Blogger templates

Alkisah baju raya RM9





Macam over pula. Hari Raya is 4 months awayyyy, tapi sudah upload gambar baju raya. Tak surprise okey!. HAHAHA. 

Last year beli baju kebaya untuk Alia, quite pricey boleh dapat 2 helai baju mummy. Pakai sekali je pun, then nk pakai  lagi sekali dah sendat dekat perut. Huhu. Itu 2x size sepatutnya. Punsssssss sendat. Geram jew.

So, untuk mengelakkan drama airmata sebab baju-mahal-pakai-sekali-je berulang lagi, aku belasah je beli baju yang berharga less than RM20. Bukan 1 pasang ye, but for TWO!. Agagaga, murah murah. Sampai berebut-rebut orang pilih semalam. Ingatkan ai seorang aja yang sokmo nak cut the cost. :P

Banyak juga lah pilihan. Ada yang okay, ada jugak yang dah nampak buruk sikit. Kena pandai pilihlah. Macam jugak yu'oll pergi warehouse sale kan?. Kena pilih kalau nak murah. Eh, bukan baju kurung je ada tau. Baju melayu untuk boys pun ada. :)

Location adalah di Mydin Subang Jaya. Semalam pergi dengan niat nak cari ikan dan ayam. End up keluar dengan baju kurung kakak. HAHA. Hari ni Insya-Allah nk pergi lagi. Nak borong set buffet yang super murah dan berbaloi baloi. 

Tata!.

13 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

set buffet??
wahh lepas ni tiap kali turun sane, wajib buat potluck kt umah ann!!

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@nanonano
apa kena mengena set buffet dan potluck dekat rumah aku???
kehkehkeh
mek, dh dapat belum email
aku sms senyap sunyi sepi aje
T__T

mun said... Reply To This Comment

eh ok ape ann....murah kalau kain seme ok...oklah tue.....yang penting cantikkk

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@mun
yup mun, kena pandai pilih la
kain cotton, dah siap jahit dgn harga rm9 adalah sangat murah bg aku
hahaha

MamaIcha said... Reply To This Comment

cantik ok...tak sabarnya nak raya...hahaha!!!

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

Yelah, ann. Dah ada set buffet kenalah buat makan ramai2 penuh kasih sayang ngan bff kan?ngegeeee..

Wah..2 pasang baju kurung kakak ek.sengih panjang ye

sharEna said... Reply To This Comment

cantek hokeh bajunya. pandai ibu pilih hehee. jaoh benau ko beli ayam ikan sampai ke mydin subang weyh? aku pk2 nie berbaloi ke tak pegi sane cr baju raye naurah jugak agagaga

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna
hahaha
itulah pasal, pusing2 masuk KL
tau2 keluar dekat Subang Jaya
ngehngengeh

btw mmg kena pandai pilih la
ada yg dah tak cantik, ada juga yg comel2 lagi
yg pasti, masuk bunga2 kaler merah tu last piece
hahaha

antalya said... Reply To This Comment

mmg cantekkkk

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@antalya
tqvm anT Yun
:))

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@~daRLee ZuRiS~
okey
sbb mu suruh buat potluck pakai set buffet baru
terus aku x jadi nak pergi beli semalam
kofkofkofff

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@MamaIcha
hahaha
kita pun x sabar nak raya
Icha n mama dah ada baju raya belum?
^___^

sweethOneY said... Reply To This Comment

Yay jumpa pun blog akhirnya. Hahaha. Murahnya baju rm9, lawa pulak tu !

Post a Comment