Blogger templates

Brainy Bunch Islamic Montessori ~ Day 2

Hari kedua Alia ke school. Ammi masih belum boleh buat review, pasal Alia tiap pagi masih berdrama airmata, lunch hour ayah pergi tengok, mesti tengah tido.




Kalau dekat rumah tu, bukan main payah nak tidur. T_T


Ada yang tanya kenapa sekolahkan Alia cepat sangat. Hehe. Tak ada sebab. Memang dari awal niat nak sekolahkan bila Alia masuk 2 tahun, dan Alhamdulillah Allah permudahkan. Lain2 penyebab tu, letak tepi saja lah. Simpan sendiri2 dalam hati. :)

Harap kakak tabah kena tinggal dengan aunty & kawan2 baru. Ammi bukan tinggal sbb ammi tak sayang. Tapi sebab ammi nak awak belajar berkawan. Sampai bila nak kawan dengan "mouse" dan "baby" saja kan?.


8 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

pasnie kakak mesti jd brainy girl punye...insyaAllah =)

wardah @ fie shah said... Reply To This Comment

Wah, Fie pun tak sabar nak school kan Kakal. Tapi kena potty train dulu lah kan. Now, school juga tapi school tidur makan. HAHA.

deena awanis said... Reply To This Comment

nnt buat review yer ammi..dina minat gak brainy bunch ni..ingat nak start hantar rafique next year..this year belum cukup umur..

Ann said... Reply To This Comment

Sharena,
amin, anT doakan sama yerp.
:)


Fie,
Kakak dh biasa kat school ramai kawan, sure x susah nak hantar school betul2 nanti. kakak sokmo berairmata je. T_T

Ann said... Reply To This Comment

Deena
Insya-Allah dear
tunggu kakak dah okey sikit baru boleh buat review
la ni nk snap gambar pun x sampai hati
hehe

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

Nurul pun dah simpan niat nak masukkan sekolah untuk Raina umur 2 tahun tapi bila tgk Raina ni mcm belum sesuai lagi terus redhakan diri tunggu Raina besar sikit. pastu tok wan dia bising ckp raina kecik lagi lah apa lah. impian ku berlalu begitu saja, ecececeh.

Sebab Nurul laki ini balik lewat. Kalau balik cpt sampai rumah on time boleh jugak hantar raina ke sekolah awal then amik cepat.

target nurul skrg nak masukkan raina sekolah umur 4 tahun kot bila impian nak masukkan raina sekolah umur 2 tahun tak dpt.

hrp alia akan biasa kesekolah nanti ye

Ann said... Reply To This Comment

Nurul, masa nak htr alia pun nenek dia ckp dia kecil lagi hehe tp cuba jugalah sebab alia jenis susah nak berkawan takut esok nak masuk preschool lg susah. Tu yg try juga. So far hari ni dah tak ada drama airmata. :)

antalya said... Reply To This Comment

ann citer la detail pasal pengalaman hantar dia kt skolah ni.skolah mana

Post a Comment