Blogger templates

Budak rambut jarang ^__^

To be honest, dah rasa rindu mahu ada baby lagi. Rindu baby nangis, kononnya. Padahal Alia sekarang kalau nangis pun dah bikin pening. Tapi, seriously lain okey baby dengan toddler nangis. Baby bunyinya ada mcm sikit sayu, compared to toddler yang banyak mengada-ngada. ^__^
 

Alia masa kecil memang tak banyak kerenah sangat. Kecuali masa dalam pantang. Banyak bunyik, especially time nak tidur. Gigih juga sebulan lebih tangan aku kirai jadik tukang goyang dia. Nak goyang 3 jam, tidurnya 30 minit pun kadang-kadang tak sampai. Sabar aje lah.
End up, hubster belikan buai. Itupun sebab dia dah almost finished his 1 month maternity leave. Haha, kelas laki ai kan, cuti dapat anak je sebulan setengah. :P

So far, Alia tak pernah ada masalah dengan babysitter dia. Yang paling aku adore is her 2nd bbsitter. Sebelah block aje, 1st floor. So tak risau pasal ketinggian. Jaga pun baik, okey sangat sebab dia jaga Alia sorang, n anak-anak dia 2 orang. Pukul 7 datang hantar, dah siap mandi n breakfast sama suami n anak-anak dia. Kira dah ready la nak terima Alia. Rumah pun bersih sentiasa.
 Cuma itula, maybe as first time parent kitorang ni adalah sangat sensitif dengan mcm-mcm kes yang terjadi disekeliling, yang membabitkan anak-anak. Lagi cuak, bila kes baby meninggal tersedak susu dekat nursery depan rumah bbsitter tu.
Lantas, beberapa sms dihantar minta supaya Alia dijaga dengan baik. Tanpa niat buruk, tapi mungkin disalahertikan, atau bak kata seorang kawan, she read in a different way.
So lepas genap setahun, bbsitter refuse to jaga Alia lagi. Ok, keputusan aku terima dgn hati terbuka, walapaun rasa nak nangis hentak-hentak kaki dekat lantai. T__T
Haha. Off topic. Actually nak cerita, Alia now staying at home with her new bbbsitter, bik Yuni!. Weeewittt!. Ok dear daughter, no more drama lepas ni yer. Harap bik Yuni akan jaga kamu dengan baik. She's okey kan?. Kalau tidak, takkan lah day first pun awak nak terus tinggal dengan dia. :))
Ok, yang atas ni hasil kerja last week. Nak buat gempak-gempak tak cukup masa sebab Alia demam 4 hari. So design adalah limited, sbb tuan punya tangan pun tak larat nak menguli fondant. Haha.

4 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

cantek mek...blh buat jual sungguh...kek besday alia ko buat jelah xyah beli pasni hehehe

Ann Ilias said... Reply To This Comment

ok aku try reply mek
nk test komplen word verification
yg ko kate tu

nanonano said... Reply To This Comment

hai

sharEna said... Reply To This Comment

kalo ade lg mmg nk kena ann neh..grr

Post a Comment