Blogger templates

Her 19th Monthsary.




Hari ni first Ramadhan. Hari ini juga anak ibu bertambah usia sebulan lagi. Alhamdulillah.

Happy 19th Monthsary, baby(?). Walaupun bukan baby lagi, tapi kamu tetap baby untuk ayah & ibu selagi belum ada adik. Err, motif kata gini?. :p

Seiring dengan pertambahan bulan, of course ragam pun bertambah. Kadang2 masih juga tidur buaian. Cuma yang beza sudah pandai say "baby, baby" minta kita beri bantal busuk dia.

Si kecik ni pun kuat melawa. Nampak je tudung terus capai. Lepas kita pakaikan selok minta angkat tengok cermin dan ambil gambar. ♥ ♥


Cikgu bedah tudung ikat belakang & Hana Tajima in the making. :)


Some words sudah boleh sebut clear, some masih pelat2 gitu dan ada juga yang keluar bunyi aja. Haha. Its okey, take your time baby. Ibu pun bukan orang genius yang start bercakap masa umur setahun. So, tak payah pening2 dengar orang cakap belakang ya?. T__T

Current obsession still pada Mickey Mouse Clubhouse. Bukan kata tengok dekat TV je, even nampak gambar Mickey Mouse dekat baju tido anak jiran setingkat pun dia boleh bantai joget goyang tangan, badan n kaki.

Oh. Cerita psl Mickey Mouse. Anak aku ngamuk kat pasar malam. Sebab baju tido gambar Minnie berharga RM10. Kah kah kah. Bertuah punya budak.


Enjoying her very first macaroni cheese.

Berat terkini adalah 11kg. Ngam2 berat yang sesuai utk pakai pampers size M brand Drypers. Haha. Kalau naik lagi, ayah kena switch ke L size, which the quantity is less. Hehe. Semua orang kata Alia besar dari usianya. Alhamdulillah. Dia bukan besar, actually. Cuma mewarisi ketinggian dari ayahnya. Ever since dalam perut lagi doktor dah tegur awat kaki dia panjang semacam. Haha.


Ayah & anak bonding time. Ibu super jealous.

Last but not least, Happy 19th Monthsary Alia Kaiyisah. Semoga awak berada di bawah lindungan Allah selalu. Terus membesar dengan sihat dan kuat. Jadi orang bijak dan berguna. Bila dah kuat nanti jangan pula gunakan tangan & kaki awak tu untuk babap ibu, ya.

Ibu ♥ awak. Ayah pun.

0 busy bees:

Post a Comment