Blogger templates

Kisah kek dan loyang bocor



Fine. Resepi sudah lama terperap dalam hp. Ikhsan sahabat di Darul Makmur sane. Paksakan jugak diri buat. Karang member takmo sms resepi lain lagi. :P

Erm. Hasilnya boleh dikatakan 75% menjadi. Sebab karamelnya teguh dan tak pecah. Just perfect. Lagi 25% tu aku kategorikan sebagai kesilapan teknik. Mwehehe tak nak jugak mengaku tak jadi kan. Yela, siapa suruh loyang aku membocorkan diri sendiri, ye tak?. Kekeke

Aku guna loyang 4 segi. Side tu dia pateri, maybe ada yang dah longgar. Masa aku masukkan loyang 4 segi dalam loyang 1 lagi yang besar, aku tinggikan sikit guna cup utk tart shell tu. Part tu dah cun la kan. Sekali bila aku tuang air suam dalam loyang besar, terkena sikit dekat side loyang 4 segi. Terus melelehhhhhhhh aku punya karamel. Perghhh rasa nak nangis beb!.

Apalagis, terus aku jd hulk kasi keluar loyang semua tu. Capai salotape dan gunting. Tape dekat tempat yang bocor tadi. Ekekeke. Jangan tiru aksi ni dirumah yerp. Sangat tak hygenic. Kah kah kah.

So, gitulah adanya. Separuh karamel comel je, dan separuh lagi mcm basah2 sikit gituw. Maybe basah sbb karamel dah tak suci bercampur dengan air suam. Mwehehehe.

So pada sesiapa yang tak cuba lagi, sila lah cuba ya. Senang dan sedap. Cuma pesanan aku, sebelum nak buat tu sila pastikan loyang korang tak bocor. Karang ada yang berderai2 airmata depan oven kang!.

12 busy bees:

cik mun said... Reply To This Comment

sedapppp!! nak dtanggg mkann laa cmniee ;p

sharEna said... Reply To This Comment

bile nak bg aku rasa?

antalya said... Reply To This Comment

karamel moist.ok la tu

nanonano said... Reply To This Comment

kahkahkah,
tp comey je aku tgk kek mu ni? hehehe

Imaan09 said... Reply To This Comment

menariknya..nampak sgt menyelerakan.. ingatkan loyang bocor = kek cepat habis.. rupanya bocor betul..haha

Ann said... Reply To This Comment

cik mun,
sedappppp cik. tp maaf lah, kek dh masuk perut dan dh proses dah pun. kah kah kah. lain kali ah dik. :P

Ann said... Reply To This Comment

Ena,
1 fine day, Insya-Allah. kekeke, rumah mung jauh benau nk htr smpai depan pintu. :)

Ann said... Reply To This Comment

Yun, karamel ok. yg x ok tu loyang i. kekekeke

Ann said... Reply To This Comment

Mekna,
yer, sila gelak puas2. kek mmg comel beb cuma sadis bab karamel dia tu. separuh sedap, separuh basah - x selera aku nk makan taw. hahaha

Ann said... Reply To This Comment

Imaan,
haha ni mmg betul loyang bocor dear
:P

aziyana said... Reply To This Comment

resepi masih terperap dlam laptop..kesnya sbb xde kaler2 nk touchup..nk beli malas..sbb tahu guna sekali je kaler2 tu..bukan jenis yg buat banyak2 kali sesejenis kek

wardah @ fie shah said... Reply To This Comment

alolo, bila kita nak try ni. teringin benar rasanya. hahaha

Post a Comment