Blogger templates

Cerita gigi

Alhamdulillah. Berkat doa kalian semalam, mungkin. Hampir selesai masalah yang bersemak dalam kepala sejak2 ni. Harap segalanya dipermudahkan. Amin.






Today nak cerita pasal gigi. Kakak sejak2 pandai berus gigi sokmo nak memberus je kerjanya. Cuma lately, everytime nak gosok gigi pagi2 tu asyik kena pujuk bagai nak rak. Emosi je. Apa kena tah.

Btw, gigi kakak totally ada 17 semuanya. Banyak!. Sebab itu aku susah hati kalau dia tak nak gosok gigi. Karang cepat pulak luruhnya. 3 batang gigi geraham paling belakang tu yang belum tumbuh lagi. So far belum menunjukkan tanda mahu keluar.

Oh!. Bercerita tentang emosi. Sejak sekolah ni, aku mmg jaga sangat emosi kakak setiap kali dia bangun tidur. Kalau boleh tak mahu dia nangis. Sebab bila dah start nangis, satu hari akan jadi tak syok, means dia asyik nak nangis saja.

Tapi kadang2 dari rumah happy2 pun sampai school melalak juga. Haihh.


3 busy bees:

Hany said... Reply To This Comment

owh sama lah dengan gigi Faqihah. dah ada 17btg gak. nasib minat sorang tu suke gogok gg. tp die nak gosok sendiri. then dok isap ubat gg kat berus tu.. aduhai anak...

ibuhebat said... Reply To This Comment

saya tak kira pulak berapa batang gigi anak.. tapi semalam dah luruh satu... nasib baik gigi susu. kalo gigi kapak.. mengangis..
jemput ke blog akak http://hebatkan.blogspot.com salam perkenalan :)

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

Banyak! Kysha ada 10 batang je.tu jelah dari umo setahun.tak tumbuh2 g pun yg lain

Post a Comment