Blogger templates

Makan asap

Actually, ini kejadian malam Ahad lepas. Punyalah tak tahu nak buat apa dekat rumah. Sebab nak keluar time Putrajaya ada event adalah sangat berchenta. Dengan jalan yang tutup sana-sini dan crowd yang boleh bagi kau sesak napas.
So hubster bagi idea, yang mulanya aku rasa macam tak berapa bernas. Tapi layankan aje. Sebab aku cuma jadi tukang tengok, dan tukang prepare bahan sikit-sikit. 
Ini ler kekdahnya. BBQ dekat balkoni rumah. Nasib baik rumah corner lot. Takde lah jiran yang nak jerit-jerit marah pasal asap yang berkepul-kepul keluar dari rumah kitorang. Kehkehkeh.
Mula-mula nak hidupkan bara memang semput. Almaklumlah, tak pernah buat BBQ, ate pergi camping apetah lagi kan. Nasib baik la bibik sporting malam tu. Biasa pukul 9 pintu bilik dah tutup rapat. Tapi malam tu, pukul 9 hubby start hidupkan bara, tapi tak jadi-jadi, so bibik yang sambung buat sampai la bara tu menjadi. Curlass lah bik!. 

Sudahla tolong hidupkan bara, sampai ke sesi mengipas pun dia yang kena. Kekeke. Bukan mendera ye, tapi mengipas ganti-ganti tu. Habi dah berpeluh sakan, kenyang makan asap je lah deme. Sedangkan aku dan puteri lilin duduk atas sofa sambil ditemai oleh kipas dengan speed no.3. Auwww nyaman.

Sesi membakar tak lama. Sebab yang dibakar tak banyak. Nak isi 3 perut aje pun. Alia jangan harap nak bagi makan benda-benda gini. Sokmo geleng kepala. T___T
Ok, pass dah lah ye hubster. Lepas ni carik port BBQ best punya!.

7 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

hahaha..jadik la weyh.....asal boleh bako..kite bako....hohohoo

Ann Ilias said... Reply To This Comment

Ena
itulah pasal
tp at first merah jugak muka pakcik tahan malu
sbb asap berkepul2 kuar dr balkoni rumah dia
naseb baik takde org call bomba
kehkehkeh

nanonano said... Reply To This Comment

terliur gler aku tgk, ciss!!

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

Jom kita bbq kat air terjun nak? ;)

Ann Ilias said... Reply To This Comment

Mekna,
nyum nyummmmmmmmmm
moh ler turun sini
kita bako bako tepi pantai
:)

Ann Ilias said... Reply To This Comment

Zuris,
kite on aje
bila korang turun SA
moh ler kita p ayaq terjun
:))

antalya said... Reply To This Comment

kalo wat kt poolside lg best tu hehehehe

Post a Comment