Blogger templates

Hujung minggu ke 13 : Bila ayah ke dunia luar

Hujung minggu lalu merupakan the best weekend ever sejak ditinggalkan. Husband dapat pulang kerumah selepas terkurung di Maktab sejak 2 bulan setengah yang lalu.
Eh, kata sayang anak isteri. Kenalah tinggal2kan. Bluekkk!.

Kasihnya ayah.
As usual
, being husband yang memang kaki jalan, bila sudah terlalu lama terkurung, dan menjalani kehidupan dan aktivit berat setiap hari, maka balik rumah pun serupa tidak balik sebab asyik dengan aktiviti luar.

Alia Kaiyisah sedang ajar ayah how to spell FISH. :D.
Jumaat, seawal jam 10 pagi sudah tercegat di stesen bas, menunggu kami fetch. Kemudian, jalan2 di Kluang Mall tapi kali ini tidak singgah ke Kluang Rail Coffee sebab sudah tidak halal, dan masih tidak yakin walaupun telah disamak :p having a big lunch at Secret Recipe then hantar husband ke masjid untuk solat Jumaat.

Sambil menunggu ayah solat Jumaat, Alia Kaiyisah buat drama dalam kereta

Budak kecil ini memang sudah banyak akalnya. Kadang2 diluar jangkaan aku sendiri. Oh, semakin banyak drama. Sampai satu tahap kita cuma mampu urut dada saja. Sabar. Sabar. Sabar.

Love this picture. Bonding moment between mother and daughter. Cuma sayang sebab muka mother dia tidak sikit pun tumpah ke anaknya. Sedih!.
Actually
petang Jumaat, selepas saja sampai rumah dan husband pergi solat Asar aku sempat buka blog sekejap. Oh buka blog time husband tak ada ya sebab nanti dia kecil hati time dia balik pun sibuk dengan dunia blog. Baca blog Sharena dan tahu dia nak balik Johor. Terus aku sms ajak dating. Sebab ada driver so harus ambil peluang.

Kasih ibu pula. Sanggup kongsi roti. :p
But end up
tidak jadi. Tak mengapalah, mungkin tiada rezeki disitu.
So hari Sabtu kami membawa diri ke JB. Memang tidak ada plan ke Angsana sebab selalu sangat kesitu. Kalau tidak, tentu dapat jumpa sama Sharena & Fashya. Tsk. Tsk.

Budak baru bangun tidur. Baru nak charge battery. Ibu umpan dengan roti.

Kali pertama ke Jusco Tebrau City, sedikit ke-nganga-an berlaku disitu. Sebab besar gila! dan macam2 kedai best ada dalam tu. Aku tidak ingat kesemuanya tapi yang betul terpahat dalam kepala adalah kedai bread yang aku lupa namanya tapi memang best2 bread dia & sikit pricey. Ada British India. Ada Vivo. Ada Manhattan Fish Market. Dan eh, ada kedai handmade coklat juga. Wow!.

Budak happy dapat makan. :p

Oh. Kami had lunch di MFM. Lama tak makan situ since deliver. Rasanya. Suka sangat dengan Sweet Alabama Smoothie. Masa preggy aku boleh minum dua gelas. Tapi sekarang segelas pun belum tentu habis. :D
Sila enjoy pictures of Alia Kaiyisah. Seperti biasa. :B



Last but not least, thanks ayah for the Ipanema flip flop. Alia Kaiyisah like. Ibu like even moreeee. :D

Sedang test flip flop baru.
Alia Kaiyisah : Size okey. Ermmm, bang sila cari color pink sebab saya girl. Tengok dlm cermin ni macam tak kena. Sudahlah sy tak ada rambut nanti orang ingat saya boy.
Ibu : Senyum sambil mengendeng kasut baru. :p
Ayah : Sengih sambil pegang wallet.



Thanks ayah.
Sekarang boleh gelak besar macam ini.
:p

17 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

wah wahhh..sakan ko berjalan yerr...jusco tebrau mmg besar. dh sllu pegi jugak. hehe =p

Hannah Johary said... Reply To This Comment

Ahh entry yang sangat mengharukan. Suka tengok gambar se-famili macam ni. :')

Ehh hubby dah balik, boleh buat family photoshoot!

ajujua said... Reply To This Comment

wah...sukalah En. Adzam dapat tengok dunia luar sat....
Kaiyisah suka......
Ibu lagi sukaaaaa.....kans?


p/s...Ann, si Miza dapat cemerlang tahun ni....

nanonano said... Reply To This Comment

lame gler weh aku xturun jb
dlu asal cuti sem je turun jb keje kontrak 3bulan, huhu syok gler
sane gaji masyukkkk :p
now cam xde sebab nk turun sane
tp mcm tringin je nkg,
huhu

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

ish ishhh...geram ah nengok aksi2 anak dara nie.nanti jumpa auntie nak picit2 ye ;)

family outing.best moment!

antalya said... Reply To This Comment

amboi alia kaiyisah skrg makin membulat yer.seronok dok kat kampong yer

Ann said... Reply To This Comment

Sharena : haha time ada driver kena lah ambik peluang sewajarnya. :p

*****

HJ : thanks. i x pandai bercerita mcm you. hihi. btw sikit sad sbb tak dpt ambik gambar bertiga. :(

Ann said... Reply To This Comment

kak Zura : of kos ibu lagi sukaaaaaa. :p



tahniah utk Kak Miza. eh dia prgnant lg kak ya?. :D

Ann said... Reply To This Comment

Na : silalah turun sini lg kalau ada peluang. kita dating di JB pulak. mahu?. :p

*****

Zuris : ann pun geram sama kysha. entah bila dpt temukan diaorang ni. tsk tsk.

Ann said... Reply To This Comment

yun, Alia Kaiyisah sejak duk kampung mmg naik sket badan dia. agaknya asik makan aje. hehehe n happy sbb ibu ada dgn dia 24jam. :)

Xeea said... Reply To This Comment

Lama betul tak pergi Jusco Tebrau.

Zmn belajar dulu, mmg suka lepak sana since City Square dah penuh dgn budak muda remaja suka lepak2.

Dayu said... Reply To This Comment

hahahahahahah
gambar alia kaiyisah yg last mmg happening
gi masuk contest anakku ceria tu
peluang nak menang pasti tinggi

sekali sekala gi jusco tebaru tu syiok lah kot
tp sbb dah biasa sgt ngan mall kat KL ni. jusco tu mcm biasa2 je *org jb baca statement aku mesti rasa nak luku je*

Fadilah R. said... Reply To This Comment

hubbyku pun suka berjalan. semua mall nak pergi ukur kawasan. comey sgt gamba kaisya tgk cermin tu.

AnaLyana said... Reply To This Comment

tu diaaaaaaaaaaaa,... kaiyisyah gelak besarrr punye..=p

ღnFashyaღ said... Reply To This Comment

Ann, kalo dpat jumpa lagi syokkan?

takpelah, maybe takde rezeki. InsyaAllah suatu hari nanti.

Kaisyah so cutela, buat aksi, sama je cam Naurah.hihi...

Ann said... Reply To This Comment

Xeea : CS memang full dgn budak2 sekolah. dah x sesuai nk bwk anak2 jalan ke sana.

*****

Dayu : untuk ann yg dah lama x ke mall di KL haruslah sikit nganga bila masuk Jusco tu. :p

*****

Fad : Kaisya mmg pantang nampak cermin. :D

Ann said... Reply To This Comment

Ana : hahaha sampai ibu pun terkejut tgk dia gelak besar mcm tu.

*****

Fashya : wajib jumpa sebelum ann habis cuti. hahaha ada paksaan disitu. :p

Post a Comment