Blogger templates

Musuh utama si kecil

Aku cukup risau bila Alia Kaiyisah tidak sihat. Lagi2 di saat daddy-nya tiada di sisi.

Muka budak sakit. Kesian. Demam rindu agaknya.





Dan di kala sakit begini, perkara yang selalu bagi sesak kepala adalah ini~


Ergh. Macam mana mahu kasi budak kecil makan ubat tanpa perlu bersusah payah bergelut serupa tak cukup tangan dan kaki. Sudah dua hari begitu. Dan dua malam juga aku jadi burung hantu. Bangun jam 2.30 pagi melayan si anak yang hanya tahu menangis bila rasa sakit.
Dimana akhirnya aku hanya biar dia menangis. Sambil aku tengok dengan limpahan air mata.
Luluh hati wei.
Cepat sembuh Alia Kaiyisah. Ibu tak sanggup tengok lagi.







* Selamat tinggal sementara untuk buku2ku. Pasrah saja di exam hall nanti*



11 busy bees:

Anonymous said... Reply To This Comment

kan ann..ni pun ammar dah batuk2..bila batuk kesian tgk..sampai evyn pun menitis air mata...:(

p/s ehehe sorry x smpt nak log in blog///hihiih

Ann said... Reply To This Comment

Evyn, awat mu smpai x sempat log in ni?. hehehe.


a,,ar pun x sihat? alohhhh kesiannya. mmg sedih bila anak sakit kan. stress pun 1 hal jugak.


Kaisya pun getting better. mlm td dah boleh tido lena.

nanonano said... Reply To This Comment

aloohh ni aku nk tumpang nanges same neh,
sob sobbb...
faham ann keadaan mu cmne,
na pun sokmo2 gtu,
ank saket, hanye kite sorg je yg handle, pasrahhhh..
tp lg sian ke mu, dah la nk exam lg,
klu aku dekat, aku culik jap ank dara mu wat main nge mika,
buley mu study kejap,,
tskk..tskk..

Hannah Johary said... Reply To This Comment

Get well soon, Sayang. Kesian dia.. :'(

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

ann...banyaknye ubat kaisya.
demam apa tu?
kysha haritu dapat ubat demam je pun.

haah kan.susah hati bila diorang bangun malam2 nangis.sedih.huhuuu...

get well soon sayang!

sharEna said... Reply To This Comment

kesiannya Kaisya. naurah pulak kena flu pagi2 hari besday dia. pastu td g inject setahun pulak. doc kate maybe demam on & off. takat nie x panas lg. bg ubat flu jer.

naurah pn susah gak nk bg makan ubat. kena kepit tgn pastu kepit mulut dia then inject sekaligus je ubat dlm syringe tu. ade teknik dia. so xdelah dia lama sgt nangis. tp kalo ubat mcm2 jenis haru jugak ler =S

get well soon kaisya. kesian kt ibu susah2 jaga kamu. tabah yer ann. mmg susah xde suami kt sisi. rase mcm lu
mpuh separuh badan =I

CuppyCakeMommy said... Reply To This Comment

siannya..mmg kalau nak bg ubat macam berperang lagaknya..

btw i ada educational toys for your lil one..do cekidaut ya

ღnFashyaღ said... Reply To This Comment

ann, fashya terpaksa jadik raksasa gorgon. Sebab tak sabar sangat.

masa dia demam husna merengek2 boleh tahan lagi, tp lepas die demam aritu asik berteriak keluar anak tekak, masa tu mmg terpaksa jadik raksasa gorgon. Lepas die tidur terus kesian tgk dia kena marah.

Sabar ibu, ini dugaan mu, besar pahalanya. Semoga alia cepat sembuh ye..

*ewah, bg nasihat kat org, diri sendri tarak betul..kihkihkih

antalya said... Reply To This Comment

get well soon alia kaisyah

nurul aziyana said... Reply To This Comment

kalau ayahnya ader kompem xsanggup tgk 2-2 nangis..alahai..paham sngt kalau anak nangis, mmg kompem ar diri sdn pun meleleh jgk..
get well soon kaisya
* banayk pahala ibu menjg ank yg sakit*

Ann said... Reply To This Comment

friends, thanks for all the support. maaf x sempat nak reply semua comment2 u all. masa x mengizinkan. duduk rumah 24hrs mengulit si kecil.


terus doakan alia cepat sembuh. thanks.

Post a Comment