Blogger templates

Alia dan gadget ayah ^__^

Budak zaman sekarang. Hulur aje lah apa-apa gadget yang kita ada. Dari handphone cikai tekan keypad, sampai lah yang touch screen punye, semuanya dia master dalam sekelip mata. Budak zaman cyber, katanya.
Alia suka main gadget ayah dia. Dulu handphone samsung touch screen tu. Ayah masuk game, sampai hang dikerjakan Alia.  Now, mummy yang pakai itu phone. Sebabnya ayah dh tak tahan asik kena baling je phone everytime game tu tak mengikut arahan dia.
Yang pelik, awat ayah tukar phone dengan mummy. Ceh!, taktik kotor la tu takmo kasi phone dia rosak. T_________T
 Now phone dah kurang dibelek. Prefer menghadap Pad (read:refers to Ipad). Semua application dalam tu adalah untuk anakanda. Sudah jadi macam hak milik dia. Nasib baik ayah daftar internet prepaid. Kalau tidak, rugilah kita. Balik-balik dia aje yang guna.
Favourite application adalah Puzzle. Cantum-cantum gambar. Masa mula-mula dulu memang tak pandai langsung. Lama-lama dah terror. Bak kata ayah, practice make perfect. Sekarang memang dah perfecto. Semua haiwan dalam tu dah boleh dia cantum jd gambar yang sempurna.
Ceh! Buat muka comel pasal dia tahu mummy nak ambil gambar masuk belog ^__^

See?. Mula-mula tikus tak ada rupa.

Lepas tu, saya cantum satu-satu ikut bentuk yang ada.

Tada!. Dah complete. Dan berbunyilah dia "MOUSE" hehehe!

Ok. Tamat sudah kelas puzzle kita. Babai!. ^___^

4 busy bees:

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

Budak2 sekarang memang canggih lah.
Samalah kysha tp dia lebih suka ambil hp pastu bercakap,konon2 tengah call org dan main bird

sharEna said... Reply To This Comment

terer ah kakak. adik naurah x pandai lg kot cantum puzzle gtu...hehehe

nanonano said... Reply To This Comment

wahhhh bijok ah kakak,
mika xde pad pun, pad kotax ibu je dia buat main, tsk tsk..
tp klu nset babah, manjang mtk angry bird,
pndai lak tu touch2,
klu nset ibu xreti nk touch2 lak? hahaha

antalya said... Reply To This Comment

anak2 zaman millenium lah katakan

Post a Comment