Blogger templates

Tentang bottle feeding lagi.

Kakak masih minum susu dalam botol. Cuma quantity dah bertambah. Sekali minum around 12-15oz, kusssssss semangat.

Oleh kerana feeding bottle sedia ada max adalah 9oz, makanya setiap kali menyusu aku kena buat dalam 2 botol yang berbeza. Perghhh urut dada beb tengok dia minum. Sampai ada masa aku tak kasi dia extra bottle tu. Nangis pun nangis lah. Tegang perut dia macam nak pecah lagi buat aku takut!.

Padan lah berat naik semacam. Kuat makan. Kuat susu.

So last week jalan-jalan ke Manjaku Bangi, niat nak beli feeding bottle baru. Tapi kecewa pasal botol susu favourite TT tak ada yang besar dari 9oz. So aku mencari bottle yang teat-nya agak-agak serupa teat TT. So terjumpa brand MAM. Comel and colourful. Dan quantity 11oz so ngam lah untuk sekali feeding.

 

Balik rumah, selokkkkkk suruh buka dan buat susu dalam tu. Lepas sterile kejap aku pun excited bagi kak try. Dengan harapan kisah lama tak berulang kembali. Tetapi, apakandaya..

Cerita lama berulang kembali. Tak ingat?. Nak tengok sini .

Sedih sedih sedih. Campur bengang jugak. Bengang pasal anak terlalu memilih. Aduhai, dah habis cara nak kasi dia terima benda baru dengan mudah. Yelah, botol susu je pun kan. Apa ada beza sangat?. Grrrrrrrr!

So apalagis, terus aku merajuk. Cuci botol, masuk kotak dan simpan dalam drawer. Kasi simpan untuk adik. Huh!.

14 busy bees:

cira said... Reply To This Comment

ann, TT ade 11oz... try carik k.. tp bukan kaler pink.. hihi.. transparent ajek..

contoh mcm ni..
http://little-alley11.blogspot.com/2012/02/bottle-for-baby.html

sharEna said... Reply To This Comment

alahai...kakak masih xnak terima botol baru ker? Naurah dulu kan ade kes gni gak. aku beli MAM pink. tp sejak dh besar nie dia okay dah request nak gne botol tu sokmo. boring da kot dgn avent putih/honey tuh =P

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@cira
babe, kita risau kalau dia reject lagi bottle selain colour pink. T___T

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna masih sama Ena. aku pun pening dah ni. susah betul nak terima perubahan. agagaga. balik-balik bottle TT pink dia tu. aku pun dah naik boring. dia je tak boring-boring. T__T

nanonano said... Reply To This Comment

mcm2 la mu ni alia,
aku skrg ni nk cari sippy cup tu,
tp tgk mika nk menonggeng2 time nyusu,boley ke ha??

deena awanis said... Reply To This Comment

picky gak ye kakak dgn botol..rafique pun sama..dia ok ngn MAM saje!

antalya said... Reply To This Comment

alia ni kemain la cerewet nya. byk dh ibu simpan botol susu utk bakal adik tuha hihihi.emm mujur mya tak kisah sgt pasal botol. janji dpt susu.tp mya minum 5-6 oz je susu tau.manjang mintak air vitagen je.

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@nanonano mengikut aku kot. masa pregnant manjang asik memilih makanan je. hahaha

kalau mu rasa mika okay dgn sippy cup, go on je
kalau alia, tak boleh lg kot
agagaga

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@deena awanis Rafique pun memilih bottle jugak ke?. hewwww, susah jugak tu dina. me tensi pasal alia minum banyak, so kena buat 2 bottle. kadang time dia mengada, nak 1 bottle je, dah tu extra 1 bottle membazir gitu je. time nk minum banyak, n me buat 1 bottle, dah melalak kamok kamok sbb susu x cukup. Grrrrrr!

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@antalya hahaha. kemain simpan banyak bottle utk adik. si adik entah bilanye nk keluar pun aku x tahu, kahkahkah. baguslah mya tak banyak cerewetnya. tp bab vitagen, x sama pulak. alia kadang2 je nak vitagen. kalau dh banyak sgt dlm frudge tu, dia x pandang pun. huhuhu

sweethOneY said... Reply To This Comment

Hehee siannya ibu merajuk terus kannn aliya makin pandai memilih skrg ekk

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

aliya memilih mcm raina jugak. aina cuma serasi dgn botol Mam. raina skrg minum susu 8ouz tapi berulang2

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sweethOneY mestilah aku terus merajuk izza. dua kali dah terkena mcm ni. T__T

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@NURUL JAMIAN tula, alia skang mcm tu. sekali feeding aku buat dua bottle. kadang buat 1 bottle lepas tu x cukup kenaaaaa p buat lagi. huhuhu

Post a Comment