Giveaway:'Saya telah melahirkan bayi 2010'




Akibat sikap suka bertangguh, setelah tersedar yang GA ini akan berakhir 2jam lebih dari sekarang maka aku dengan rasa gopoh cepat2 mahu kasi settle entry yang sudah bertamu dalam draft selama dua hari.
Okey, mari mulakan. Bismillah.




Nama baby : Alia Kaiyisah Binti Mohd Adzam






Tarikh lahir : 1 Januari 2010 (010110); 2pm; 2.57kg; normal delivery [suka 2je nak tambah. hehe]





Tempat lahir : Dewan Bersalin, Putrajaya Hospital







Masalah besar dikala usia 4 bulan. Tiap kali berpeluh dah mcm air hujan. Ibu risau takut2 sampai ke besar. Sudah lah perempuan, berpeluh kuat. Tak ke masalah nanti. Tapi Alhamdulillah, semuanya berkurang bila menjangkau usia 8 bulan.




Perkembangan terkini pada usia 1 tahun 1 bulan : berat adalah 9.6 kilos. Rambut masih malu2 kucen nak tumbuh. Punya gigi 6 batang dan itu sudah cukup bikin ibu jerit sambil kunyah gusi bila boobies kena gigit. Sudah dapat kaki. Itu pun lepas dapat extra checkup di usia 1 tahun 1 bulan hanya untuk check sama ada sudah pandai berjalan atau belum. Masih baru menjinakkan diri dalam arena makan bubur sebab sebelum ini bubur adalah reject sama sekali, dok telan cerelac, roti dan spageti macam anak mat salleh. Ibu2 lain dah berderet resepi bubur, ibu awak baru terkial2 nak godek resepi kat internet.
Harapnya kita bertuah kali ni ya, nak. Kamu tahu kan betapa ibu suka baking. Kalaulah dpt hadiah dari anT HaSue tu wajiblah ibu baking tiap2 minggu untuk kamu.

5 busy bees:

@e_da said... Reply To This Comment

heeh..sama berat mika.. tp mika dah setahun setengah.. huhu risau susah nak makan.. memilih

HaSue said... Reply To This Comment

Assalammualaikum..
waaaa..gigi alia dah banyak ekk..selalu je buat mama terlompat ye.hehe..comel jer alia nih..nasibbaik x berpeluh kuat sampai beso ek..kalo x mau bekal tuala ke sini sana.hihi..
thanks join yer..walaupun last minit,janji sempat.. :)
Good luck!

@ MaMa ALyA @ said... Reply To This Comment

alya pun sampai sekarang peluh macam air hujan..huhu.. tak boleh panas sikit... doktor kata jgn biasakan dengan aircond.. tapi kalau tak aircond dia pulak takleh tido..
dok menggaru je kepalanya sebab berpeluh.. huhu..cemana tu? harap tak lah sampai ke besarkan..hehe..

Ann said... Reply To This Comment

Eda : really?. sama berat ke? hehe, takpe dear asalkan mika mau makan & aktif consider dia sihat lah tu. baby ni kan kadang2 mood makan dia kelaut. kita je yg riso lebih.

*****

HaSue : thanks. nasib baik buka blog n terperasan GA ni sampai mlm td je. kalau tidak, gigit kuku lah ai. hehe.

*****

Nurul : ALia awal2 dulu pun teruk Nurul. berpeluh mcm air hujan. kita yg takut tengok dia mcm tu. pergi KK, nurse kata kalau smpai usia setahun mcm tu kena jumpa doc. tp nasib baik lama kelamaan hilang sendiri. skng dah kurang, tak mcm awal2 dulu. cuma masih tido ber'aircond' dan takleh panas.

@ MaMa ALyA @ said... Reply To This Comment

nurul dah jumpa doc tapi doc cakap tu biasa tuk baby..huhu.. isau jugak sebenarnya.. tapi dah doc cakap gitu then tak kisah sgt.. tapi stp kali tido mama dia kena kipas manual kat kepala dia + aircond.. kronik kan ann..hehe..

Post a Comment