Blogger templates

CNY yang tak happening.

As usual. Cerita basi kuasa lima. Sebab bukan gambar time cny saja aku letak, bahkan gambar ms tengok fireworks dekat dataran Putrajaya on new year eve.

CNY cuti panjang. Tapi x dapat balik kampung. Habi ada kerja *pasrah*. Memang dah lama dia tak kerja on weekend/public holiday sejak pindah ke Putrajaya tercinta ni. So now, bila dah start new year, kena bersedia mental fizikal untuk selalu kena tinggal.


Ok. Orang lain sambut CNY, orang lain yang sibuk jadik naga. Hahaha.

Alia dah masuk minggu kedua tak ke sekolah. Means, 5 hari persekolahan dia tak hadir. Dan sepanjang minggu itu lah sakit kepala aku dan habi berfikir. So, untuk kebaikan bersama, aku decide to quit her from school. Bermula Februari ini. Sedih. Tapi aku lagi sedih tengok anak aku tiap kali balik sekolah. Okay, aku memang tak nak cerita sini. Cukuplah hanya BFF yang tahu. Aku pun x sure sama ada aku yang terlalu cerewet, atau habi yang terlalu emosi, atau entah. Cuma aku harap, tindakan yang kami ambil ni betul, dan lebih baik untuk Alia Kaiyisah.

Ok cukup. Statement macam orang teraniaya pulak kan. Hahaha. Abaikan.


Tinggal kenangan. Baju ini. Harap ditahun2 akan datang Alia dapat menyarung kembali. Aku suka kaler baju ni. ^__^

Cukuplah. Aku pun tak tahu apa lagi nak cerita. Sebab bukan semua perkara boleh dikongsi di alam maya. This week cuti panjang. Plan untuk balik kampung dengan adik2 sebab habi kerja. Lagi. T____T.





13 busy bees:

lylieiqmal said... Reply To This Comment

alia da x sekolah ke ann? baru bercita-cita nk baca cerita-cerita best ank ke sekolah.

alia da nampak besar sangat sekarang.

sharEna said... Reply To This Comment

xpelah..maybe blm masanya utk Alia. lets pray for the best for her jelah. parents mana yang taknak bg terbaek utk anak2 ^_^

Anonymous said... Reply To This Comment

Pd pndangan sy adalah wajar berhntikan ank sekolah tu sbb ank awk pon bru 2thn this year kan..mmg la sume parent nk yg terbaik utk anak tp tindakan awk suami isteri sekolahkan ank seawal usia 2thn mcm x logik plak.plg koman pon tnggu la ank tu 3thn ke n yg wajar 4thn la diusia ank 2thn ni biarkan dlu dia rileks dgn dunianye bermain berkhayal waktu tdo yg ckup jgn la dibebani dgn pelajaran yg blun bole diterina dek akal wpun cma basic tp scara x kangsung awk sgbai parents dh bg tekanan pd ank anda smdiri kesian.....

Anonymous said... Reply To This Comment

Pd pndangan sy adalah wajar berhntikan ank sekolah tu sbb ank awk pon bru 2thn this year kan..mmg la sume parent nk yg terbaik utk anak tp tindakan awk suami isteri sekolahkan ank seawal usia 2thn mcm x logik plak.plg koman pon tnggu la ank tu 3thn ke n yg wajar 4thn la diusia ank 2thn ni biarkan dlu dia rileks dgn dunianye bermain berkhayal waktu tdo yg ckup jgn la dibebani dgn pelajaran yg blun bole diterina dek akal wpun cma basic tp scara x kangsung awk sgbai parents dh bg tekanan pd ank anda smdiri kesian.....

wardah @ fie shah said... Reply To This Comment

Ala kenapa kakak alia tak gi school dah? Socay, nanti boleh pergi lagi ok?

nanonano said... Reply To This Comment

xpe, ade hikmahnye tu.. hehe

Ann said... Reply To This Comment

Cik anoni,
Thanks singgah sini ya :)
btw alia pergi sekolah bukan belajar menulis atau mengeja
tp dia pergi sekolah untuk main, nyanyi, tidur, makan
cuma maybe alia tak serasi so saya quitkan dia dr school

setiap parents nak yg terbaik utk anak, tp tidaklah smpai nak membebankan. saya tahu itu. :)

sharEna said... Reply To This Comment

cik anoni yang salah faham. konsep school utk bdk2 ada seawal bayi lagi yer. utk yang muda2 nie dipanggil playschool okeh!

kalau xde ilmu di dada, jgn cepat hentam keromo aje. at the end malu sndiri aje...ekekeke =P

farhana shamsuddin said... Reply To This Comment

xpe la..mungkin alia x redy lg.. tgu dia ready..

Nadya said... Reply To This Comment

Anon,anak sy gi school start umur 7bln lg..playschool namanye..utk rangsang motor skills,brain etc..fun class bkn membebankan..

Ann,insyaAllah ade hikmah..=)

antalya said... Reply To This Comment

dr mana munculnya cik/en.annoy nih..suka2 jer nk hentam org.xbaik tau.sbg ibu bapa tak salah utk kita mencuba kan.nape mesti nk marahkan ann? btw ann, elokla amik cuti lama n blk kg tu.tenangkan pikiran n berehat skejap.

mamaelly said... Reply To This Comment

cik anon tak ada anak lagi kot ann..tu yg tak tau sekolah untuk budak2 umur 2 tahun macam mana..

ups

Kak Kiwi said... Reply To This Comment

Mak Anon nie aku rase tak paham konsep kut.. sementalah skang ni nursery pun kite dah gelarkan skool.. ye dak.. so outdated lolnMak Anon nie..

My Alif pun masuk sekolah seawal usia 10bulan.. bukannya die belajar menulis, membaca or mengeja bagai.. cuma makan, main and tido.. n waktu riadah dorang akan menyanyi joget2 depan tv.. paling tidak tgk cite Upin Ipin n Boboiboy.. itu ajelah.. tp yg syok.. anak dh bleyh nyanyi2.. bleyh joget2.. sesuailah dgn perkembangan usianya yg baru nak masuk 2 tahun.. kan..??

Aku rase, Mak Anon nie tak kerja duk umah saje kut.. dats y la die rasa tak wajar nak antar anak ke skool.. sbb die leyh jaga n adap anak 24jam kat umah.. mmg berbeza la situasi dgn kami2 yg berkarier nie.. yg xde sape nak jaga anak kat umah.. xde maid or bibik bagai.. so nak tak nak.. tetap kene antar anak kat skool.. or pengasuh.. ye dak..?

hurm.. ape pun.. ammi kakak kaisya bertabah la yer.. nmpk dah big gurl sgt kakak skng kan.. aritu terserempak dgn ALif kat dalam lif.. bkn main miang si Alif duk cuit2 kakak.. siap nk follow balik umah.. mementang umah selang bijik jer.. hehehee..

Post a Comment