Blogger templates

Percubaan untuk menjadi kakak.


Ya. Anak dara ni lately memang nampak ke-kakak-an nya tu. Last two weeks time hantar si adik balik Intec, kami singgah kat SACC Mall. Dari luar nampak gah sangat. Sekali masuk dalam, nan hado. Nak cari kemeja turqouise husband pun x dapat. T__T
End up, singgah kedai jual ikan dekat ground floor tu. Alia memang dah lama mintak fish dekat ayahnya. And ayah pun sokmo janji-janji nak belikan. Sekali dah jumpa, apa lagi. Terus lah dia minta janji tu ditunaikan. Naseb baik ikan dah siap dalam bekas gini cuma harga RM10. Tapi kalau dekat pasar malam dapat 3 ekor dengan harga yang sama. Huhu.


So dengan kehadiran fish tersebut, maka bertambahlah kerja bibik. Kerja melayan dia main dengan ikan, dan tugas tukar air ikan tiap-tiap hari. Tugas bagi makan ikan adalah tugas rasmi Alia. Sukati dia lah nak bg makan berapa banyak, berapa kali sehari pun. Kadang sekali dengan roti dan biskut dia kasi masuk.
Cuma 1 perkara yang buat aku teringat-ingat dan rasa geli hati is bila Alia mula bercakap-cakap dengan that fish. Bukan apa, statement dia like " Fishhhhhhh, nak matan (makan)?. Nakkk?. Kakak bik (ambil) ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh".  Sambil dia jalan terkedek-kedek ambil botol makanan ikan tu.
Kesian anak aku. Fish pun dia bahasakan diri dia sebagai kakak. ^____^

Sayang anak mummy ^__^.

3 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

comeynyeeeeeeeeee kakak!!
eee mika ske gak fish, tp ibu malas nk menjaga, sorry, T_T
mika pun selalu weh klu time dia mkn
mesti dia pelawa robot2 & ayam rabbit mainan dia sama,
sama je ayat mcm kakak tu cuma gantikan kakak kepada adek, huhuhu :p

sharEna said... Reply To This Comment

hahahaha kelakar la alia.....
dia hint ko la tu ann =P

antalya said... Reply To This Comment

dh smpai masanya utk bg adik kt alia ni hehehe

Post a Comment