Blogger templates

Fly, Tadika & Playschool

Salam 1 Sya'aban. Kurang sebulan lagi Ramadhan bakal menjelma. Puasa ganti pun masih berbaki lagi. T___T

Semalam, hubster inform flight ticket kami sudah ready. Total up of RM4500 for three of us. Agagaga. Nasib baik kerajaan Malaysia yang bayar. Kalau tidak, bocor juga poket kami suami isteri.



Tapi yang tak syoknya, this time tak dapat pilih-pilih flight sendiri. Pasal most flights penuh, return flight kami ke KL tu pun mujur je dapat. It was scheduled on the 31st!. And petang pulak tu. Homaigod.

Aku bukan apa. Ada stigma yg melekat dalam kepala bahawasanya menaiki kalterbang pada waktu selain waktu pagi adalah tak selamat. Kofkofkof. Aku tahu memang tak logic. Suka suki aku je kan buat stigma sendiri. Tapi itulah yg aku rasa. Dan selalu fikir. Malah terbayang bayang lagi. Ciskek betul.

Tak apa lah. Hopefully dengan pengorbanan aku ini, hubby akan reward dengan sesuatu yang istimewa dalam tempoh 2 minggu percutian nanti. Eh?.




Erk. Siapa sebenarnya yang back to school ni?.

Kofkofkof. Actually Alia stay dekat tadika almost 1 week dah. And the feedback?. Sangat menggembirakan hati kami. Asyik keep on saying nak school, nak school. Gembira bukan kepalang mak. Lupa kejap amarah pasal tak nak botol baru itu hari. 

Reason for letting her in school?. 

Pasal aku suka motto dia : Awal agama mengenal ALLAH. Nice, kan?
 
Pasal Alia dah sibuk cakap nak sekolah. Tak macam ms kami enroll dia di BBIM awal tahun dulu. Masa tu kitorang as parent yg selok habis. Dan that time mungkin Alia memang belum betul-betul sedia. Now dia sendiri yang nak berkawan. Asal jumpa toddler lain, dia yg approach orang dulu. 

Konon nak enroll terus next year. Pasal kitorang dah register-kan Alia program playschool di CIC. Tapi sebab selok (again) dan takut drama airmata lagi, hubby decide nak hantar dia ke tadika dulu. Bagi jumpa orang and kenal environment. 

Tadika dekat je dengan rumah. 2mins drive. Agak-agak dia melalak senang sikit aku nak ambil bawa balik rumah.

But suprisingly, takde dah drama airmata babe. First day nangis tu biasalah kan, peluk ketat ketat and tarik kain baju kurung aku. Hahaha. Tapi lepastu takde dah, gone!. Cuma problemos nak kejut bangun pagi, sebab dah terbiasa 5 bulan duduk rumah dengan maid, bangun tidur sampai pukul 10 pagi. :(

Harap Alia akan okay sampai dia genap usia 3 tahun.

Amin. Amin. Amin.


*Tadika = untuk toddler age 3 - 6 y.o. Tapi sebab anak dara berbadan besar dan boleh cakap so Dr. serap terus masuk tadika. And oh, the owner tu Dr. :)

9 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

untunglerrr suami org tu keje gomen, hahaha


wehh, bibik buat ape kt umah?? rilex je lah gtu??
ke tlg ngetart? hahaha
syoknye kakak nk g skolah
aku dh mati akal mikirkan gane nk pujuk mika ni,
bru test skali skala asik meraung2 je, adehhh

Hany said... Reply To This Comment

Faqihah pon hari2 meraung2 time g school. aduiisss

sharEna said... Reply To This Comment

2 weeks ko balik sabah? masak hahahah...
wahh kakak da suke g taska rupenyer bagosss..next year x susah dah
aku call CIC KW no.dia x aktif. siot je. kena call HQ kowt gtu ek?

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@nanonano untung??. hahaaa sekali sekala rasa untung jugak. bukan sebab dpt fly free je, pasal duk jauh dgn mertua ni syok, manjang bau wangiiii je
kekekeke

weh, mika masih nangis lagi ke skarang?

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Hany school yg sekarang ni ke hany?. adoila, tensi kan kalau kita nak tinggal anak pulak nangis. sabo jelah ye mek. :)

antalya said... Reply To This Comment

bibik mana??

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna babe, bukan masak je, rentungggggg
kekeke
tp takpela, 2 weeks termasuk jjcm sabah rasanya x terasa lama kot
:P

ko cuba call HQ laa..

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@antalya bibik ada je dekat rumah. kemas, masak, cuci kain, rehat, tido, makan, kemas. gitu je lah kekdahnya. hahaha

aziyana said... Reply To This Comment

ann nk fly g mane? banayak kos tu...

Post a Comment