Blogger templates

Cream Puff lalala. Versi sesedap rasa.




Semalam sexcited nak cerita tentang ini. Tapi sampai office rasa kecewa sangat sebab lupa bawa hard disk. Terus rasa nak nangis dan murung 1 hari *ok itu tipu*.

Ya, berjaya akhirnya buat cream puff. Hari bersejarah tu tertera pada pinggan. :)

Pada kunyahan pertama tu terus aku terkesima. Acewah. Ayat mcm ape aje kan. Tapi ni serius bukan niat nak show off. Mmg terkedu sambil berkata dalam hati kenapa cream puff yang aku order dulu dengan harga RM2 untuk 3 biji comel2 is tak berapa in dengan tekak. Tapi bila suap yang ini, terus rasa nak capai lagi, dan lagi.

Sila lah buat segera ya rakan2 sekalian. Memang senang dan bahan pun mudah. Tapi being me yang memang suka derhaka pada resepi, aku tidak lah sumbat dalam tu dengan custard. Tapi aku gunakan cream cheese frosting. Aduhai, terus mengalir laju je ayaq liuq ai sekarang ini. T_T

Yang bestnya, Alia pun makan dengan khusyuk sekali. Lepas satu, dia mintak satu lagi. Bapaknya jangan cakaplah. Apa aku masak seme boleh telan. Haha.

1 adunan mengikut resepi Mek Nano boleh dapat dalam 17 biji cream puff size gajah macam yang aku buat. Nak buat kecik2 macam tak layan je. Kunyah sikit dah habis. :P

Ok. Jumpa lagi dengan resepi lain pula.




5 busy bees:

aziyana said... Reply To This Comment

bestnyer..huhuhuhuh ni sat lagi berjangkit la blog ke blog

Dayu said... Reply To This Comment

aku buat kecik-kecik.. 1st loyang la
pastu trus gabak2..sumbat custard byk2..padat2
perrghh...licin
biar rupa tak seberapa
tapi rasa...
sendiri je yg tau..

afni+hafiz=dani said... Reply To This Comment

wahh skang da beralih pada cream puff..harus buat nih! hehe

Tengku Fauziana said... Reply To This Comment

wawawawah....kawe pn bru nyer buat n3 sal cream puff...hihih

antalya said... Reply To This Comment

cantik cream puff nyer

Post a Comment