Blogger templates

When cousins meet


Ini Ana. Ana Mohd bukan Ana Rafali. :p


Ini kejadian kira2 2 minggu yang lepas. Bila sudah boring duduk rumah, maka starts enjin dan jalan2 cari makan.
Ya, entry basi. Tak kira, mahu publish juga.
Ini merupakan pertemuan pertama dua pupu kecil ini. Dulu waktu Eddy Idham baru lahir, cuma aku yang datang melawat. Sendiri. Jadi kali ini bila dua2 mereka sudah sedikit besar, maka aku pertemukan mereka buat kali pertama. Bila seorang sudah pandai pegang sudu garfu sendiri dan seorang lagi masih meleleh2 air liur bila nampak makanan.
Ibu Eddy Idham adalah sepupu aku. Ana. Itu nama panggilan. Kami rapat, sejak kecil. Pergi mengaji sama2. Setiap hari Jumaat redah naik bas pergi pasar minggu. Kadang2 time school break kami tidur rumah nenek sama2. Dan banyak lagi.
Sehinggalah aku starts masuk boarding school. Pergi belajar U. Kerja. Dan akhirnya kahwin. Makin jarang bertemu. Bergosip. Berkongsi cerita.
Oh ! aku lupa beritahu kami share birthday date yang sama. 5th July. Cuma tahun lain2. :D
OK. Stop kisah lama2. Let pictures do the stories.



Baru sampai. Posing dengan garlic bread.



Roti dah ada. Tapi mushroom soup belum siap. Relax dulu.



Met Eddy Idham for the first time. Nampak sudah muka ke-kakak-an disitu.



Geram. Starts nak buli adik. Tarik2 rambut si adik yang cuma panjang seinci itu.
Bila ibu sound, dia tadah tangan, lepas tu ameen. Apekah?.



Seronok bila ibu angkat si adik. terus cium banyak kali.
Tengok tu, tangan siap pegang macam nak dukung.
Berangan.




Seronok sekali sekala begini. Jom cousins, kita jumpa. Nak tunggu family day entah tahun bila. :p

2 busy bees:

Intan and The Boys said... Reply To This Comment

dah cerdik dah alia kaiyisah. pandai sayang2 adik tu. ehem. ann, bila nak tambah lagi ni? hehe.

Ann said... Reply To This Comment

Intan, Alia kan banyak drama. macam2 aksi dia buat. pening ibu tengok. hehe


erk. tambah?. nanti dululah. :D

Post a Comment