Blogger templates

Kegemaran terkini - Photobook

Ini kegemaran terbaru mummy.

Ate, dulu rasa selamat bila gambar semua simpan dalam hard disk. Gambar-gambar kahwin-sendiri-captured, hanimun, baby-moon, hospitalized moment dan paling penting, koleksi Alia dari newborn sampai lah dia 1 year plus. Semua aku kasi sumbat dalam hard disk favourite colour merah ittew. Dengan harapan semua gambar akan selamat dan lebih terjaga, compared to gambar yang dah print-out dan simpan dalam album.

Tapi rupanya, panas tak sampai ke petang. Hujan lebat kilat sabung menyabung di tengahari.

Hard disk rosak. Tiba-tiba semua gambar hilang. Gone with the wind, orang puteh kate. Bawa pergi kedai repair pun still same. Tak ada apa yang boleh diselamatkan lagi. Sob sobsss.

Yang tinggal pun gambar gambar dalam Fb, blog dan simpanan sikit sikit dalam pc dan lappy. Mood aku masa tu adalah kecewa rasa nak terjun gunung masuk lautan. Memang sedih betul.

Jadi, berkat dari ketekunan aku collect balik gambar dari sumber yang ada, maka dengan tekad sebulat hati aku nak buat photobook jugak!. Tak kire, tak kire. At least ada jugak kenangan yg tinggal untuk Alia.


 Photobook I : 3 years of LOVE
Gambar-gambar Alia dari newborn until now.
Gambar masa baby semua kecil pasal ambil dari source yang ado aje. Semua dah automatic resize. Sedih.





Photobook II : Flying On A Jetplane
Cover 2 Indonesia trip, Bandung last year and 1 more trip this coming September.



 



 Photobook III : On The Road Again 
Ini untuk vacation yang tak perlu naik katebang. Agagaga.
Pun cover untuk 4 trips, which is lagi 3 trips on July, Aug & Oct. Insya-Allah.



Oleh kerana aku kedekut, maka bila Groupon buat deal best barulah aku menyahut bisikan hati untuk buat photobook ni. Hahaha. Harga asal photobook dari Pixajoy ni RM60 ke RM70 gitew, then deal RM39 saje. Maka aku terus merembat 3. 

1 khas untuk Alia.. 2 lagi untuk cover vacation trip sejak wujudnya beliau dimuka bumi Allah ini. ^__^

Ok ittew jew nak cerita. Me sekarang berada dalam mix-mood. Lagi beberapa hari will turn to 3 series. Moga moga dengan pertambahan usia, Allah permudahkan usaha-usaha untuk kearah kebaikan. Amin amin amin.

8 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

aku upah ko designkan photobook utk Naurah ok tak? siryes aku malas nk edit2 bagai tu weyhhhh..huwaaaaa

antalya said... Reply To This Comment

cantik wehh

Hany said... Reply To This Comment

haku pon nak upah ko Ann ok tak? heheheheh

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna alahai sayam. aku edit pakai Picasa/photoscape je lah
buat malu je nak amik upah buat photobook orang
haishhh kau ni pun mek!

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@antalya cantik?. siapa yg cantik babe?. aku? ke anak aku?. ke photobook yg cantik?. ngehngehngeh

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Hany ni lagi satu. kofkofkof. mu install picasa, edit sket2 settle!.

template comel2 tu free je install once ko beli photobook tu. upload image, susun ikut suka, siap. senang je babe. hehe

CaHaYa^KetEnaNGan said... Reply To This Comment

ann: guna software apa ni??

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@CaHaYa^KetEnaNGan software ni free. once dah beli voucher photobook ni, depa bg link utk install. gambar edit siap siap then upload masuk dan susun ikut suka. :)

Post a Comment