Blogger templates

Weekend Gateway!


Thehehe.

Nasib baik this time flight ticket ke Penang digunakan. Kalau tidak memang nangeh dok berlagu lah kawan pasal baru lepas mendermakan almost 4oo utk ticket ke Padang bulan lepas. ^__^

Departure hall. Aku dengan Shawlbyvsnow-ku















Walaupun ada sedikit kerugian berlaku, which is holiday yang suppose to be 3d 2n menjadi pendek sehari, tapi tak apalah. Since we olls pun on day 1st tu dah tak tahu nak pergi mana. Sama ada dah tak ada tempat nak pergi, atau kitaorang yang tak tahu mana nak pergi. Ekekeke.

All and all, Penang is heaven for their local delicacies. Hubster punya diet memang 101% kelaut. Kahkah. Aku dah sound awal-awal kalau tetiba perut nampak ke depan jgn jeling aku lebih-lebih. 

Pasemboq bernilai RM29



Memang niat ke Penang untuk cari makan. So memang dapat makan ajelah. Haha. Cuma tak ada lah tiap kali makan aku nak capture gambar. Yela, aku kan pemalu. Kehkeh. Alhamdulillah semua makanan yang aku tuliskan dalam entry sebelum ni dapat dirasa, except sate pelbagai haiwan ittew. Laki ku maleh nak pergi sebab dia sayang bola dia lebih. 

Calon menantu terbaik. Minum hingga ke titisan terakhir.



Nasi Kandaq memang terbaek!. Dua kali makan Nasi Kandar berlaukkan sotong, udang dll. Ketam toksey pasal aku bukan pencinta ketam. Harga pun not bad. Cuma tak dapat makan dekat port yang dicanag-canang orang, iaitu Nasi kandar Line Clear. Berpinau bijik mata kitorang mencari jalan kesana. At last hubster stop kat Pelita. 

Second time kat Pokok Ketapang. Not bad juga.






Lepas makan, singgah Bukit Bendera. Jauh gila jalan nak ke sana. Ke sebab tak familiar. Entah tak tahu. Aku rasa sampai dah digest nasi kandaq dlm perut baru sampai. Haha. Masuk je gate, aku tgk sayup je kat atas tu train dok terhegeh-hegeh naik atas. Alia dah melompat-lompat nak pergi. Excited. Tp kerana kekecutan hatiku tengok trail dia yang curam dan menakutkan, terus cancel. Haha. Next destinasi, Batu Feringghi.

Nampak tak?. nampak tak?. Scary okey. Haha.



Batu Feringghi, as usual penuh dengan mat-mat dan minah-minah SALLEH. Tak ada tujuan naik sini, cuma nak tengok night market dan beli beberapa ketul FM sajo. Jalan bengkang bengkok mcm nak naik Cameron. 

Malam tak keluar mana-mana pasal husband dok zikir nak tengok bola dari siang-nya. Oleh yang demikian, kami dua beranak telah makan nasi ayam KFC lepas tu bantai tidur sampai pagi.



Feri Penang.
















Oh. Btw kitaorang stay kat Tune Hotel. Hotel laga-laga vontot. Haha. Tapi tilam dia super comfy. Water heater in a best condition pasal tak ada masalah air tak panas langsung. Cuma tak best pasal takde TV. Overall still berpuas hati, cuma bayar RM80 untuk dua malam. Yang mana, 1 malam lagi adalah derma ikhlas sebab kitorang check-out awal. :D

Lepas check-out cari makan. Breakfast cum makan tengahari sekali. Then hantar kereta sewa, terus naik feri nak ke tanah besar. Alia teruja betul dapat naik feri rasa angin laut kena muka. Siap selak-selak rambut lagi tao. Haha.





















Return KL naik keretapi. Ekspress Senandung Mutiara dari Butterworth ke KL Sentral. Memandangkan naik train boleh dapat 25% discount untuk pemegang card 1M, maka gunakanlah sebaiknya. Ambil lower night-bed dua ketul. Belasah golek situ untuk 7 jam. Haha.

Jam 9 lebih pm sampai KL Sentral. Terus sambung ERL ke Putrajaya. Sampai rumah, mandi, tukar baju, susu, tidur. Lena betul kakak tidur malam tadi. Sampai melalak-lalak nak bangun pergi school pagi ni. Hewheww.

Ok. That's all. Weekend pendek yang best. Insya-Allah lain kali kita repeat lagi. Oh, tak ada ole-ole best dari Penang. Cuma seplastik jeruk asam untuk santapan Hari Raya AidilAdha nanti. Lalalaaa.


6 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

awat laki yg diet
tp bini yg makin kurus?
xfaham aku laki bini ni T___T

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@nanonano Haaaa itulah rahsianya.
Dia siap pakej, laki kurus dengan bini sekali kurus
takdelah aku susah hati nak diet mcm mu
kehkehkeh

sharEna said... Reply To This Comment

shawl tu sama kaler dgn aku hahaha..nti tgk version aku pulak yer...pakai masa g Medan kot =P

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna Prussian blue, is it?
ngehngeh
bulan depan ah gitu baru boleh tgk
olrite!
:D

antalya said... Reply To This Comment

syukur alhamdulilah trip kali ni terlaksana

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

Passemboq penang!sedapnye!!

Post a Comment