Blogger templates

Alia dan aktiviti melukis

 Lately, suka benau kakak melukis. Sebelum2 ni drawing block dan crayon dia sokmo asik dikoyak dan dipatah patahkan. Urut dada aje lah mak. Tak boleh kata apa sebab anak dalam satu fasa nak develop dia punya fine motor skill.
Erk. Patahkan crayon dan koyak drawing block termasuk ke?. Kehkehkeh.
Btw, la ni dah okey lah. Asik sebut sebut nak menulis. So aku belikan dia colour pencil. Atas kotak tu tulis non toxic. So selamatlah, maybe. Tapi being kakak yang memang payah nak masuk mulut benda bukan2, aku rasa sokaylah utk belikan colour pencil. Instead of  crayon. Senang sangat nak patah. ^__^

Ini aktiviti melukis yang pertama after beli colour pencil baru. Atas meja kedai nasik ayam tepi jalan pun jadi. So ayah n mummy layankan saja. Kalau tak pegang colour pencil sama dia marah. Auww, anak dara i garang tau!.
See. Hasil kerja tangan keras mummy. Kereta kotak dan bibir tebal. ^___^

Walaupun sekarang suka melukis, tetap tak boleh lawan aktiviti kegemaran yang satu lagi tu. Tak kira masa. Kadang terjaga tengah malam pun boleh mintak mummy macam2.
Makan time!!!

4 busy bees:

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

Kysha pun suka lukis2.tp...body part je dia suka lukis.ambil kaki,tangan sendiri,lekap dan lukis.kdg2 siap lukis atas tiles g.sabo je lah...

nanonano said... Reply To This Comment

kakak ni sokmo mkn spegetti ke mmg mok mu yg manjang buat spegetti?? kekeke

Ann Ilias said... Reply To This Comment

Zuris,
Kakak pun suka lukis ikut tapak tangan n kaki. Hari tu dia nangis2 mintak kaki dgn bibik. Org tua tu x faham. Aku balik terus ngadu, kata alia mintak kaki, saya tak faham. kehkehkeh.

Ann Ilias said... Reply To This Comment

Mekna,
Spagethi adalah makanan feveret alia dan ayah dia. tiap2 hari spagethi pun tak apa. sampai kembang tekak aku.
T__T

Post a Comment