Blogger templates

Working out for gum paste T_T




Gum paste adalah seperti bunga di atas ini. Tapi yang di atas ini adalah bunga beli ready made. Belum ada cukup keyakinan untuk bikin serupa ini versi yang besar punya. Dalam hati berangan nak buat Gerbera kaler peach. Konon2 this weekend nak kumpul energy and starts working out for gum paste. Tapi macam tak jadi sebab this weekend macam nak naik tanah tinggi.

Oh ya. Tahniah for the owner of the cake, above. Maaf lah nozzle i tak ada yang size kecil ada ekcelli tapi sudah dikasi hilang sama budak comel alia so end up corak tu bersaiz besar sikit. Hopefully yu oll enjoy the cake.

Its a chocolate moist cake, btw.



Ok. Kita kasi up gambar princess. Now dia sudah mula duduk dengan mama baru since nenek mahu balik kampung. Sampai bila, allahua'lam. Isnin lepas starts and she's crying like hell. Sakit jiwa dan perasaan tengok dia nangis mcm tu. Everyday sampai hari ni. Tapi sekejap je la once kawan2 lain sampai, dia okey. Cuma mama tak berani mandikan sebab selalu menggelupur bila masuk toilet. Yela, budak mengada selalu mandi dalam tub, sekali mandi berdiri dalam toilet mana dia mahu. Hahaha.

So, aku lah jadi mangsa kena mandikan dia every morning. Pukul 6.30am dah mandi okey. Haha kesian tapi tak apa sebab mandi air panas. Yang penting, dalam tub dengan balls 2-3 bijik.




Selok nak pakai stokin masa baby. Nasib baik masih muat.

Btw aku pun tak tahu sampai bila larat nak hantar dia ke bbsitter. Kalau hari2 melalak sampai biru muka. Nak cari bibik bukan senang sekarang ni. Dan susah juga nak dipercayai. Bukan bab jaga anak je, haha u know what i mean. :P

So, for now bertahan dulu lah. Ada cadangan untuk mengimport bbsitter from kampung husband. Tapi banyak sangat procedure-nya. Hopefully Allah permudahkan urusan kami. Insya-Allah.

Mood menulis is zero. Banyak gambar nak share tapi asyik terhenti setengah jalan. Harapnya cepat lah dapat hidayah untuk jadi rajin macam geng kacik ku itu. Auwwww, teruja okey tgk macam2 gambar kek dia. Itu la kan, once u minat dengan something, u will get something in return. Kannnnnn dah ada customer sendiri skang. Congrats, i am happy for you. :)

Act entry ini adalah entry buat ada-ada je. Sebab rasa lama update apa so macam mana lah nak capai matlamat 12K dlm akaun nuffnang. haha. Okla, till then. Btw wish to get myself this. Hopefully ada di MPH. Tengahari nanti akan ku serbu.



Chaw chin chaw!






7 busy bees:

antalya said... Reply To This Comment

naper? MIL boring dok putrajaya ke? br sebulan kan

Ann said... Reply To This Comment

Yun
plan balik sekejap tapi tak tahu la kan
sbb kat sana ada adik yg still sekolah
:)

nanonano said... Reply To This Comment

arghhhhh aku xde kekuatan kot nk smpai ke tahap ni?
btw weh, aku dah g kedai brg2 kek tu
tgk tools bagai tuk buat mende alah ni
sratus lebey,
xkoser ah aku. hahahaha

Ann said... Reply To This Comment

haha
mek na tools tu mmg mahai sket
tp ada je yg murah wei
nnt aku servei dekat ICCA kalau ada yg murah
mmg niat nk sambar sikit mek
x dapat 1 set, separuh set pun jadik la
:P

aziyana said... Reply To This Comment

nano nor mesti suka la entry ni..hikhikhikhik

Fadilah R. said... Reply To This Comment

puan ann tambah skill buat bunga plak. chaiyokkk.

hamboi alia smpi la ni mandi dlm tub. imaan ada gak mandi dlm tub tp jrg2. biasa jirus je ot pakai paip. mandi air sejuk je plak tu. sian imaan.

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

comel ok gambar kaisya yang no dua tu

Post a Comment