Blogger templates

Membawa perut kerumah Mek Ena.

Ya. May be ini entry yang ditunggu oleh mek seorang lagi, yang berada diperantauan nun. :P


Gambar penyeri. :D

Btw Sabtu lepas banyak jemputan open house. Tambah2 lagi 1 of the BFF membuka rumah yang sebelum ni tertutup rapat, so memang wajib terjah. Beberapa kali ingatkan husband supaya luangkan masa dari jam 2 sampai 6 petang. Haha gila lama kan.


Lama la tapi idak le kami bertamu selama tu kat rumah Mek ena. Ada kang yang kena halau dengan penyapu sebab tuan rumah nak kemas rumah. Ngeh ngeh. Tak susah nak cari rumah mek ena. Masa mula2 masuk area tu aku dan husband dah ternganga2 tgk rumah besar2 siap laman boleh tanam pokok rambutan. Menjeles woh.


Ikutkan plan awal, aku nak ke rumah Julia dulu.Then gerak sama2 kerumah Mek ena. Tapi Allah dah rancang yang lebih baik. Tiba2 dapat call dari Julia, yang tangan Icha sudah terseliuh. Nangis2 then nak bawa ke klinik. So, terbatal lah plan kami. Terus lah menuju ke destinasi kedua.


Alhamdulillah, pagi ni dapat sms n baca thru blog yang Icha dah ok. Happy anT dengar. :)





Ini di area rumah Mek ena. *Abaikan muka mencuka tu sebab hari memang panas gila*. Best best best. Tetiba aku jeles tau sebab rumah dia ada laman. Haha. Bila lah aku nak dapat rumah gitu. Auwwww harap mimpi jadi kenyatan. :)



Tuan rumah yang manis & glowing. :P
Si Norah Jones is merengek sebab sudah kenyang makan eskrem. Nak tido lettuw.


Lepas bagi salam terus terjah masuk. Luas rumah dia *jeles lagi*. Borak2 sekejap then tuan rumah jemput makan. Terus la aku terkedek2 dengan si anak dara tu ke meja makan. Wah, ada soto/bihun/mee sup. Ada begedel sedap, kuih muih, dan yang penting rendang daging yang sememangnya menjadi sebab kedua utama aku terjah rumah beliau. Haha ampun mek. Tapi rendang mu memang sedap. Lepas ni ok doh kan nak masak banyak kasi jamu tetamu. :)




Tak lama lepas tu Evyn menjelma. Oh, beliau telah tersalah jalan rupanya, patut ah lambat, :P. Geram okey dengan Ammar, makin besar makin hensem. Siap gado2 dengan kakak rebut bola. Adoi, gini gaya agaknya kalau aku dan husband ada sepasang anak nanti.




Suami dalam proses adaptasi menjadi bakal bapa ber-anak dua. Kah kah kah. Kelam kabut member.


Banyak juga aku makan kat rumah Mek ena ni. Husband lagi la. Lepas ambik tu, ambil ni pulak. Besar betul perut. Pulak tu, aku jadi tukang ambil, lagi la sedap dia telan aje kan. Cit. Alia pun berselera makan bihun sup anT ena. Dap, dap dap kata dia. Hahaha, sejuk tangan anT masak nak. :P


Adoi Ammar. Uncle dh berkenan sangat sama kamu ni tau. Cop jadik menantu, boleh?. Kah kah kah.


Lama juga kami duduk & borak2 kat rumah Mek ena. Actually banyak makan sebenarnya haha. Evyn dengan husband dia makan sambil dok kejar Ammar sana sini. Tengah gian nak menapak tu. Sampai ke celah kerusi pun dia nak masuk. Hahaha.


Pengantin lama.


Btw terima kasih daun keladi ya mek. Tahun depan jemput lagi. Hahaha. Gambar bawah ni je yg sempat captured. Bertiga. Dengan anak2 tak ada. Kalau ada pun gambarnya is out gila. Dengan Alia Kaiyisah yang nangis2 tunjuk kawasan depan rumah Mek ena yang ada mesin kuning besar sodok tanah tu (apa punya ayat lah kan. aku tak ingat nama menda alah tu) sebab dia mmg takut dengan benda tu. Norah Jones pun kat dalam ms tu dok ralit main tangga agaknya, so emak2 je pun jadiklah. Lupa pulak nak ambik gambar bapak2nya. :P



Mek ko memang sepsi lah. Dah satu hal aku kena spray2 kan kasi x nampak. Aku bukan terer bab2 edit gambo ni. Hehehe.


Balik tu terus ke Nilai ambil si adik. As usual. Then singgah Tesco cari barang utk si adik satu lagi yang nak naik tanah tinggi malam ni. Tengah fitting then Alia Kaiyisah bagi posing macam ini.


Sambil kata, nenen..nenen. Haha malu mak ko nak. Senonoh je perangai tau.


12 busy bees:

Anonymous said... Reply To This Comment

apa lagi ann..moh2 la tambah 1 lagi..muahahahaha....a'ah soto fav ai tu..mcm tau2 aje kan ena ni..alahai anak bujang ku..habis cun ibu dia dah berkejaran..-evyn-

nanonano said... Reply To This Comment

selok mu bt entry khas tuk aku lg yek...ske la tu tgk aku ememndam rase, huhh!!

btw, akux sbr nk turun sane,
nk mintak ena bt rendang ngn soto sedap tu.. hehehehe

umah mu ape pula?? :p

amboihhh snonoh btl prangai alia part yg last skali tu yer, hahahha mesti maknye ni manjang pkai bra dpn anak, ekekeke kantoi :p

Kak Kiwi said... Reply To This Comment

huwaaa. daku menjeles sbb x dapat turut serta.. tp gembira melihat kawan2 hepi g open house.. :)

sharEna said... Reply To This Comment

x semenggah rupa aku. tuan rumah bz. so gitu la dia..tudung pon malas nak pin. wakakaka

thanks sbb dtg ann. aku suke tgk ko ngn evyn lepak2 x terkejar masa sgt.

bagos. mkn2...tambah byk2 sbb ko pon makin kurus aku tgk..huk huk

aziyana said... Reply To This Comment

hahahaha adoi pic yg last tu xtahan..senonoh!

smua mak2 senyum simpul..auww ayu gtu

Ann said... Reply To This Comment

Evyn
haha mu jalan dulu lah ye
aku nak sign agreement naik kapal tahun 2013 ahahaha

btw mu berkejaran sana sini pun still ayu la. :)

Ann said... Reply To This Comment

Mek na
ini entry khas sbb aku ingat ke mu mek
:P

oh bila mu nak mai sini ni. selok aku nak bukak rumah juga. lepas umah mek ena, umah aku, jue, evyn, fad. eheheh aku pulak yang plan eh. btw mek turun sini bagitahu tau. :D

alia mmg gitu. kekadang dia telebeh senonoh sket. ehem, statement mu tu kan mcm paham aje taw. :P

Ann said... Reply To This Comment

Jue,
sejak bila mu guna fatty fingers ni hah
:P

alah mu x g tp mu happy gak ape
aku tgk banyak je slippers depan rumah mu
hahaha sempat lagi jeling umah jiran kan
kah kah kah

Ann said... Reply To This Comment

Mek ena
aku lepas lama sbb x bape ramai org so x segan
jarang2 laki aku tu nak dok lama2
kalau idak baru nak suap makan dh cuit ajak balik
kah kah kah

Ann said... Reply To This Comment

Yana,
haha ni puji mak2 ke ni. tima kasih la rasa kembang sket org puji ayu. kekekeke

antalya said... Reply To This Comment

kesian nye kt tuan umah tu.xsempat nk pin belah bwh tudung dia keh kehkeh. heh yg part gambo last tu perangai alia sama sbijik mcm mya.tau2 jer nk halakan kt tang mana bra tuh.ishhh

Fadilah R. said... Reply To This Comment

aku pun menjeles je lah. sob sob. hamboi alia tak sabor nak pakai bra ke tu.

Post a Comment