Blogger templates

TT bottle feeding

Alia kan, walaupun dah besar panjang, still dengan bottle feeding every time nak menyusu. Takde nya dia pandai nak minum guna training cup, as long nama cup memang x pandai. Sebab dah sebati, bila minum susu mesti berbaring. Tak tahu mcm mana nak ajar minum dengan duduk.
Lepas tu, 1 brand bottle je yang dia berkenan. Lain-lain dia reject. Tapi reject pun selepas dia dah tahu memilih, to be exact sejak usia setahun setengah. Sekarang dah dua tahun satu bulan, dah pandai pulak nak memilih susu. Susu putih reject, nak susu coklat.
1 brand feeding bottle yang dimaksudkan is Tommee Tippee.
Pink colour. It's a must!.


Bila dah jemu pakai bottle kaler pink, aku dengan husband pergi beli bottle baru, colour blue pulak. Sebab yang crystal clear tu dah jemu pakai masa baby. Comel okay yang warna biru tu. Menenangkan je bila tengok. Haha. Tak caye?. Tengok sendiri!.




To my surprised, Alia reject hokey!. Reject, reject, reject. Pegang pun tak mahu. Aku tak tahu pasal apa, asal nak susu je tunjuk bottle pink colour dia. Takkan la dia dah faham, pink is for girl saja?. Erk!.
So, bottle tu buat perhiasan saje lah nampaknye. Nak bagi orang, rasa tak best pulak sebab dah buka dari plastic n dah buat susu yang Alia reject tu. Simpan lah kot-kot ada rezeki adik dia lelaki pulak nanti kan?. 
Ok, berangan T______T

5 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

ahh lambat lg nk tubek adik tu,
bg mika je ah, hahaha aku bru rpasan mcm dh lama xbeli botol ke mika,
sama lah kite weh, aku tgh mikir gak cmne nk ajar mika nyusu xguna botol ni,
ke awal lg? sbb aku rase suka tgk dia baring2 smbil menyusu, cepat lena, haha ke cmne? T__T

Ann Ilias said... Reply To This Comment

erk.
mana mu tahu lambat lg mek na?
haha eh aku mcm kena awalkan perancangan nk masuk KKIM 2012
dh dapat petua so kena praktikkan smpai menjadi
takut start lambat, lambat pulak jadinya
kehkehkeh

cepat-cepat pun,
aku takkan langkah bendul kakak naurah
kasi dia jalan dulu
:P

sharEna said... Reply To This Comment

naurah ok je menom pakai cawan pon. tp air masak jelah hihi. ntah. aku rase x masalah la dia nk pakai botol pon. bkn jongang pon hehehhe..lama2 dia sndiri reject sbb rasa dh beso huhu

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

Agaknya nak bg alia minum cawan sama susah cam nak bagi kysha minum botol kot ek.
Alia dah pandailah mummy.pink = girl ;)

Ann Ilias said... Reply To This Comment

Zuris sayam
naseb baik mu masuk sini
aku baru perasan link mu aku x buh sini lagi
hehehe ok dah!

Post a Comment